Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Απριλίου 2018

Ήττα στην Πάτρα με κορυφαίο τον Παντέλη! (1983)

Σαν σήμερα στις 10/4/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.707 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έδωσε τη νίκη στους Πατρινούς στο 80ό λεπτό από τον Μάριο Μπόνιτς.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο παιχνίδι κυριολεκτικά αγνώριστος, δίνοντας στους γηπεδούχους την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Τάκης Παντέλης (μπήκε στο ματς στο 24’ όταν τραυματίστηκε ο Φούρτουλα) και με εξαιρετικές επεμβάσεις του, κρατούσε την ομάδα στο ματς μέχρι το 80’.

Η πίεση των γηπεδούχων έγινε αφόρητη στις αρχές τις επανάληψης, και ο Παντέλης χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις σωτήρια. Η πρώτη καλή φάση στο ματς καταγράφηκε στο 1', όταν ο Φούρτουλα απέκρουσε πολύ δύσκολα τη βολίδα του Μπόνιτς, ενώ ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σπανοσωτηρόπουλου στο 34’, το οποίο σταμάτησε ο Παντέλης.

Στο 47’ ο Αποστολίδης των γηπεδούχων από κοντά έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Παναχαϊκής στο ματς, για να φτάσουμε στο 80’ όταν ο Μπόνιτς εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Νταλάκα, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παντέλης, Σκαρτάδος, Σίγγας και Δαμανάκης, ενώ από την Παναχαϊκή οι Δαβουρλής, Αποστολίδης, Κίζας, Νταλάκας και Μπόνιτς.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Μητσέας, Σπανοσωτηρόπουλος, Αλεβιζόπουλος, Αποστολίδης, Κίζας, Πατρώνης, Δρακόπουλος (63’ Σπεντζόπουλος), Νταλάκας, Μπόνιτς (83’ Φιλιππόπουλος), Δαβουρλής, Παπαγιαννόπουλος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (24’ Παντέλης), Σκαρτάδος, Αλαβάντας (46’ Θ. Αποστολίδης), Ψαρράς, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Τσουρέλας, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν!

* Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4