Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Ήττα με 1-0 από τη Νίκη στον Βόλο (1965)

Σαν σήμερα στις 11/4/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Βόλο τη Νίκη, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.679 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0 στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, δεχόμενος το γκολ στο 57' από τον Ζαντέρογλου με κεφαλιά.

Η Νίκη απείλησε στο 9' και στο 15' με δύο δυνατά σουτ του Κασαπλέρη που πέρασαν άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από την αρχή αμυντικά, έχοντας το νου σε ξαφνικές αντεπιθέσεις, μια τακτική που απέδιδε, μέχρι τη στιγμή βέβαια που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Σε μια τέτοια αντεπίθεση στο 30', ο Βασιλειάδης πάσαρε στον Αποστολίδη που μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, όμως ο Παπαπούλιος απέκρουσε αποσοβώντας το 0-1. 

Στη συνέχεια η Νίκη έχασε δύο καλές ευκαιρίες με δύο σουτ του Γάκη στο 32' και 39', το πρώτο βρήκε στο δοκάρι μας και το δεύτερο πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Μουσελεμίδη!
Στο 57' σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Γάκης εκτέλεσε το κόρνερ που παραχώρησε ο Λιτόπουλος σε προσπάθεια του Καραηλιού και ο Ζαντέρογλου με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στα λεπτά που ακολούθησαν, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Κούγια, βρήκε την ομάδα της Μαγνησίας να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη στη μάχη που έκανε για να αποφύγει τον υποβιβασμό. 
 
Κάτι που τελικά κατόρθωσε, καθώς με 53 βαθμούς ισοβάθμησε στην προτελευταία θέση, μαζί με Απόλλωνα Πόντου και Παναιγιάλειο, με την ομάδα της Καλαμαριάς, να ακολουθεί τελικά τη Δόξα Δράμας στην Β' Εθνική, μετά από αγώνες κατάταξης!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στο ματς οι Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Αποστολίδης, ενώ από τη Νίκη ξεχώρισαν οι Ζαντέρογλου, Κασαπλέρης, Καλλιοτζής, Καραηλιού.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Παπαπούλιος, Κολοβός, Μανιατάκης, Τσιμπερίδης, Ζαντέρογλου, Μωράκης, Λαλές, Κασαπλέρης, Καλλιοτζής, Καραηλιού, Γάκης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μαργαρίτης, Λιτόπουλος, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής...
*Σε εκείνο το πρωτάθλημα συνέβη κάτι ιδιαίτερα παράδοξο στη μάχη της κορυφής! Διαβάστε το γιατί αξίζει τον κόπο!

Πριν τη διεξαγωγή των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής, στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;

Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ! Και αυτό έγινε! Στο 57' του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού (Πετρόπουλος), όρμηξε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό! Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας. Οι παράγοντές της, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και κοντά στο 60' προηγούνταν με 3-1! Ξέροντας όμως πως δεν είχαν τύχη στο κυνήγι του τίτλου, χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν στο 90' από τον Σιδέρη! Και έτσι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 77 βαθμούς και να παίξει μπαράζ για το πρωτάθλημα... Απίστευτο και όμως ... ελληνικό!

Όσον αφορά τη μάχη της ουράς, ο Απόλλων Καλαμαριάς κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι με 2-1 τον Άρη, ισοβάθμησε στους 53 βαθμούς με Νίκη Βόλου και Παναιγιάλειο, όμως στα μπαράζ έκανε δύο ήττες και αποχαιρέτισε την κατηγορία...

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνονται παίκτες της ομάδας του ΠΑΟΚ της σεζόν 1964-65

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4