Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2018

Πάλεψε στην Πάτρα, αλλά έμεινε στο "Χ" (1979)

Σαν σήμερα στις 8/4/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.500 θεατές (6.721 τα εισιτήρια) αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, αποτέλεσμα που όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα, επεδίωξε να πάρει!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους που βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και έδιναν μάχη για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τους Γούναρη – Κερμανίδη να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της Παναχαϊκής, όμως μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η δυσλειτουργία της μεσαίας μας γραμμής, ανάγκασαν την ομάδα να φυλάξει τα νώτα της.
Η Παναχαϊκή στην επανάληψη έγινε πιο απειλητική, ήταν όμως φλύαρη στο παιχνίδι της και απείλησε μόνον στο 89', όταν ο διαιτητής Κρητικός έδωσε έμμεσο φάουλ στους γηπεδούχους, το οποίο εκτέλεσε ο Δαβουρλής με πάσα στον Σασάνη που από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Θ.Αποστολίδης, Δαμανάκης και  Κερμανίδης (όσο αγωνίστηκε), ενώ από την Παναχαϊκή οι Δαβουρλής, Ανδρούτσος και Καραμανλής.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Βρεκούσης, Ανδρούτσος, Σασάνης, Καραμανλής, Κρεμμύδας, Γιάχα, Ψαρράς, Στραβοπόδης (77’ Ιωακειμίδης), Σπεντζόπουλος, Δαβουρλής, Αποστολίδης (58’ Μουλατσιώτης).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης (57’ Γκουερίνο), Σαράφης, Κωστίκος, Αναστασιάδης, Ορφανός.
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Και λίγα λόγια για την αρχική photo, στην οποία διακρίνεται η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Καστοριά που έγινε στην Τούμπα στις 31/12/1978. Όρθιοι από αριστερά: Αναστασιάδης, Γούναρης, Κωστίκος, Φίλης, Αποστολίδης Θόδωρος Καθιστοί: Κερμανίδης, Κούδας, Πέλλιος, Δαμανάκης, Σαράφης, Αποστολίδης Κούλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4