Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2018

Ήττα με μεγάλη ανατροπή στο Αλκαζάρ (2008)

Σαν σήμερα στις 20/4/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.428 τα εισιτήρια), αν και προηγήθηκε 0-3, κατάφερε και έχασε με 4-3!

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε την ΑΕΛ καθώς με γκολ που σημείωσαν οι Αθανασιάδης (9', 42') και Μπαλάφας (30'), προηγήθηκε με 0-3. 

Ο Κώτσιος μείωσε στο 2' των καθυστερήσεων ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά, πετυχαίνοντας μια απίστευτη ανατροπή, απέναντι πάντως σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ!
Ο Μετίν μείωσε σε 2-3 στο 59', ενώ ο Ζουράφσκι με δύο πέναλτι (65' ανύπαρκτο και 72' αυστηρό) που υπέδειξε ο διαιτητής Γιαννόπουλος έγραψε το τελικό 4-3.

Η νίκη όμως δεν ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους να πάρουν την 5η θέση και να συμμετάσχουν στα play offs εκείνης της χρονιάς, καθώς ισοβάθμησαν με τον Πανιώνιο στους 45 βαθμούς αλλά υστερούσαν στην ισοβαθμία!

Οι συνθέσεις:

Λάρισα (Δώνης): Κηπουρός, Γκίκας (46' Μπακαγιόκο), Κώτσιος, Φέρστερ, Βεργώνης (33' Κυριακίδης), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον (88' Καλαντζής), Πάρα, Μετίν, Ζουράφσκι.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μελίσσης, Μαλεζάς, Γεωργίου (74' Βαγγελής), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Λάκης, Βερόν (76' Βερόν), Αθανασιάδης, Ίλιεφ (57' Μπαϊάνο).

Δηλώσεις τεχνικών...

Γιώργος Δώνης: "Έγινε ένα παιχνίδι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα με τους παίκτες μου να κάνουν κατάθεση ψυχής. Δυστυχώς όμως ένα άλλο γκολ σε ένα άλλο γήπεδο μας στέρησε play offs. Όσο για το μέλλον μου δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Την Πέμπτη θα ανακοινώσω την απόφαση. Ακόμα δεν έχω συμφωνήσει".

Φερνάντο Σάντος: "Το παιχνίδι μας ήταν καλό μόνο στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ έλεγχε όλες τις πτυχές του αγώνα, παρότι είχε να κάνει με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που ήταν η Λάρισα. 

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα μπήκε πολύ δυνατά και ήταν δύσκολο για εμάς να αντιδράσουμε. Έτσι ήρθε η ανατροπή. Γενικώς ήταν δύσκολο το παιχνίδι για εμάς. Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Θα δω τις φάσεις το βράδυ στην τηλεόραση για να έχω άποψη. 

Ο Αθανασιάδης εδώ και 3 εβδομάδες προσπαθεί πάρα πολύ. Τον έχω ήδη στη λίστα για τη νέα σεζόν. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι στο μέλλον θα κάνει λαμπρή καριέρα".

* Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε... Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τον Ηρακλή στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε για ένα μόλις ματς (ήττα στην Ξάνθη στην πρεμιέρα) ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε για να έρθει στη θέση του ο Σάντος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4