Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2018

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι (2017)

Σαν σήμερα στις 22/2/2017, ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος 1-1 στην AufSchalke Arena κόντρα στη γερμανική Σάλκε, στη ρεβάνς του 0-3 της Τούμπας, για τη φάση των "32" του Europa League της περιόδου 2016-2017...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ σοβαρός στο γήπεδο με τον Ίβιτς να έχει παρατάξει την ομάδα με τους Γλύκο, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζά, Πούγγουρα, Μυστακίδη, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Κουλούρη, Κάμπος σε σχηματισμό 3-5-2. 

Η ομάδα μας μπήκε με πολύ πάθος στον αγωνιστικό χώρο με πλήρη προσανατολισμό σε άμυνα και επίθεση. Το κέντρο ήταν σε πολύ καλή μέρα με τους Σάκχοφ - Τσίμιρτο να κόβουν και τον Ουάρντα να προωθεί εξαιρετικά την μπάλα. 

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Κουλούρη από πλάγια να μην πιάνει γεμάτα την μπάλα και αυτήν να περνάει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πάταγε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τους Μυστακίδη-Ουάρντα δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις μπαίνοντας στην περιοχή των Γερμανών, χωρίς ωστόσο να τελειώνει καλά τις φάσεις. 

Στο 22' ο Μυστακίδης πέρασε την μπάλα, ο αμυντικός γύρισε το σώμα του κόβοντάς τον αντικανονικά, ο διαιτητής δε σφύριξε τίποτα. Σίγουρα μπορούσε να δοθεί έμμεσο φάουλ. Ο διαιτητής έπαιξε από το πρώτο λεπτό έδρα αφήνοντας τους Γερμανούς να κλωτσάνε χωρίς να τους κιτρινίζει.

Στο 23' και στη συνέχεια της φάσης του Μυστακίδη οι Γερμανοί αναπτύχθηκαν πολύ καλά και σημείωσαν γκολ. Η άμυνα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι μιας και η φάση ήταν πολύ γρήγορη. 

Στο 25' έγινε το 1-1. Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και βγήκε μπροστά πετυχαίνοντας γκολ με τον Μυστακίδη να γυρνάει σέντρα από τα αριστερά και τον Κουλούρη να βρίσκει την μπάλα, η οποία μετά από κόντρα κατέληξε στα δίχτυα. 

Παροξυσμός από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και η ομάδα συνεχίζει να πιέζει με σουτ των Κίτσιου και Κουλούρη να φεύγουν ψηλά από σχετικά πλάγια θέση. Καλές προϋποθέσεις αλλά κακές τελικές προσπάθειες.

Στο 40' έγινε η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όταν ο Μυστακίδης με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Κουλούρη, ο οποίος βρήκε δίχτυα αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. 

Η φάση είναι οριακή αλλά είναι οφσάιντ. Οι διαιτητές σε καμία από τις αμφισβητούμενες φάσεις (2 περιπτώσεις πέναλτι και μια οφ σαιτ) δε σήκωσαν μύγα στο σπαθί τους, αν και η παρουσία τους είχε φανεί από τα πρώτα λεπτά. Το ημίχρονο έκλεισε με δυο φάσεις των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ίδιο μοτίβο πιέζοντας στο χώρο του κέντρου και δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις αλλά του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια, με τους Κάμπος – Ενρίκε – Μπίσεσβαρ να κάνουν σουτ αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. 

Ο Ίβιτς πέρασε τους δυο επιθετικούς που αναφέραμε και αργότερα τον Πέλκα θέλοντας να πάρει το τρίποντο αλλά μετά το 70ο λεπτό η ομάδα κουράστηκε και δεν μπόρεσε να πιέσει κι άλλο. 

Οι Γερμανοί βγήκαν στην επίθεση δημιουργώντας 1-2 φάσεις. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει με τον Πούγγουρα στο 90' όπου μετά από κόρνερ έπιασε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Γερμανός τερματοφύλακας. 

Επίσης ο Γλύκος απεσόβησε το 2-1 με μια μεγάλη απόκρουση στο 94'.
Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλή μπάλα, απελευθερωμένος με πολλά τρεξίματα και αρκετή πίεση. Το ματς που έπρεπε να κάνει στην Τούμπα το έκανε μέσα στη Γερμανία, ενώ πρώτα είχε πληγωθεί από το 0-3. 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες και τον προπονητή, καθώς και στο μεγάλο Λαό του ΠΑΟΚ που έδωσε βροντερό παρόν στις κερκίδες του σταδίου της Σάλκε, παραδίδοντας μαθήματα οπαδισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με βασική 11άδα 6 Ελλήνων παικτών, οι 5 εκ των οποίων από τις ακαδημίες της ομάδας μας...
Οι συνθέσεις:

Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντς, Νάλντο (70' Μπαντστούμπερ), Νάσταζιτς, Γκάις, Σεπφ, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84' Κέρερ), Τσούπο Μοτίνγκ (56' Γκορέτσκα), Χούντελαρ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος , Μαλεζάς , Κρέσπο , Πούγγουρας , Κίτσιου , Μυστακίδης (62' Ενρίκε), Σάκχοφ, Ουάρντα (69' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ , Κάμπος (78' Πέλκας), Κουλούρης .
Ο Ευθύμης Κουλούρης τόνισε μετά τη λήξη του ματς...

Για την εικόνα του αγώνα: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με δυνατό ρυθμό απέναντι σε μία δύσκολη και καλά στημένη ομάδα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν πήραμε το κάτι παραπάνω. Κρατάμε την εμφάνιση και τις εμπειρίες και συνεχίζουμε».
 
Για το αν η πρόκριση χάθηκε στο παιχνίδι της Τούμπας: «Η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα, με το 0-3 ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς και να πάρουμε την πρόκριση. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν εδώ και μας έδωσε δύναμη όπως κάνει πάντα! Τον ευχαριστούμε που παρά το 3-0 ήταν εδώ. Και τα δύο ματς μας αφήνουν πίκρα. Παρουσιαστήκαμε πολύ καλά εδώ μέσα. 
 
Από χθες λέγαμε πως θέλουμε να παίξουμε για τη νίκη, για τον κόσμο και την ιστορία μας. Ήρθαμε να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε, δεχθήκαμε ένα γκολ μετά από μία αμφισβητούμενη φάση, χωρίς να μας απειλήσουν. Δεν χάνουμε εύκολα εκτός έδρας και πρέπει να βρούμε λύση για το θέμα της Τούμπας».

Για το αν το γκολ της ισοφάρισης ήταν δικό του η αυτογκόλ: «Δεν ξέρω πρέπει να το δω και εγώ...».
Ο Αχιλλέας Πούγγουρας τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα...

Για την εικόνα της αναμέτρησης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, χάρηκα που πρώτη φορά ξεκίνησα βασικός. Η Σάλκε είναι πολύ καλή ομάδα και μας δυσκόλεψε. Το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα, γιατί όπως φάνηκε θα μπορούσαμε μέχρι και να κερδίσουμε. Μας στενοχωρεί το ότι δεν πήραμε κάτι παραπάνω».

Για το ποιος παίκτης της Σάλκε τον δυσκόλεψε: «Ο Χούντελααρ. Ο τρόπος που κινούταν στον αγωνιστικό χώρο, η εμπειρία του και οι τοποθετήσεις του τον έκαναν τον πιο δύσκολο αντίπαλο».

Για την κεφαλιά του, που δημιούργησε ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ: «Είδα την μπάλα να έρχεται, κινήθηκα στον χώρο και έκανα τελική ενέργεια».

Για την φάση που αποσόβησε το γκολ της Σάλκε: «Έπαθα δύο κράμπες μαζεμένες στην φάση, είχα να αγωνιστώ καιρό και μετά από ένα σημείο δυσκολεύτηκα, αλλά σε εκείνη την φάση ήμουν τυχερός».

Για το αν θεωρεί ότι τον υπολογίζει ο Ίβιτς: «Με αυτό που έδειξε σήμερα ναι».
Ο Δημήτρης Πέλκας τοποθετήθηκε για την ισόπαλη αναμέτρηση του Δικεφάλου στη Γερμανία...

Αναλυτικά τόνισε:
«Ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, τρέξαμε πολύ, παλέψαμε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας, ήταν φανταστικό αυτό που είδαμε από αυτούς απόψε. 

Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά, νομίζω μας αδικεί κάπως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αν είχαμε αποφύγει αυτή την ήττα με 3-0 στην Τούμπα, θα παλεύαμε διαφορετικά εδώ στην Γερμανία.

Συνεχίζουμε τώρα με συγκέντρωση για το παιχνίδι της Κυριακής για το πρωτάθλημα. Είναι πάντα δύσκολο να αλλάζεις σύστημα, αλλά είναι συγκεκριμένα τα πράγματα τα οποία μας ζητάει ο προπονητής μας και τα εξηγεί αναλυτικά. Με όποιο σύστημα και να παίξεις, πιστεύω, αν δεν τρέξεις και δεν παλέψεις δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Πάντως, φεύγουμε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι».
O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη καλή απόδοση του Δικεφάλου απέναντι στην Σάλκε...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς επισήμανε:

Για το παιχνίδι της Τούμπας: «Στο πρώτο ματς στο πρώτο 20λεπτο ήμασταν ανώτεροι. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν όπως τα σχεδιάζαμε στο πρώτο αλλά βγήκαν στο δεύτερο. Δεν είχαμε καθόλου γρήγορη και καλή κυκλοφορία που σήμερα είχαμε. Ήταν ένα παιχνίδι που θα έλεγα πως η συγκέντρωση μας έπεσε και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δεν παίξαμε με το μυαλό. Πάντα προσπαθείς ακόμα και όταν χάνεις, να μην ανέβει το σκορ».

Για το θετικό κρατάει από το σημερινό ματς: «Ήταν ένα περίεργο ματς για εμάς, όταν βλέπεις τα παιχνίδια στον όμιλο, πως ξεκινήσαμε, πως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, ενώ μετά ξανά επιστρέψαμε στις νίκες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ήταν σίγουρα ένα μάθημα. Μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα από όλα τα ματς, όπως και αυτά με την Σάλκε. Το σημερινό κέρδος ήταν ο Πούγγουρας, ο οποίος ήταν πολύ καλός. Είδαμε πως και άλλοι παίκτες που δεν είχανε συμμετοχές, σήμερα παίξανε καλά σε μια δύσκολη έδρα».

Για το αν η σημερινή εμφάνιση θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια: «Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει, είμαστε ικανοποιημένοι που ο κόσμος έφυγε χαρούμενος. Όταν κάνουν τόσα χιλιόμετρα και μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, δείχνουν την αγάπη τους στον κόσμο. Οι παίκτες δείξανε χαρακτήρα. Παίζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με καρδιά, για τον ΠΑΟΚ, για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ να μας υποστηρίξουν».

Για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δυσκολεύεται περισσότερο στην Τούμπα παρά εκτός έδρας: «Για πιο λόγο έγινε αυτό στο παρελθόν δεν μπορώ να σας πω. Καταλαβαίνω τι ρωτάτε. Στα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κάνει καλά παιχνίδια στην έδρα του. Αυτό τώρα πρέπει να απασχολεί όλους τους ανθρώπους της ομάδας όπως και εμένα. Θα ψάξουμε να δούμε τι φταίει και να αναλύσουμε και αυτό».

Για τον Ουάρντα: «Ναι η διαφορά που υπάρχει από το πρώτο και το δεύτερο ματς ήταν και αυτό. Ο Ουάρντα μας έδωσε λύσεις, έκανε καλές κινήσεις και άνοιξε πολλές φορές την άμυνα της Σάλκε.  Ήταν πολύ καλός σήμερα, ειδικά στο πρώτο, έδειξε ότι είναι καλός παίκτης και ότι μπορεί να μας βοηθήσει. 
 
Στο δεύτερο ματς επίσης, η Σάλκε δεν είχε δυο επιθετικούς που πιέζουν και εμείς βγάλαμε αρκετές φορές την μπάλα από πίσω. Στο πρώτο παιχνίδι αυτό δεν είχε γίνει. Είχαμε καλές θέσεις όσον αφορά τους αμυντικούς. Βγαίναμε οργανωμένα μπροστά».

Για το τι τόνισε στους παίκτες του πριν τον αγώνα: «Τους είπα το ίδιο όπως και στην Τούμπα. Γνωρίζαμε ότι πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο, να παίξουμε ποδόσφαιρο, να έχουμε κυκλοφορία όπως στα περισσότερα ματς και του πρωταθλήματος αλλά και να μην έχουν φόβο. 
 
Να παίξουν ελεύθερα και χωρίς φόβο. Όσο προχωράει, η ομάδα καταλαβαίνει και οι παίκτες που έρχονται από άλλες ομάδες γρήγορα μπαίνουν στο κλίμα και καταλαβαίνουν αυτό που τους ζητάω να κάνουν».

Για το αν θα άλλαζαν τα δεδομένα αν μπορούσε να αγωνιστεί ο Πρίγιοβιτς: «Δεν ξέρουμε αν θα έπαιζε ο Πρίγιοβιτς αν θα ήταν διαφορετικά. Μας βοηθάει και για αυτό τον φέραμε. Το ξέραμε πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει στην Ευρώπη. Σήμερα έπαιξε καλά και ο Κουλούρης, έκανε το γκολ, έτρεξε και έκανε καλή δουλειά. Στη συνέχεια έπεσε η απόδοση του που είναι λογικό».

Για το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μετά τη σημερινή εμφάνιση: «Είναι ότι εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Σήμερα ήμασταν εμείς πιο κοντά στη νίκη. Είναι κάτι που οι παίκτες σιγά σιγά αποκτούν αυτό που τους ζητάω από την αρχή. 
 
Είμαστε σε μια ομάδα που ζητεί επιτυχίες όπως και ο κόσμος. Έχουμε ότι χρειάζεται για να φτάσουμε σε αυτό. Ποτέ δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πολλές φορές υπάρχουν αντίπαλοι που προσπαθούν να κάνουν ότι και εμείς».

Για τη συνέχεια στη σεζόν: «Έχουμε δυο διοργανώσεις μπροστά μας. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο είμαστε σε καλό δρόμο, θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. 
 
Στο πρωτάθλημα ο στόχος είναι η 2η θέση. Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα παλέψουμε να πετύχουμε τους στόχους. Υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά αλλά θα παλέψουμε να την μειώσουμε όσο γίνεται».
Ο Άνχελ Κρέσπο δήλωσε για το παιχνίδι απέναντι στην Σάλκε...

«Παίξαμε καλά αλλά μετά το 0-3 ήταν δύσκολο να προκριθούμε. Παίξαμε για εμάς και τους οπαδούς μας. Μας λυπεί το ότι δεν περάσαμε αλλά είμαστε χαρούμενοι για την εμφάνιση,

Ήμασταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερα γιατί δεν είχαμε κάτι να χάσουμε. Ο αγώνας στην Τούμπα μας στέρησε την πρόκριση δεν παίξαμε τόσο φοβισμένα σήμερα.

Ήμουν νευριασμένος γιατί θέλω πάντα να νικάω ήταν θέμα τιμής! Πρέπει πλέον να κοιτάξουμε το ματς με τον Ηρακλή ο αγώνας αυτός αποτελεί παρελθόν».

----------------------------------------------------------------

Δείτε videos από τη μάχη της κερκίδας στη Γερμανία που κέρδισαν κατά κράτος οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Επίσης δείτε και βίντεο από την κερκίδα των Γερμανών που έπαθαν πλάκα με τον Λαό μας που έκανε...απόβαση (πάνω από 5000 άνθρωποι) στο Γκελζεκίρχεν και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά δύσκολο (απίθανο) να προκριθεί.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4