Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Φεβρουαρίου 2018

Το πρώτο "θετικό" αποτέλεσμα στη Λεβαδειά (1990)

Σαν σήμερα στις 18/2/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.314 τα εισιτήρια) έμεινε στο ισόπαλο 1-1, γλιτώνοντας τα χειρότερα, καθώς η εμφάνιση της ομάδας ήταν μέτρια, για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι εκείνης της σεζόν!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το πρώτο 45λεπτο, είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με τον Γιόνους να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπορμπόκη σε λάθος γύρισμα του Γκουλή και τον Καραγεωργίου στο 16’ να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού να αποκρούει.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στην ομάδα της Λεβαδειάς, με αποτέλεσμα οι παίκτες της να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί σε 1-2 περιπτώσεις και στο 28ο λεπτό να φτάσουν στο 1-0 με τον Λεμονή, ο οποίος αρχικά έκλεψε την μπάλα από τον Μήτογλου, απέφυγε δύο αμυντικούς και πλάσαρε εύστοχα τον Γκιτσιούδη.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γιάκομπς βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας, ρίσκαρε και πέρασε στο ματς τους Τάχα –Αναστασιάδη, παίζοντας στο 2ο ημίχρονο με τρεις επιθετικούς και τον Μαγκντί σαν κρυφό 4ο.

Το παιχνίδι άλλαξε μορφή, απέκτησε άγρια ομορφιά, καθώς οι ομάδες δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για γκολ, με τον ΠΑΟΚ στο 48’ να χάνει την πρώτη από αυτές, όταν ο Σκαρτάδος βρήκε τον Λεοντιάδη που σούταρε από καλή θέση αλλά ο Γιόνους δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ!

Στο 51’ ο Μπλέτσας πάσαρε στον Τσάνα, αυτός απέφυγε τον Γκιτσιούδη και από πλάγια θέση με κενή την εστία σούταρε άουτ.

Στο 67’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Η φάση ξεκίνησε από σουτ του Τουρσουνίδη, η μπάλα κόντραρε σε κάποιο σώμα, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Σκαρτάδος που διάβαζε με μοναδικό τρόπο κάτι τέτοιες φάσεις, από κοντά έγραψε το 1-1.
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Καραγεωργίου, Μαγκντί και Σκαρτάδος.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Γιόνους, Γκουλής, Τόγιας, Μαρτιναίος, Αρμόδωρος, Μπλέτσας, Κασάπης, Μπάριος, Ζιώγας (89’ Μαγγίνας), Λεμονής, Τσάνας.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μήτογλου (46’ Τάχα), Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης (46’ Αναστασιάδης).
* Ήταν το πρώτο «θετικό» αποτέλεσμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, καθώς είχαν προηγηθεί δύο ήττες μας, η πρώτη τη σεζόν 1987-1988 με 4-2 και η δεύτερη τη σεζόν 1988-1989 με 2-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στη σεζόν 1994-1995, για να φύγει η ομάδα με το διπλό από τη Λεβαδειά (0-1 με Γιουκούδη στο 25’).

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.
* Στην παραπάνω photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4