Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2018

Τα εύκολα - δύσκολα, με Ηλυσιακό! (1975)

Σαν σήμερα στις 5/2/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Ηλυσιακό, που εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, για τον γ’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1974-1975 ...

Ο ΠΑΟΚ με αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες απόντες, δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη – πρόκριση, καθώς επικράτησε με το ισχνό 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 6’ ο Άγγελος Αναστασιάδης, νικώντας τον τερματοφύλακα Δρόσο των φιλοξενούμενων!
O τερματοφύλακας του Ηλυσιακού (Δρόσος), μπλοκάρει θεαματικά την κεφαλιά του Κώστα Ιωσηφίδη.
Ο Δικέφαλος απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντιμετωπίσαμε μόνο εκείνη τη μέρα από τη χρονιά που θεσπίστηκε η Εθνική Κατηγορία, είχε την εδαφική υπεροχή, όμως με εξαίρεση δύο ευκαιρίες με τους Γκουερίνο – Αναστασιάδη, γενικά δεν απείλησε την αθηναϊκή ομάδα.

Μάλιστα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση, χωρίς να φτάσουν σε κάποια αξιομνημόνευτη καλή επιθετική προσπάθεια.
Στα αξιοπερίεργα της αναμέτρησης, το τεχνητό οφσάιντ που έπαιζαν συχνά οι παίκτες του Ηλυσιακού, κάνοντας το έργο των βοηθών (Κωνσταντινίδη - Παυλίδη) ιδιαίτερα δύσκολο!

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσανακλίδη, έφερε ανακούφιση στον κόσμο που βρέθηκε εκείνη την Τετάρτη στην Τούμπα, καθώς όπως προαναφέρθηκε οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε κάποιες περιπτώσεις την περιοχή μας και στα παιχνίδια Κυπέλλου οι εκπλήξεις δεν είναι τόσο σπάνιες!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Γκουερίνο, Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Αποστολίδης, Γκουερίνο (85’ Μπάτης), Κερμανίδης, Αναστασιάδης, Λάζος.

Ηλυσιακός: Δρόσος, Κουτσουδάκης, Κωστής, Καρατζάς, Μπεθάνης (46’ Μέρτικας), Μπουραντάς, Βλαχονικολής, Ρούβαλης (55’ Αυλωνίτης), Παυλίδης, Τσεβάς.
* Ο Δικέφαλος στον δ’ γύρο απέκλεισε εκτός έδρας τα Χανιά (0-1), στον προημιτελικό τον Πανιώνιο (1-0), το ταξίδι μας όμως στη διοργάνωση σταμάτησε στον ημιτελικό, όταν ήρθε η βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0.

* Στην 33η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1974-75 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32), ενώ οι ομάδες της Β' εθνικής που μετείχαν στους 2 πρώτους γύρους τοποθετήθηκαν στην κλήρωση ξεχωριστά για τον καθένα από τους 3 ομίλους της κατηγορίας.

* Ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες σε βάρος του Παναθηναϊκού για υπόθεση δωροδοκίας σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή πριν τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα ανάμεσα στις 2 ομάδες, μια ιστορία που έμεινε γνωστή ως "υπόθεση των γαρυφάλλων".

Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Β' εθνική, όμως αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) από την αρμόδια τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από την ΕΠΟ. Μάλιστα υπέρ της αθώωσης ψήφισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Γεώργιος Ανδριανόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4