Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2018

Φιλικό με τη Γουλβς στην Τούμπα! (1972)

Σαν σήμερα στις 9/2/1972, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την αγγλική Γουλβς, σε φιλικό παιχνίδι…

Ο αγώνας έγινε παρουσία 12.000 θεατών (10.600 τα εισιτήρια και 394.090 δρχ οι εισπράξεις) σε ένα πολύ βαρύ – λόγω λάσπης- γήπεδο, όμως αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στους παίκτες και των δύο ομάδων μα αποδώσουν εξαιρετικά και να ικανοποιήσουν τον κόσμο που ανέβηκε στην Τούμπα.
ΠΑΟΚ και Γουλβς είχαν από ένα ημίχρονο, με την Γουλβς να είναι καλύτερη στο πρώτο και τον ΠΑΟΚ στην επανάληψη. 

Το σκορ άνοιξε στο 29ο λεπτό ο Χίμπιτ με σουτ σε αντεπίθεση, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Παπαδόπουλου και να καταλήγει στα δίχτυα μας, ξεγελώντας τον Σαββουλίδη.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ισοφάριση! Ο Παρίδης εκτέλεσε κόρνερ, δημιουργήθηκε σύγχυση στην καρδιά της άμυνας της Γουλβς, ο Αποστολίδης σούταρε με δύναμη, ο Μακ Γκρόου απομάκρυνε την μπάλα που είχε όμως περάσει τη γραμμή της εστίας, με τον διαιτητή Πιπέργια να δέχεται την υπόδειξη του βοηθού Τριανταφυλλίδη και να κατακυρώνει το γκολ.
Ευκαιρίες για περισσότερα γκολ χάθηκαν και από τις ομάδες με τους δυο τερματοφύλακες να έχουν μπόλικη δουλειά, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια τονωτική ένεση ηθικού, καθώς απέναντι σε μια πολύ καλή αγγλική ομάδα εκείνης της εποχής στάθηκε σαν ίσος προς ίσο! 

Η Γουλβς (Γούλβερχαμπτον Γουόντερερς, Wolverhampton Wanderers FC, το πλήρες όνομά της), εκείνη τη σεζόν έφτασε στον διπλό τελικό του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, χάνοντας το τρόπαιο από την Τότεναμ (1-2 στην έδρα της και 1-1 εκτός).

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Σαράφης, Αποστολίδης. Ο Δικέφαλος είχε στη σύνθεσή του τον Γιώργο Κούδα, παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός του Δικεφάλου είχε υποστεί στην τελευταία προπόνηση εξάρθρωση της ωμοπλάτης του!
Ο ΠΑΟΚ και η αγγλική ομάδα όπως παρατάχτηκαν στην Τούμπα ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Παρίδης.

Γουλβς: Παρκς, Τέιλορ, Πάρκιν, Σάντερλαντ, Μονρόου, Μακ Γκρόου, Μακ Κάλλιογκ, Χίμπιτ, Ρίτσαρντς, Ντούγκαν, Ουέγκσταφ.

* Εξαιρετικός παίκτης ο Ουέγκσταφ που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά της άμυνάς μας, ταλαιπωρώντας ιδιαίτερα τον Γούναρη, με τον τελευταίο να δέχεται πολλά πειράγματα από τους συμπαίκτες του, το διάστημα που ακολούθησε αυτό το φιλικό παιχνίδι!

Ο Ουέγκσταφ ήταν αυτός που ξεχώρισε από την αγγλική ομάδα, καθώς επρόκειτο για έναν παίκτη, ταχύτατο, με συνεχή κίνηση στο γήπεδο και με πολλές σωστές μεταβιβάσεις, αν και η μεγάλη φίρμα της ομάδας ήταν ο Ντούγκαν ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4