Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2018

Λευκή ισοπαλία στο Καραϊσκάκη (2012)

Σαν σήμερα στις 31/3/2013, o ΠΑΟΚ πήρε λευκή ισοπαλία στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό, για την 27η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013 ...

Ο Γιώργος Δώνης κατέβασε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με 4-4-2 ξεκινώντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, Λίνο, στη μεσαία γραμμή τους Ολίσε, Κάτσε, Λόρενς και Καμαρά, ενώ το επιθετικό δίδυμο το αποτελούσαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Mε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς παρατάχτηκε ο Δικέφαλος στο Καραϊσκάκη, έχοντας σαν πρώτο στόχο να φυλάξει το μηδέν στην άμυνα και αν του έβγαινε κάποια καλή αντεπίθεση θα προσπαθούσε να τσιμπήσει τη νίκη.

Στο πρώτο 45έπτο ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και ουσιαστικά απειλήθηκε ελάχιστα με μακρινά σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι δυσκολευόταν να μπουν μέσα στην περιοχή μας.
Στο δημιουργικό όμως κομμάτι με εξαίρεση τον δραστήριο Καμαρά που ήταν ένας πονοκέφαλος για την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Δικέφαλος υστέρησε καταφανέστατα, καθώς η μεσαία του γραμμή δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, η οποία χανόταν με χαρακτηριστική ευκολία, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν οι γηπεδούχοι.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα πιεστικό πρώτο 20λεπτο, όμως όσο περνούσε η ώρα η επιθετικότητα των γηπεδούχων εκφυλλιζόταν ... Ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός 1-2 καλά μακρινά σουτ με τους Ολίσε και Καμαρά που ανησύχησαν τον Μέγιερι (ειδικά αυτό του Ολίσε)...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Δικέφαλος παρέμεινε πίσω από την μεσαία γραμμή, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του κυρίως από τα δεξιά με τον Βλαχοδήμο, τον οποίον μάρκαρε πολύ καλά ο Λίνο όση ώρα αυτός ήταν στο ματς.

Ο Δικέφαλος σταδιακά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, έχοντας απέναντί του ένα αντίπαλο που δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εγκατέλειψε την αμυντική του τακτική.
Στο 90' πάντως ο βοηθός σταμάτησε με ανύπαρκτο οφ σάιντ τον Καμαρά που έβγαινε μόνος απέναντι στον Μέγιερι... 

Σημειώνουμε ότι στο 65' αποβλήθηκε ο Δώνης από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, επειδή κλώτσησε μια μπάλα και έδωσε το δικαίωμα στον Σιδηρόπουλο να τον στείλει στην εξέδρα.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Χολέμπας, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (69' Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης ), Αμπντούν (79' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Λίνο, Καμαρά (93' Ρομπέρ), Κάτσε, Λόρενς, Ολίσε (76' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (72' Φωτάκης), Αθανασιάδης. 
Ο Σέκου Ολίσε υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ ήθελε την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να έχει πάρει στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα είπε:
«Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Εδώ ήρθαμε για να παλέψουμε, να πάρουμε τη νίκη. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους το τελικό αποτέλεσμα. 

Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είχαμε ευκαιρίες, συνεχίσαμε να προσπαθούμε σε όλο το παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Ήταν η πρώτη φορά που τους αντιμετώπισα. Είμαστε δυο ανταγωνιστικές ομάδες.

Εμείς θέλαμε να αμυνθούμε, ο Ολυμπιακός έπαιξε οργανωμένα, εμείς προσπαθήσαμε να σκοράρουμε στην αντεπίθεση. Το αποτέλεσμα οφείλεται και στην ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων».
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχολίασε την εικόνα του παιχνιδιού αλλά και τη φάση της αποβολής του την οποία θεωρεί άδικη.

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:
«Θεωρώ πως οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά. Είχαμε σημαντικά προβλήματα προβλήματα, ειδικότερα με την απουσία του Λάζαρ. Ξεπερνώντας το πρώτο 20λεπτο, είχαμε καλή οργάνωση και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό από μεγάλες φάσεις ενώ ήμασταν επικίνδυνοι. Γινόμαστε καλύτεροι αλλά έχουμε δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έκανε καθυστερήσεις γιατί ήταν βολικό το 0-0: «Έχουμε αποδείξει σε όλη την διάρκεια της σεζόν και συγκεκριμένα πως οι ομάδες μου δεν προσπαθούν να κερδίσουν με περίεργα πράγματα, αποτελέσματα, ούτε με τις καθυστερήσεις. 

Όταν θέλεις να φτιάξεις μια νέα ομάδα πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που ήταν παλιά και για να πάρει ένα πρωτάθλημα, θέλει δουλειά. Ο Ολυμπιακός είχε απόσταση μεγάλη από εμάς με το ξεκίνημα της σεζόν. 

Θέλουμε να μειώσουμε την απόσταση κι έχοντας το DNA του ΠΑΟΚ, θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στα παιχνίδια, να γίνουμε ο ΠΑΟΚ των παλαιότερων ετών. Αυτό που κάναμε σήμερα, θεωρώ πως το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για το αν ΠΑΟΚ προσφέρει θέαμα: «Υπάρχει μια υπερβολή στη χώρα μας. Αν γίνεται σύγκριση με την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ ή την Μπάγερν δεν πρόκειται να το δούμε αυτό στην ομάδα. Ομάδες με 200.000.000 ευρώ αποδίδουν πολύ χειρότερα. Αν η σύγκριση γίνεται με αυτά τα δεδομένα, δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα».

Για την αποβολή του: «Έγινε ένα αράουτ 10 μέτρα μακριά και χτύπησα μια μπάλα που ήταν έξω από το γήπεδο. Ο διαιτητής και ο τέταρτος δεν πρέπει να λειτουργούν σαν άνθρωποι που έχουν εξουσία. Ζω με ένταση το παιχνίδι. Ο σκοπός του τέταρτου είναι να με ηρεμήσει και όχι με το παραμικρό να με βγάλει έξω από το γήπεδο. Τις δύο τελευταίες φορές είχαν άδικο οι διαιτητές στις αποβολές μου».

Για την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο: «Από ματς σε ματς η ομάδα μας δείχνει καλά πράγματα και στην άμυνα και όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Για εμάς οι στόχοι ξεκινούν τώρα και για την κατάκτηση του Κυπέλλου και για να βγούμε πρώτοι στα play offs ώστε κάνοντας καλές επιλογές πριν την προετοιμασία να κυνηγήσουμε την πρόκριση μας στους ομίλους του Τσάμπινος Λιγκ».

Για την χειραψία του με τον Μίτσελ μετά την αποβολή του: «Οι προπονητές πρέπει να έχουν σεβασμό μεταξύ τους. Κάποιοι προπονητές που στο εξωτερικό έχουν παράγει έργο, καλώς να έρθουν και να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν ο Σαλπιγγίδης είναι καλύτερο να παίξει στα δεξιά και όχι κέντρο της επίθεσης: «Ο Σαλπιγγίδης παρότι έχει παίξει δεξί εξτρέμ και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική, για μένα δεν είναι ο κατάλληλος. Είναι ένας δεύτερος επιθετικός ή φορ».

Για το αν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα θεωρεί ότι είναι δίκαιη: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο. Άσχετα αν θεωρώ πως σαν σύνολο και σαν ομάδα είμαστε καλύτεροι από τον Αστέρα και πιστεύω πως θα βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και πρώτοι στα play offs, μέχρι τώρα υπάρχει δικαιοσύνη».

Για την επιλογή του να τοποθετήσει το Λόρενς στα χαφ: «Όλο αυτό το διάστημα επειδή έχουμε πρόβλημα, έχουμε προσπαθήσει να δουλέψει καλά ο Λόρενς στο τακτικό κομμάτι. Και σαν δεξί εξτρέμ και σαν δεύτερος επιθετικός και στο κέντρο έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα. Και εμείς θέλουμε παίκτες να δίνουν τα πάντα για την ομάδα».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό βρέθηκε στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" και εξέφρασε στους παίκτες του ΠΑΟΚ την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. 

«Συγχαρητήρια για την εμφάνιση σας και την προσπάθεια που κάνατε σήμερα. Να ξέρετε ότι με αυτούς θα ξαναβρεθούμε και θα είμαστε καλύτεροι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια», τους είπε. O Σαββίδης δεν παρέλειψε να τους ζητήσει να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος της σεζόν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν μπει ...
Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απέναντι σε μια δύσκολη έδρα ενώ ανέφερε πως η έλλειψη του καθαρού μυαλού ήταν η αιτία που ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε.

Αρχικά δήλωσε:
«Και το 0-0 σε μια δύσκολη έδρα είναι καλό αποτέλεσμα. Εμείς προσπαθήσαμε να παγώσουμε τον ρυθμό ενώ στο δεύτερο μέρος είχαμε τις ευκαιρίες και για το γκολ που αν ερχόταν θα ήταν το νικητήριο γκολ αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό.

Ξέρουμε ότι ο διαιτητής θα ήταν υπέρ των γηπεδούχων και ειδικά στην περίπτωση του Καμαρά που τον σταμάτησαν ως οφ σάιντ. Eμείς πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό όλοι μας. Πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλο μας περισσότερο και αν δουλέψουμε θα βελτιωθούμε».

Ο Αμπντούλ Καμαρά τόνισε πως ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει για τη νίκη ενώ αναφέρθηκε και στην δική του προσωπική απόδοση.

Αναλυτικά:
«Ήρθαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Το 0-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να παίξουμε για τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν ήταν ήττα το 0-0, αλλά θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα».

Για το πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ: «Παίξαμε διαφορετικά. Χρειάστηκε να είμαστε καλύτεροι στον ανασταλτικό τομέα και να περιορίσουμε τον Ολυμπιακό. Κάναμε το παιχνίδι μας όπως το είχαμε σχεδιάσει. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε στο 1ο ημίχρονο. Καταφέραμε να μην δεχθούμε γκολ. Στη συνέχεια, ισορροπήσαμε το παιχνίδι και δημιουργήσαμε τη δική μας ευκαιρία να βάλουμε γκολ».

Για την επίσκεψη Σαββίδη στα αποδυτήρια και το εάν έταξε κάποιο πριμ: «Δεν θέλω να μιλήσω. Αυτά είναι ανάμεσα στους παίκτες και στην ομάδα».

Για την προσωπική απόδοσή του και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί με μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα είναι η κατάσταση όταν θα βρεθούμε στο σημείο να συζητήσουμε για την παραμονή μου».
Ο Τσαρλς Ιτάνζ σχολίασε την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και τόνισε πως αυτό που μετράει είναι το ομαδικό πνεύμα της ομάδας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τον Ολυμπιακό. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Αν συναντηθούμε στον τελικό θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σχολιάζοντας την αναμέτρηση σημείωσε: «Πήραμε ένα καλό βαθμό. Παίξαμε σχεδόν τέλεια αμυντικά, αλλά μπροστά δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι ότι φύγαμε με ένα βαθμό. Αυτό που μετράει είναι το ομαδικό πνεύμα. Ενωμένοι μπορούμε να τα πάμε καλά».

Για τη δική του εικόνα στο ντέρμπι είπε: «Δουλεύω πολύ καλά και προσπαθώ για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός τα πηγαίνω καλύτερα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4