Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2018

Μια ήττα που στοίχισε την κορυφή (1980)

Σαν σήμερα στις 17/2/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καραϊσκάκη τον Εθνικό σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.124 τα εισιτήρια!), γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0, και έχασε την πρώτη θέση στη βαθμολογία, στην οποία ανέβηκε ο … Εθνικός!

Ήταν το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος καθώς έπαιζαν ο πρώτος με τον δεύτερο και αυτός ήταν ο λόγος της μεγάλης προσέλευσης θεατών στο γήπεδο, ανάμεσά τους και πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είδαν την ομάδα να παλεύει, χωρίς όμως να καταφέρνει να πάρει κάτι από το παιχνίδι.
Ο Δικέφαλος έχασε ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους και υπερείχε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης!
Η καθοριστική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 38ο λεπτό, όταν ο Κούδας με κάθετη έβγαλε τον Ορφανό μόνο με τον Μουκέα.

Ο επιθετικός μας σούταρε με δύναμη, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού, έσκασε πάνω (;) στη γραμμή της εστίας, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει, την ώρα που ο Ορφανός πανηγύριζε, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει τη φάση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Νωρίτερα στο 5’ και στο 15’ ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μουκέας σταμάτησε την κεφαλιά και το σουτ του Γκουερίνο! 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 47ο λεπτό. Ο Τσαλαμάγκας (είχε μπει αλλαγή στο 44’) σέντραρε, η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Κοττίδης γύρισε την μπάλα στον Λαμπρινό και αυτός με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Φούρτουλα που αιφνιδιάστηκε (αρχική εικόνα)…
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης και Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Μουκέας, Βαμβακούσης, Σιώκος, Παπαδόπουλος, Σταματάκης (5’ Κοντοθεοδώρου), Περσίας, Λαμπρινός, Διαμαντόπουλος, Κοττίδης, Μητρόπουλος (44’ Τσαλαμάγκας), Καραΐσκος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης (64’ Βασιλάκος), Αλαβάντας (59’ Κερμανίδης), Κούδας, Γκουερίνο, Κωστίκος, Ορφανός.
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4