Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2018

Λευκή ισοπαλία, ελέω αστοχίας και Καλαθενού (1997)

Σαν σήμερα στις 20/4/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1996-1997...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 38.000 θεατές (35.850 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, με τους ανθρώπους της ομάδας μας να έχουν πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Καλαθενού, όπως συμβαίνει διαχρονικά άλλωστε στα περισσότερα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη συγκεκριμένη ομάδα, είτε εντός είτε εκτός έδρας!
Το τελικό 0-0 αδικεί την ομάδα μας που ήταν αυτή που έπαιξε ποδόσφαιρο στριμώχνοντας τους φιλοξενούμενους στο καναβάτσο και το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ!

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο 28' σε ανατροπή του Ζουμπούλη από τον Καραταΐδη με τον παίκτη μας να προλαβαίνει οριακά να τσιμπάει την μπάλα και στη συνέχεια να ανατρέπεται από τον αμυντικό του Ολυμπιακού, με τον Καλαθενό και τον βοηθό να κλείνουν τα μάτια!
Αν πρωταγωνιστής της φάσης ήταν ένας από τους Αλεξανδρή – Γιαννακόπουλο, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ποια θα ήταν η απόφαση του Ροδίτη ρέφερι!

Λίγο αργότερα σε κάθετη του Μαραγκού, ο Φρατζέσκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Ελευθερόπουλο, από πλάγια θέση σε κενή εστία σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας...
Ο Ελευθερόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής και στη επόμενη ευκαιρία μας, όταν απέκρουσε δύσκολα πέφτοντας στη δεξιά του γωνία το φάουλ που εκτέλεσε ο Φρατζέσκος, κερδίζοντας μάλιστα και την αναγνώριση από τον παίκτη μας που πήγε ιπποτικά και του έδωσε συγχαρητήρια!
Στο 45' ο Αλεξανδρής έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού, σουτάροντας από το ύψος του πέναλτι άουτ, ενώ στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υπερέχει και μια παράλληλη σέντρα του Ζαγοράκη κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, με τον Βρύζα να είναι ολομόναχος δύο μέτρα από την εστία!
Στο 56' ο Καλαθενός άφησε τον ΠΑΟΚ με «10», δείχνοντας την 2η κίτρινη κάρτα στον Σιδηρόπουλο για μαρκάρισμα στον Αλεξανδρή, όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Δικέφαλος συνέχισε να επιτίθεται αναζητώντας το γκολ!
Μεγάλη ευκαιρία με τον Βρύζα, που πήρε από κοντά την κεφαλιά αλλά ο Ανατολάκης απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή (αρχική εικόνα) και στο 89' ο Νταμπίζας είδε την 2η κίτρινη για μαρκάρισμα στον Βρύζα .
Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ινεμπολίδης μόνος με τον Ελευθερόπουλο σούταρε με το αριστερό άουτ, σε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μας στο ματς!
Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος (72' Πάρβου), Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Φρατζέσκος (46' Τουρσουνίδης), Μαραγκός, Σιδηρόπουλος, Τασιόπουλος, Ζαγοράκης, Βρύζας, Ζουμπούλης (78' Ινεμπολίδης).

Ολυμπιακός (Μπάγιεβιτς):Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης (73' Πασαλής), Ανατολάκης, Νταμπίζας, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Βαρεσάνοβιτς, Καραπιάλης (78' Τζόρτζεβιτς), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (82' Κακλαμάνος), Γκόγκιτς.

* Όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο της Τούμπας επί σειρά ετών σε αγώνες με τον Ολυμπιακό. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε με αφορμή (και όχι αιτία) την υπόθεση του Κούδα και χτίστηκε λιθαράκι – λιθαράκι, σε δύσκολους αγώνες και μέσα σε μεγάλες, πάσης φύσεως αντιξοότητες.

Σε όλα αυτά τα μεγάλα ματς, ο κοινός παρονομαστής ήταν το πάθος λαού και παικτών για τη νίκη. Μόλις αυτό έλειψε, έστω και για ένα ματς, έστω και για λόγους που σχετίζονταν με την ίδια την αξιοπιστία της ομάδας και την εσωτερική της ομοιογένεια, η παράδοση σταμάτησε..

Η ιστορία ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου του 1971, σε ματς για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1970-71 και διακόπηκε τη σεζόν 1991- 1992 (ήττα με 1-2)

Στα επόμενα έξι χρόνια, παρά το γεγονός ότι η ομάδα παρέπαιε, το αήττητο της Τούμπας στα ματς με τον Ολυμπιακό άρχισε σιγά-σιγά να ξαναχτίζεται. Στην περίοδο αυτή οι αναμετρήσεις μας ήταν οι εξής:

1992-93, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0.
1993-94, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1.
1994-95, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-0.
1995-96, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0 (στα Τρίκαλα). 
1996-97, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0.
1997-98, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4