Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρτι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα! (1966)

Σαν σήμερα στις 13/2/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...
Ο Δικέφαλος με τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος, στον πάγκο του και μπροστά σε 15.000 θεατές, πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη καθώς επιβλήθηκε της αθηναϊκής ομάδας με 4-1...

Ο Απόλλωνας είχε δεχθεί ως τότε στο πρωτάθλημα μόλις δύο (!!!) τέρματα, δημιουργώντας τον μύθο της εξαιρετικής άμυνας!

Δυστυχώς όμως για τους φιλοξενούμενους που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας (!), έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό ΠΑΟΚ, που έκανε αυτήν την φοβερή άμυνα της αθηναϊκής ομάδας να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο οι επιθετικοί μας έκαναν πάρτι, αναγκάζοντας τον Ελβετό διαιτητή Ντρο, να τους στείλει για τέσσερις φορές να εκτελέσουν σέντρα!
Ο ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Γιαννίμπας απέκρουσε πάνω στη γραμμή δύο φορές την μπάλα, αρχικά σε ανάποδο ψαλίδι του Χαραλαμπίδη και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Κούδα.

Στο 19’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε πολύ δύσκολα το δυνατό σουτ του Κούδα, για να έρθει στο 22’ ο Αφεντουλίδης με βολίδα να ανοίξει το σκορ, μετά από συνδυασμό Μήτρακα - Χαραλαμπίδη!

Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 40’ με τον Σιμιγδαλά, αλλά στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. 

Έτσι στο 67’ ο Γιακουμής μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Νικολαΐδη με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Δούκα και μετά να καταλήγει στα δίχτυα του.

Ο Απόλλων πλησίασε στην ισοφάριση σε μια από τις λίγες επιθέσεις του στο ματς στο 70’, όταν η κεφαλιά του Σιμιγδαλά σταμάτησε στο δοκάρι μας και δύο λεπτά αργότερα ο Πλούμης ανέτρεψε τον Κούδα, ο Ντρο έδωσε το πέναλτι και ο Κούδας με έξυπνο σουτ σημείωσε το 3-1.

Το τελικό 4-1 γράφτηκε στο 88ο λεπτό με δυνατό σουτ του Χαραλαμπίδη, μετά από έμμεσο που καταλογίστηκε και εκτελέστηκε με πάσα προς τον σκόρερ από τον Γιακουμή. Νωρίτερα στο 84ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Θεοφανίδης – Κυριακού (αλληλοχτυπήθηκαν).
Στο 81’ η αθηναϊκή ομάδα είχε νέο δοκάρι με τον Κυριακού, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μήτρακας απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σκόρδα, με τον Μουσελεμίδη εξουδετερωμένο!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Μήτρακας, Αφεντουλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Ασίκης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Κούδας, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Απόλλων Σμύρνης: Δούκας, Γιαννίμπας, Στασινόπουλος, Μπεθάνης, Πλούμης, Βερτσώνης, Φράγκου, Κυριακού, Σκόρδας, Σιμιγδαλάς, Πορίχης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.
* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κυριακού ανάμεσα στους Ασίκη - Βασιλειάδη σε μια προσπάθειά του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4