Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

"Πόρνη μπάλα ..." (2011)

Σαν σήμερα στις 6/2/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011…

Ο Δικέφαλος δε μπόρεσε να σημειώσει κάποιο γκολ στις πολλές ευκαιρίες που είχε και οδηγήθηκε στην 3η εντός έδρας ήττα του εκείνη τη σεζόν. 

Είναι κάποιες φορές, μετά από κάποιο παιχνίδι, που στο μυαλό μας έρχεται συνειρμικά μια κουβέντα που είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ και αποτυπώνει στην κυριολεξία όλη την αλήθεια: «Πόρνη μπάλα».

Εκείνη τη μέρα στην σχεδόν γεμάτη Τούμπα (22.208 τα εισιτήρια), σίγουρα στο μυαλό πολλών ήρθε αυτή η κουβέντα μιας και είδαμε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ που έδωσε τα πάντα για να κερδίσει, αλλά τελικά να τιμωρείται με μια άδικη πέρα για πέρα ήττα, από μια ομάδα που σε καμιά περίπτωση δε δικαιολόγησε τη βαθμολογική της θέση.

Φεύγοντας από το γήπεδο, κανένας από τους 25.000 θεατές δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το τρίποντο της νίκης το πήρε αυτός ο μετριότατος και πολύ τυχερός Παναθηναϊκος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα με 4-4-1-1, έχοντας αμυντική τετράδα τους Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ, στον άξονα των χαφ τους Γκαρσία – Τσουκαλά, αριστερά τους το Βιεϊρίνια και δεξιά τον Έττο. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικό τον Βλάνταν Ίβιτς και αιχμή του δόρατος τον Σαλπιγγίδη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα και ήταν αυτός που έδειχνε πιο ορεξάτος, παροτρυνόμενος από τον κόσμο που γέμισε την Τούμπα. Στο 7' ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη σοβαρή επίσκεψη στα καρέ του Τζόρβα με τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει την μπαλιά του Βιεϊρίνια από τα αριστερά.
Τρία λεπτά αργότερα, από το πουθενά ο Νίνης εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε ο Λέτο εκτός περιοχής και με απευθείας εκτέλεση άνοιξε το σκορ. 

Το γκολ αυτό δεν απογοήτευσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και στο 26' ο Ίβιτς παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια όταν η κεφαλιά που έπιασε αλλοιώθηκε από τον Καντέ και έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα για να περάσει κόρνερ.

Στο 37' ο Βιεϊρίνια εξαπέλυσε έναν κεραυνό που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της αθηναϊκής ομάδας, ενώ το καλό σουτ του Γκαρσία στο 42' αποκρούστηκε από τον Τζόρβα με γροθιές.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 44' όταν ο Σπυρόπουλος αποβλήθηκε σωστά με 2ηκίτρινη κάρτα για φάουλ στον Έττο.
Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο με τον Χαλκιά να γίνεται θεατής. Ο Χάβος έριξε στο παιχνίδι τον Μουσλίμοβιτς αντί του Σνάουτσνερ για να γεμίσει την επιθετική γραμμή και ο Έττο πέρασε δεξί μπακ με τον Σαλπιγγίδη να μετακομίζει στα δεξιά.

Ο Δικέφαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον άξονα, ο Χάβος «φόρτωσε» την επίθεση και με τον Αθανασιάδη στο 59', αντί του Τσουκαλά, γύρισε το σύστημα σε καθαρό 4-4-2 με Μούσλι και Κλάους στην κορυφή.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ άρχισε να δημιουργεί τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, αρχικά στο 48' με τον Μουσλίμοβιτς, στο επόμενο λεπτό με τον Τσουκαλά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 52' με τον Γκαρσία στο 59' με τον Ίβιτς και στο 68' με τον Αθανασιάδη.
Το αριθμητικό πλεονέκτημα του δικεφάλου χάθηκε στο 75' με την αποβολή του Κοντρέρας με 2η κίτρινη σε φάουλ του στον Λέτο. 

Από 'κει και πέρα το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του «πολυμετοχικού» που αναθάρρησε και βγήκε για πρώτη φορά με αξιώσεις απέναντι στον Χαλκιά στο 88' όταν ο Κατσουράνης από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ (πρώτη φάση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι).

Το σφύριγμα της λήξης από τον Τριτσώνη, άφησε σε όλους μας μια γλυκόπικρη γεύση. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ομάδα πως δεν προσπάθησε για το καλύτερο, καθώς οι παίκτες, παρά την κούραση της Τετάρτης, έδειξαν μεγάλη διάθεση για την ανατροπή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο Γκαρσία για άλλη μια φορά ήταν ο καλύτερος στο χορτάρι, έχοντας συμπαραστάτες στην προσπάθειά του τους Βιεϊρίνια, Τσιρίλο και Έττο (πολύ θετικό το ντεμπούτο), χωρίς να υστερήσουν ιδιαίτερα οι υπόλοιποι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (46' Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (59' Αθανασιάδης), Ίβιτς (83' Αρίας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ετό.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (92' Σιμάο), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45' Ιωαννίδης).
O προπονητής του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα, φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρά την ήττα.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος:
"Συγχαρητήρια στους παίκτες δίνουμε όταν κερδίζουν, αλλά σήμερα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά την ήττα. Ο παναθηναϊκός ουσιαστικά με δύο μόνο προσπάθειες, τη μία από στημένη φάση, πήρε το παιχνίδι. Κάναμε μια καλή εμφάνιση. Δυστυχώς μας έλλειπε μόνο το γκολ. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας".

Για το αν θα άλλαζε κάτι, αν ξεκινούσε και πάλι το παιχνίδι, τόνισε: "Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα".

Για τη χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη στα δεξιά, δήλωσε: "Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος από το πρώτο. Απλά βάλαμε τον Μουσλίμοβιτς, που είναι φορ περιοχής. Από την πλευρά του Σαλπιγγίδη δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις, απλά δεν ήρθε το γκολ. Άλλες φορές τα γκολ μπαίνουν εύκολα, άλλες όσο και να προσπαθείς, δεν μπαίνει η μπάλα μέσα".

Για τη διαφορά που μεγάλωσε από τη δεύτερη θέση, σημείωσε: "Ο στόχος μας είναι να βγούμε 1οι στα πλέι οφ. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα ακόμη, η διαφορά με τον Παναθηναϊκό θα μειωθεί".

Για την απόδοση του Έττο, είπε: "Είμαι ευχαριστημένος, για το ντεμπούτο του. Έπαιξε σε δύο θέσεις και ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Πιο πολύ παίζει δεξί μπακ, αλλά οι ανάγκες του αγώνα, μας έκαναν να τον ξεκινήσουμε δεξί χαφ".
----------------------------------------------------------------------------
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα και στο περιθώριο της βράβευσής του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ αδικείται από τη βαθμολογική κατάταξη.

Την βράβευση έκανε Γιώργος Τουρσουνίδης: «Είμαι χαρούμενος που δίνω το βραβείο στον καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως είμαι στεναχωρημένος που σήμερα δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σήμερα είδαμε ένα πλασματικό σκορ».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βιεϊρίνια: «Συμφωνώ με τον κ. Τουρσουνίδη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα και εμείς αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Όμως, δεν τα καταφέραμε και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Επί 90 λεπτά παίξαμε καλά αλλά μας έλλειπε το γκολ. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, να φανούμε πιο παθιασμένοι και να παίζουμε την κάθε φάση σα να 'ναι η τελευταία. Ίσως χρειάζεται επιπλέον δουλειά και στο τελείωμα των φάσεων».

Για τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά του ΠΑΟΚ από τις πρώτες θέσεις, δήλωσε με έμφαση: «Είναι περίεργο. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα αλλά όλοι ξέρουν ότι όταν εμείς αγωνιζόμαστε έχουμε περισσότερους αντιπάλους από τους άλλους».

Του ζητήθηκε να τοποθετηθεί ποια ομάδα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι καλύτερη για να πάρει το πρωτάθλημα και είπε: «Παίξαμε και με τους δύο και αποδείχθηκε ότι εμείς έχουμε την καλύτερη ομάδα. Άρα από τους τρεις ο ΠΑΟΚ θα δικαιούταν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά μας αφήνουν να τον πάρουμε;».
Στην ατυχία του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουρουγουανού:
"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Παίξαμε καλά, κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε στο γκολ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν έκανε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε όμως το γκολ και αυτό του έδωσε την νίκη σήμερα . 
Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε και σκεφτόμαστε από τώρα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4