Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Φεβρουαρίου 2018

Πλήρωσε τις ... εμπνεύσεις του Ντούσμπεργκ! (1963)

Σαν σήμερα στις 10/2/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963 ...

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Χαριλάου για την 1η αγωνιστική του β΄ γύρου, αν και είχε ήδη διεξαχθεί μια βδομάδα νωρίτερα η 2η αγωνιστική (εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2).

Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Καραβέργος με κεφαλιά στο 11’, ο Τσίγκος στο 50’ και ο Κασάπης στο 72’, με τον διαιτητή Πελώμη να αποβάλει στο 75ο λεπτό τους Μπέλλη – Ραπτόπουλο επειδή διαπληκτίστηκαν.
Ο Μπέλλης μεταφέρεται δια της βίας εκτός αγωνιστικού χώρου μετά την αποβολή του...

Σημαντική αποδείχτηκε η απουσία του Λέανδρου, ενώ οι εμπνεύσεις του Ντούσμπεργκ να βάλει τον Ραπτόπουλο στην επίθεση (!), τον Βασιλειάδη κυνηγό και τον Νικολαΐδη αμυντικό μέσο αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες και η ομάδα τις πλήρωσε!

Με την ήττα αυτή ο ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε από την τριάδα της κορυφής, στην οποία βρισκόταν οι τρεις ομάδες του ΠΟΚ...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Μαρβάκης.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4