Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Φεβρουαρίου 2018

Μαγική εικόνα η ήττα στο Παγκρήτιο (2008)

Σαν σήμερα στις 3/2/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Παγκρήτιο Στάδιο τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2007-2008...

Το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου άνοιξε στο 22' ο Νίκος Κουνενάκης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ το τελικό αποτέλεσμα "έγραψε" στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νουαφόρ με πλασέ μέσα από την περιοχή του Φερνάντες.

Το τελικό 2-0 ήταν "μαγική εικόνα" καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 42', με τον Γκονζάλες όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ισπανός μέσος μας, αποκρούστηκε από τον Τζόρβα, ενώ στο δεύτερο μέρος στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα, ο ΠΑΟΚ, αλλά οι παίκτες μας ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Πολλά παράπονα είχε ο ΠΑΟΚ από τον ... διαιτητή Παπασταμάτη (τον θυμάστε;) ο οποίος στο 44' δεν καταλόγισε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τζόρβας πάνω στον Λάκη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι χωρίς βαθμό στο δεύτερο γύρο, μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες, και ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τον Άρη στην Τούμπα.

Το παιχνίδι καρέ καρέ ...

Στο 2' ο Πόποβιτς μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και αφού απέφυγε τον Κνολ έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ίλιεφ, να δει το διαγώνιο σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Τζόρβα.

Στο 22' οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Ο Σίμιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουνενάκης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Στην αμέσως επόμενη φάση, σε μία ωραία αντεπίθεση, ο Γκονζάλες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βερόν (στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να αποκρούει, και στην συνέχεια της φάσης, ο Μπαλάφας να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 35' είχαμε νέα καλή στιγμή, με τον Λάκη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά να φεύγει άουτ και φτάσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου που ήταν συγκλονιστικό!

Στο 42' ο Ίλιεφ μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ, ανατράπηκε από Ρουμπάκη και Σίμιτς και ο Παπασταμάτης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γκονζάλες, αλλά ο Τζόρβας έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε, κρατώντας το 1-0.

Στο 45' ο Τζόρβας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λάκη, αλλά ο Παπασταμάτης δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι, προκαλώντας τις απόλυτα δικαιολογημένες έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ που δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και μέχρι το 70' κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 48' ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση από αριστερά του Γκονζάλες, ο Μελίσσης έκανε την προβολή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 55' ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε με κάθετη τον Λάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή πέρασε τον Τζόρβα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκονζάλες, το σουτ όμως του Ισπανού βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Στο 72' ο ΠΑΟΚ χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Λάκη από τα δεξιά, ούτε ο Σάλμον ούτε ο Γκονζάλες μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με προβολή...

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πίτσος βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Νουαφόρ, και αυτός αφού απέφυγε τον Μπαλάφα, νίκησε με διαγώνιο αριστερό σουτ τον Φερνάντες, για να γράψει το 2-0, επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου!
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης (31' Ρουμπάκης), Πίτσος, Μπαρκαουάν, Κουνενάκης, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Γκάντσεφ, Σίμιτς, Πόποβιτς (46' Σφακιανάκης), Ντρούλιτς (62' Νουαφόρ).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Χαραλάμπους (75' Κωνσταντινίδης), Κνολ, Μελίσσης, Μπαλάφας, Βερόν, Γκονζάλες, Λάκης, Χριστοδουλόπουλος, Ίλιεφ (64' Σάλμον)
Αλλοιωμένα πρόσωπα, γιατί σύμφωνα με τον Νόμο Ορφανού, το να καταναλώνουν σουβλάκια οι ΠΑΟΚτσήδες τιμωρούνταν με φυλάκιση ...

Δηλώσεις προπονητών...

Φερνάντο Σάντος: "Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουμε, αλλά θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά. Ενώ εμείς κάναμε πολλές φάσεις, ο ΟΦΗ έκανε μόνο δύο ευκαιρίες και τις αξιοποίησε και τις δύο πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ! Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. 

Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως παίξαμε καλά σήμερα, αλλά όπως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Σήμερα δεν είχαμε καθόλου τύχη και είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε μετά ένα τέτοιο ματς... Όσο για τις μεταγραφές απλώς θα πω ότι αν δεν πίστευα ότι οι παίκτες που αποκτήσαμε μπορούν να μας βοηθήσουν και μάλιστα άμεσα, δεν θα εισηγούμουν την απόκτηση τους... 

Εγώ είχα πει να εκτελέσει το πέναλτι ο Ίλιεφ, όμως αυτός αρνήθηκε επειδή μου είπε ότι δεν ένιωθε ότι βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση..."

Γιώργος Παράσχος: "Στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι. Σήμερα μας πρόσφερε απλόχερα την τύχη ο Θεός. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά και σε μεγάλο βαθμό οφείλουμε τη νίκη στην καλή μας τύχη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιτυχία θα είναι μια καλή αρχή για την δύσκολη συνέχεια".

* Η χρονιά 2007-2008, ήταν μια κακή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση με 35 βαθμούς (όσους είχε και ο Ηρακλής). Μέτρησε 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 15 ήττες, με τέρματα 29-36! 

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ο οποίος μετά από μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (ήττα στην Ξάνθη στις 1/9/2007) αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Σάντος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4