Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2018

Ντουμπλάρισε τις νίκες και προκρίθηκε (1983)

Σαν σήμερα στις 13/4/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στον επαναληπτικό αγώνα του γ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, έχοντας κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με 0-2, τσέκαρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (προημιτελική), επικρατώντας άνετα με 4-0.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη πριν ο διαιτητής Μεσσαλάς σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με εμφατικό τρόπο, παρά τις απουσίες βασικών παικτών μας, με τον Χέερ να κάνει rotation.
Πάντως οι λίγοι θεατές (μόλις 227 τα εισιτήρια!) που βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στην Τούμπα, δεν παρέλειψαν να αποδοκιμάσουν συγκεκριμένους παίκτες του ΠΑΟΚ (Δημόπουλο, Δαμανάκη, Γκουερίνο!).

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 9' με τον Τρίμχολντ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα το σουτ του Δημόπουλο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κουρτίδη.

Το 2-0 σημειώθηκε στο 42', όταν μετά από σέντρα του Δαμανάκη, ο Βασιλάκος με κεφαλιά – ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (αρχική εικόνα).

Στο 53' ο Τσουρέλας με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και στο επόμενο λεπτό ο Τρίμχολντ έκλεισε το σκορ, με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αποστόλου, Ψαρράς, Τσουρέλας, Βασιλάκος και από τον μαχητικό Εθνικό οι Πεντίδης, Πεχλιβανίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Αποστόλου, Αποστολίδης (46' Γεωργόπουλος), Ψαρράς, Πέλλιος, Δαμανάκης, Τρίμχολντ (47' Τριανταφυλλίδης), Δημόπουλος, Τσουρέλας, Βασιλάκος.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Κουρτίδης, Κυριακίδης, Τσίγκας, Ρεμπούτζιας (62' Γκατανίδης), Πεχλιβανίδης, Μαυρομάτης, Πεντίδης, Καραπαναγιώτου, Χορινός (62' Ανδρεόπουλος), Αναγνώστου.

* Στην 41η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1982-83 μετείχαν συνολικά 74 ομάδες (18 Α' εθνικής, 40 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 5 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Για πρώτη φορά μετείχαν στη διοργάνωση ομάδες Γ' εθνικής, καθώς τη σεζόν εκείνη δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.

* Ο ΠΑΟΚ στον α΄' γύρο της διοργάνωσης κέρδισε με 7-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον β' γύρο ο απέκλεισε εκτός έδρας τον Βύζαντα Μεγάρων (1-3), στον γ' τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με δύο νίκες (0-2 και 4-0), στον προημιτελικό τον Παναργειακό (0-1 και 2-0 άνευ αγώνος), και στον ημιτελικό τη Ρόδο με δύο νίκες επίσης (0-1 και 2-0)...

Η ρεβάνς με τον Παναργειακό δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Παναργειακός είχε κριθεί ένοχος για μία υπόθεση δωροδοκίας και αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις.

* Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο (τις τρεις προηγούμενες είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ), αλλά και 5 χρόνια μετά τη νίκη της AEK στον τελικό του 1978.

* Ο τελικός έγινε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο και ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες που διεξήχθη στο στάδιο αυτό, καθώς είχαν προηγηθεί μόνο διεθνείς αγώνες του κυπέλλου Πρωταθλητριών και της εθνικής ομάδας.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4