Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρεύτηκε στην επανάληψη (1983)

Σαν σήμερα στις 16/2/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Μέγαρα τον Βύζαντα, για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1982-1983...

Οι γηπεδούχοι είχαν κάνει την έκπληξη στον α’ γύρο, στέλνοντας στο σπίτι του τον Εθνικό (3-2 στην παράταση), σε έναν συμπληρωματικό γύρο που έγινε ανάμεσα στους δύο πρώτους και έτσι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στα Μέγαρα υποψιασμένος!

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Χάινς Χέερ βρέθηκαν στο ημίχρονο να είναι πίσω στο σκορ με 1-0, δεχόμενοι το γκολ στο 21ο λεπτό από κεφαλιά του Ζωγράφου, μετά από σέντρα του Βαφειάδη, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς των γηπεδούχων. 

Εκτός όμως από το γκολ, ο Βύζαντας ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, έχοντας σύμμαχο και τον δυνατό άνεμο, με τον ΠΑΟΚ μετά το πρώτο δεκάλεπτο να είναι αγνώριστος.

Είχαμε γράψει σε αναφορές μας σε άλλα παιχνίδι εκείνης της σεζόν, πως με τον Χέερ στον πάγκο μας, θυμόμαστε πολλά ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ έμπαινε στην επανάληψη στα παιχνίδια του κυριολεκτικά μεταμορφωμένος! 

Κάτι τέτοιο συνέβη και εκείνη τη μέρα, με την εικόνα της ομάδας να βελτιώνεται κατακόρυφα στην επανάληψη και ο ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση, επικρατώντας με 1-3!
50ό λεπτό: Ο Κωστίκος με κεφαλιά σημειώνει το 0-1.

Έτσι, στο 50’ ο Ιωσηφίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Δημόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κωστίκο, που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παππά. 

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Δημόπουλος με δυνατό ευθύβολο σουτ σημείωσε το 1-2, μετά από μπαλιά του Στάθη Τριανταφυλλίδη, ακολούθησαν 1-2 καλές ευκαιρίες για τους παίκτες της ομάδας των Μεγάρων, ενώ στο 79’ ο Γιάννης Ψαρράς –μετά από γέμισμα του Αλαβάντα- έπιασε δυνατό αριστερό βολέ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 80ό λεπτό, όταν ο Κωστίκος σέντραρε από τα αριστερά και ο επερχόμενος Τριανταφυλλίδης με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Αλαφογιάννη, ο οποίος στο 60’ είχε πάρει τη θέση του Παππά στο παιχνίδι.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Τριανταφυλλίδης, Σκαρτάδος, Δαμανάκης και Σίγγας.

Οι συνθέσεις:

Βύζας: Παππάς (60’ Αλαφογιάννης), Κυριακόπουλος, Βαφειάδης, Φουρτουλάκης, Κοντόπουλος, Σαμαράς, Καλλιντέρογλου (66’ Βάγγης), Τάσος, Σορώτος, Ζωγράφος, Καλογερόπουλος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Τσουρέλας (46’ Σίγγας), Δημόπουλος (86’ Βασιλάκος), Ψαρράς, Τριανταφυλλίδης, Κωστίκος.

* Στην 41η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1982-83 μετείχαν συνολικά 74 ομάδες (18 Α' εθνικής, 40 Β' εθνικής και 16 Γ' Εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 5 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Για πρώτη φορά μετείχαν στη διοργάνωση ομάδες Γ' εθνικής, καθώς τη σαιζόν εκείνη δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.

* Ο ΠΑΟΚ στον α΄’ γύρο της διοργάνωσης κέρδισε με 7-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον β' γύρο ο απέκλεισε εκτός έδρας τον Βύζαντα Μεγάρων (1-3), στον γ' τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με δύο νίκες (0-2 και 4-0), στον προημιτελικό τον Παναργειακό (0-1 και 2-0 άνευ αγώνος), και στον ημιτελικό τη Ρόδο με δύο νίκες επίσης (0-1 και 2-0)...

Η ρεβάνς με τον Παναργειακό δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Παναργειακός είχε κριθεί ένοχος για μία υπόθεση δωροδοκίας και αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις.

* Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο (τις τρεις προηγούμενες είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ), αλλά και 5 χρόνια μετά τη νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του 1978.

* Ο τελικός έγινε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο και ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες που διεξήχθη στο στάδιο αυτό, καθώς είχαν προηγηθεί μόνο διεθνείς αγώνες του κυπέλλου Πρωταθλητριών και της εθνικής ομάδας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4