Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Στην κορυφή με νίκη επί του Ηρακλή (1977)

Σαν σήμερα στις 11/4/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...

Ο Δικέφαλος με τον Βορειοϊρλανδό Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του, μπροστά σε 27.000 θεατές (25.895 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ των Κερμανίδη – Κούδα στην επανάληψη.

Ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 42 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και τρεις από τον Ολυμπιακό, την ώρα που ο συμπολίτης βυθιζόταν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία (16η θέση με μόλις 20 βαθμούς!).
Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του τον πολύ κόσμο που ανηφόρισε εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας στην Τούμπα για να δει το ματς, με την ομάδα να δυσκολεύεται στο πρώτο 45λεπτο να απειλήσει τον Φανάρα, παρά την εντυπωσιακή κατοχή της μπάλας που είχε.

Αντίθετα στην επανάληψη βρήκε διαδρόμους προς την εστία του Ηρακλή και σε δύο περιπτώσεις αξιοποίησε τις ευκαιρίες, σημειώνοντας τα γκολ που του έδωσαν την πολύτιμη νίκη!

Ο Ηρακλής σε μια αντεπίθεσή του στο 26' είχε δοκάρι με τον Γκέσιο, στην πιο επικίνδυνη επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα στο 67' με τον Παναγιώτη Κερμανίδη να χρίζεται σκόρερ.
Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Κούδα με το κεφάλι στον Κερμανίδη και αυτός από κοντά νίκησε τον Φανάρα ανοίγοντας το σκορ. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 89', με τον Κούδα να σημειώνει το τελικό 2-0 (αρχική εικόνα).

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης (όσο έπαιξε), Δαμανάκης και από τον Ηρακλή οι Κουσουλάκης, Καλαϊτζίδης, Γκέσιος, Μιχαηλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (30' Πέλλιος), Τερζανίδης (65' Δαμανάκης), Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο.

Ηρακλής: Φανάρας, Τουμπόγλου, Καλαϊτζίδης, Σεντελίδης, Μιχαηλίδης, Κουσουλάκης, Πανταζής, Χριστοφορίδης, Γκέσιος, Αντωνίεβιτς, Χατζηπαναγής.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4