Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2018

Ήταν καλύτερος, αλλά έχασε στη Λεωφόρο (1960)

Σαν σήμερα στις 7/2/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1959-1960...

Ο Δικέφαλος, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, μπροστά σε 10.000 θεατές, αν και ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, έχασε με 1-0, καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές ευκαιρίες που δημιούργησε, έχοντας μοιραίο παίκτη τον Κατηκαρίδη, που δύο φορές βρέθηκε προ του Βουτσαρά, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει!

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην αθηναϊκή ομάδα, σημειώθηκε στο 74ο λεπτό από τον Πανάκη, μετά από σέντρα του Παπαεμμανουήλ. 

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ήταν όμως η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, αφήνοντας έκπληκτους τους θεατές της αναμέτρησης! 

Στο 80ό λεπτό, ο Αυστριακός ρέφερι Σέμπακ, απέβαλε τους Πανάκη και Χασιώτη επειδή αλληλοχτυπήθηκαν, όμως αμφότεροι δεν τιμωρήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και αγωνίστηκαν κανονικά στο επόμενο παιχνίδι (ο Χασιώτης με τον Απόλλωνα Πόντου εκτός στις 14/2/1960)

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με «9», λόγω τραυματισμού του Ανδρέου σε σύγκρουσή του με τον Λινοξυλάκη και επειδή δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Νεμπίδης, Ανδρέου, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ, Θεοφάνης, Μπενάρδος, Πανάκης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Χασιώτης, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Σαλούστο, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–60 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, βάσει της κατάταξής τους την προηγούμενη περίοδο.

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. 
Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον Αρη στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Πρόγιος - Χασιώτης να προσπαθούν να απομακρύνουν σέντρα του Δομάζου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4