Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Απριλίου 2018

Οι τραυματισμοί επισκίασαν το τρίμπαλο! (1970)

Σαν σήμερα στις 5/4/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (10.303 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης.
Δυστυχώς η νίκη μας αυτή επισκιάστηκε από τον τραυματισμό τεσσάρων βασικότατων παικτών μας (Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας!), με τον πρώτο να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κλινική (διάσειση!). 

Ο Ασλανίδης είχε ένα σκίσιμο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Τούμπας μες στα αίματα και αφού του έβαλαν τσιμπιδάκια για να σταματήσει η αιμορραγία, συνέχισε να αγωνίζεται!
Οι άλλοι δύο παίκτες μας τραυματίστηκαν πολύ ελαφρύτερα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι κανονικά!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατον να παρακολουθήσουν τον ρυθμό του ΠΑΟΚ που μόλις στο 6' προηγήθηκε στο σκορ με μακρινό δυνατό σουτ του Σταύρου Σαράφη.

Στο 36' γράφτηκε το 2-0 με αυτογκόλ του Τσουκνίδα, ο οποίος προσπαθώντας να απομακρύνει παράλληλη σέντρα του Σαράφη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του…
Το τελικό 3-0, διαμορφώθηκε στο 49' και ήταν ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που έφερε τη σφραγίδα του Γιώργου Κούδα (αρχική εικόνα)! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μακρής, Μουρατίδης, Χριστοδούλου και Τερζανίδης, ενώ από την ομάδα του Βόλου οι Παππάς, Πασχαλίδης και Μαλάκος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρή, Φουντουκίδης, Παπαχρηστούδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Ασλανίδης (46’ Στεργιάδης), Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης (88’ Γιακουμής).

Ολυμπιακός Βόλου: Καραΐσκος Δ., Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Πασχαλίδης, Παππάς, Τσουκνίδας, Ντούκας (34’ Βελεντζάκος, 80’ Κούγιαλης), Συνετόπουλος, Μαλάκος, Καραϊσκος Α., Βαλιανάτος.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!
 
*Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4