Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Φεβρουαρίου 2018

Ισόπαλος με νοοτροοπία μικρής ομάδας (2013)

Σαν σήμερα στις 3/2/2013, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 2-2 στο γειτονικό "Κλεάνθης Βικελίδης", έχοντας απέναντί του μια ομάδα με πολύ υποδεέστερο ρόστερ, για την 20ή αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013...

Η αναμέτρηση στο "Βικελίδης", ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ αφού μόλις το 2', ο Σαλπιγγίδης γύρισε ωραία την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αθανασιάδης με άψογη προβολή έκανε το 0-1. Πέρασαν μόλις τρία λεπτά και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα γκολ του Αγκάνθο για το οποίο έχει ευθύνη η άμυνά μας.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έλεγξε το ρυθμό και ήταν αυτός που απειλούσε τους γηπεδούχους. Πίεση στη μεσαία γραμμή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπερφόρτωση της άμυνας του Αρη στα δεξιά ήταν τα στοιχεία του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Αφού χάθηκαν 1-2 καλές ευκαρίες ήρθε στο 26' ο Καμαρά να στείλει την μπάλα με πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Βελλίδη και να κάνει το 1-2.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο και έδειχνε ότι θα φύγει με το διπλό από το Βικελίδης. Ο Δώνης διάβασε καλά το μαρκάρισμα στον Τάτο, όμως γενικά σε καμία άλλη περίπτωση δε βοήθησε την ομάδα με το κοουτσάρισμά του.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι σε σχέση με το χαλαρό παιχνίδι του Δικεφάλου και άρχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση.

Όλα κρίθηκαν στο 70ό λεπτό όταν σε βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Βοσκάκης έκρινε πως ο Κωνσταντινίδης έσπρωξε τον Αγκάνθο και έδωσε το αυστηρό πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον παίκτη μας, που ήταν η δεύτερη. Ο Αγκάνθο παρά την προσπάθεια του Ιτάνζ έκανε το 2-2..

Ο Βοσκάκης πάντως χαρίστηκε στον Ισπανό και δεν του έδειξε 2η κίτρινη στο προκλητικό παιχνίδι του, όπως επίσης και στον Τριανταφυλλάκο που έκανε δολοφονικό μαρκάρισμα στον Αθανασιάδη στο 75'.

Ο ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια άλλους δύο βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να βουλιάξει ακόμη πιο πολύ τον συμπολίτη. Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δώνη μετά τη λήξη του αγώνα στο συνδρομητικό, προφανώς στο 2ο ημίχρονο έβλεπε άλλο ματς...
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αρης: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ζαραδούκας, Γιαννίτσης (46' Παπαζαχαρία), Πουλίδο, Κοέλιο, Κοτσαρίδης (73' Καραγιάννης), Τάτος, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας (46' Τριανταφυλλάκος) και Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λαζάρ, Καμαρά (82' Ολίσε), Φωτάκης (91' Κατσικάς), Σαλπιγγίδης (73' Αποστολόπουλος) και Αθανασιάδης.

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σχολίασε τα πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι, ενώ σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γκαρσία, υποστήριξε πως έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Ουρουγουανό.

Τα όσα είπε ο τότε προπονητής του Δικεφάλου:

"Νομίζω ότι για ένα σημαντικό διάστημα το πήγαμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Δε θέλαμε να αφήσουμε χώρους, ξεκινήσαμε την πίεσή μας 70 μέτρα από την εστία μας για να κλέψουμε πολλές μπάλες. Ξέραμε ότι ο Άρης σε οργανωμένη άμυνα δεν μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα πράγματα. 

Λειτουργήσαμε καλά για 45', είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ηρεμία, δημιουργία φάσεων, πετύχαμε 2 τέρματα, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλο και γενικά το παιχνίδι κύλησε με το πρώτο ημίχρονο να δείχνουμε ότι είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα, με καλό ποδόσφαιρο θα έλεγα. 

Στο δεύτερο είχαμε τακτικά λάθη και μας το δημιούργησαν οι δυο επιθετικοί μας γιατί πήγαν πιο πίσω και έτσι η άμυνα μας ξεκινούσε από το κέντρο και δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. 

Ο Άρης δεν μας απείλησε πέρα από την κεφαλιά του Αγκάνθο στο πρώτο μέρος ενώ εμείς είχαμε φάσεις με κορυφαία εκείνη που αν ο Σαλπιγγίδης άφηνε την μπάλα στον Αθανασιάδη θα είχαμε το 1-3. Πληρώσαμε με το πέναλτι και δεν έχω άποψη. Ο κόσμος είδε καλό ματς και τέσσερα γκολ".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει για 4ο ματς: "Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έρχονται από αλλού γιατί δεν υπάρχει υπομονή. Για όλα φταίνε οι προπονητές εκτός από την κρίση στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου και στην ομάδα και πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ δυνατό, που νομίζω ότι κατά διαστήματα το δείχνουμε ήδη τώρα".

Για τον Γκαρσία και το ότι ο κόσμος δεν πιστεύει ότι έχει ίωση, υποστήριξε: "Αυτό που θα πω, είναι πως γενικώς δυστυχώς στη χώρα μας για εκεί που έχουμε φτάσει, αυτά που πουλάνε είναι τα φτηνά μάρκετινγκ. Και μερικές φορές πολλά πράγματα μπορεί να γίνονται και στημένα. Δυστυχώς τα φτηνά μάρκετινγκ αυτά πωλούνται στις υπανάπτυκτες χώρες, γι' αυτό έχουμε φτάσει, εδώ που έχουμε φτάσει. 

Ελπίζω κάποια στιγμή ο κόσμος γενικώς να μην παρασύρεται, να βλέπει τα πράγματα πιο ανοικτά και αυτό που θα πω για τον Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι από την ημέρα που έχω έρθει στην ομάδα και γενικώς σε όποια ομάδα έχω δουλέψει, οι άνθρωποι που αποτελούν σημαίες, η έχουν προσφέρει τόσα πολλά σε μια ομάδα, από τη δικιά μου πλευρά πάντα θα αξίζουν τον σεβασμό. Τον Πάμπλο Γκαρσία τον σέβομαι και του συμπεριφέρομαι με τον καλύτερο τρόπο από την ημέρα που έχω έρθει".

Για τους Καμαρά και Ολίσε, σχολίασε: "Έχουν χαρακτηριστικά τα οποία τα ψάχναμε εδώ και καιρό. Πλέον έχουμε πραγματικούς μεσοεπιθετικούς θα έλεγα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα παιδιά. Είδαμε την ποιότητα και του Καμαρά αλλά και του Σεκού που θα χρειαστεί περισσότερες μέρες. 

Απλώς ο Σέκου έχει τη δυνατότητα να παίξει και σαν πλάγιος αλλά και σαν δεύτερος επιθετικός. Γενικώς τους επιλέξαμε γι' αυτό το λόγο και πιστεύω ότι θα μας κάνουν πολύ δυνατούς στη συνέχεια".

Για το αν ο Γκαρσία είναι δυσαρεστημένος μαζί του, είπε: "Σ' αυτό θα πρέπει να σας απαντήσει ο Γκαρσία και όχι εγώ. Εγώ ξέρω ότι έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Υπάρχουν πραγματικά γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από πουθενά. Αν θέλετε να σας κάνω μια μικρή ανάλυση. Δεν είχα ποτέ κανένα φραστικό επεισόδιο με κανέναν παίκτη του ΠΑΟΚ από την στιγμή που ήρθα. Και το λέω γιατί είμαι ειλικρινής. 

Στο παρελθόν που είχα κάποια φραστικά επεισόδια σε άλλες ομάδες, εγώ ο ίδιος βγήκα και τα είπα. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Απλά ο Πάμπλο είναι ένας ποδοσφαιριστής όπου η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη, αλλά υπάρχουν και πραγματικά γεγονότα, που έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και έξι μήνες. Νομίζω ότι τα πραγματικά γεγονότα δείχνουν τη δική μου διάθεση. 

Έπαιξε σε ένα φιλικό στην προετοιμασία, ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με τη Μπνέι Γεχούντα, έπαθε θλάση. Γύρισε πάλι έπαιξε βασικός στο παιχνίδι στη Βιέννη έπαιξε ενώ ήταν ανέτοιμος και ξανάπαθε θλάση. Όταν επέστρεψε, με μια βδομάδα προπόνηση τον χρησιμοποίησα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και μετά από 4 μέρες μετά από 4 εκτελέσεις στημένων, ξανάπαθε θλάση. 

Εμφανίστηκε στις προπονήσεις στις 5/1 γιατί του έδωσα περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί και ήταν άρρωστος. Αυτό είναι το ιστορικό. Όλα τα άλλα είναι φτηνό μάρκετινγκ που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. 

Καμιά φορά θα ήθελα να μην ξέρω ελληνικά (αστεία το λέω) για να μη διαβάζω και ακούω. Ενημερώθηκα τις τελευταίες μέρες γιατί ούτε εγώ γνώριζα τα όσα έχουν ειπωθεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον ΠΑΟΚ και γύρω από την ομάδα, ξέρουν περισσότερα πράγματα. 

Δουλειά μου είναι να προπονώ την ομάδα. Απορώ αυτοί που ασχολούνται με το φτηνό μάρκετινγκ πόσο πετυχημένοι είναι στη δική τους ζωή".

Για το αν ο Κωνσταντινίδης που έπαιζε με κίτρινη κάρτα θα έπρεπε να αντικατασταθεί, τόνισε: "Όχι δε σκέφτομαι με τέτοιον τρόπο. Είχε καλή συμπεριφορά, απλά είχε μια λανθασμένη τοποθέτηση στο πέναλτι. Δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα στον αγώνα, δεν υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα για να τον βγάλω από το παιχνίδι".
Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ Στέφανος Αθανασιάδης, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, τόνισε μεταξύ των άλλων το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε όπως θα έπρεπε στην επανάληψη και το πλήρωσε...

Διαβάστε τα όσα είπε:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι δήλωσε: "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, ήρθαμε για να κερδίσουμε. Αν και προηγηθήκαμε νωρίς ισοφαριστήκαμε γρήγορα, όμως στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και κάναμε το 1-2. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στην επανάληψη και χάσαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές".

Σε ερώτηση τι σημαίνει η ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ είπε: "Όπως σας είπα θέλαμε τη νίκη για να ανέβουμε στη βαθμολογία και να μπούμε με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα play offs".

Για το τι φταίει και η ομάδα έχει καιρό να κερδίσει, ανέφερε: "Δουλεύουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε την κρίση, όλες οι ομάδες περνάνε αυτή τη φάση, προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε".

Για τους νέους παίκτες σημείωσε: "Είναι πολύ καλοί παίκτες, πιστεύω πως θα  βοηθήσουν την ομάδα στην πορεία".

Όσο για τον ΟΦΗ που ακολουθεί: "Από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα νικήσουμε".
Ο Ιτάνζ μίλησε για το παιχνίδι με τον Αρη και το δικό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Δικεφάλου...

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Αρχικά σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ο Ιτάνζ αφού σκέφτηκε λίγο την απάντησή του είπε: "Και μόνο που προηγηθήκαμε δύο φορές και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα".

Για τα δύο πρόσωπα που έδειξε ο ΠΑΟΚ δήλωσε: "Το πάθος και η αποτελεσματικότητα είναι δύο παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο 2ο ημίχρονο, ας μην ξεχνάμε ότι παίξαμε για 20 περίπου λεπτά με παίκτη λιγότερο, παρόλα αυτά όμως αυτό στο οποίο μένω είναι πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι".

Τέλος για το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ δήλωσε: "Ήταν μια θερμή αρχή, μια αρχή σε ένα ντέρμπι, σε μια δύσκολη έδρα. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το αποτέλεσμα. Χρειάζομαι χρόνο να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα της ζωής μου"...

...............................................................................................

Στην Τούμπα βρέθηκαν περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ και περίμεναν την άφιξη της αποστολής της ομάδας από το Βικελίδης

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα στράφηκαν ανοικτά κατά του Γιώργου Δώνη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και ζητούσαν από αυτόν να παραιτηθεί... 

Ήταν η πρώτη κατευθείαν αντιπαράθεση του κόσμου με τον τεχνικό του Δικεφάλου! Μάλιστα για να αποφευχθούν τα χειρότερα ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του ήταν οι μόνοι που δεν κατέβηκαν από το πούλμαν και έφυγαν με αυτό...

Όσον αφορά τους παίκτες, αυτοί κατέβηκαν από το λεωφορείο χωρίς να συμβεί το παραμικρό, ενώ τα μέλη της διοίκησης άκουσαν τα παράπονα για τον τεχνικό του "Δικεφάλου". 

Αντίθετα με το κράξιμο στο πρόσωπο του Δώνη, την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4