Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2018

Μετά το 25' εξαφανίστηκε απ' το γήπεδο (1965)


Σαν σήμερα στις 18/4/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1964-1965...



 
Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.066 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 4-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός ως τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί γύρω στο 25', τι εξέλιξη θα είχε η αναμέτρηση στη συνέχειά της... 
 
Ο Μουσελεμίδης πέφτει με αυτοθυσία στα πόδια του Παπαγεωργίου και αποσοβεί τον κίνδυνο. Τη φάση παρακολουθεί ο Ραπτόπουλος ...

Με τον Γερμανό διαιτητή Λίγκε να αποφεύγει να σφυρίζει, η μπάλα ανεβοκατέβαινε πάνω κάτω, το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά και στο 35' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Νεστορίδη (τον ανέτρεψε ο Λιτόπουλος), το εκτέλεσε ο ίδιος ανοίγοντας το σκορ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ πέτυχε μέσα σε ένα τρίλεπτο άλλα δύο τέρματα, με τον Παπαγεωργίου στο 64' και τον Νεστορίδη με κεφαλιά στο 67' (αρχική εικόνα), με τον ΠΑΟΚ να καταθέτει τα όπλα και να δέχεται και ένα ακόμη γκολ στο 89', από τον Παπαϊωάννου.


Η ΑΕΚ ήταν σίγουρα καλύτερη και προκρίθηκε δίκαια, αλλά στο 60
ό λεπτό, ο Χαραλαμπίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-1 και να αλλάξει άρδην τον ρου της αναμέτρησης.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μουσελεμίδης, Λιτόπουλος, Νικολαΐδης, Γιαννέλος και από την αθηναϊκή ομάδα οι Ιορδάνου, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Πετρίδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Πετράκης, Κανελλόπουλος, Ιορδάνου, Βερνέζης, Μπαλόπουλος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Πετρίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μουρατίδης, Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Βαλτσάνης, Γιαννέλος, Νικολαΐδης, Αποστολίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης.

Δηλώσεις:
 
Ονούφριος Χαραλαμπίδης: «Μετά το 1-0, χάσαμε δύο σίγουρα γκολ. Αν γινόταν το 1-1, δύσκολα θα μας κέρδιζε η ΑΕΚ. Σταθήκαμε όμως άτυχοι και οι ευκαιρίες χάθηκαν».

* Η 23η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1964-65 ήταν μια διοργάνωση που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις αλλά ούτε και εκπλήξεις, αφού εύκολα ή δύσκολα τα φερόμενα ως φαβορί απέκλεισαν τους αντιπάλους τους.

Πολύ ισχυρές αποδείχθηκαν οι έδρες, αφού από τη φάση των "32" ως τον τελικό, από τους 31 αγώνες μόνο 8 φιλοξενούμενες ομάδες κατάφεραν να κατακτήσουν την πρόκριση.

* Τη χρονιά αυτή και μετά τις υπόνοιες και τα γεγονότα των προηγούμενων ετών, αποφασίστηκε η κατάργηση των επαναληπτικών αγώνων μετά από ισόπαλα αποτελέσματα και καθιερώθηκε η κλήρωση (στρίψιμο του νομίσματος) μετά το τέλος της παράτασης αν δεν υπήρχε νικητής, η οποία μάλιστα διεξαγόταν επιτόπου από τους διαιτητές και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ αργότερα.

Το καθεστώς αυτό ίσχυσε ως το 1969, καθώς στη συνέχεια καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι.

* Ο ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Ατρόμητο Αθηνών (1-0 στην Τούμπα), ενώ το ταξίδι της ΑΕΚ στη διοργάνωση σταμάτησε στην επόμενη φάση, όταν και έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-1.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4