Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιανουαρίου 2018

Στην κορυφή με γκολ του Ασλανίδη στο 92' (1973)

Σαν σήμερα στις 7/1/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 35.000 θεατές (32.407 τα εισιτήρια!!!) και είχε συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς κρίθηκε στις καθυστερήσεις!

Ο πολύς κόσμος που βρέθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα, είδε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, καθώς ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, μια ομάδα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε στα ίσα, συμβάλλοντας στο να παιχτεί ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας. 
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο κορυφαίος του Δικεφάλου στην αναμέτρηση ήταν ο Γιάννης Στέφας και του Πανιωνίου ο Φίλης, ένα γεγονός που φανερώνει πολλά!

17ο λεπτό: Ο Στέφας αν και αρχικά είχε κινηθεί προς τα δεξιά, στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση αστραπιαία βλέποντας πως η μπάλα είχε κοντράρει σε συμπαίκτη του, αποσοβώντας το σίγουρο γκολ! Τη φάση παρακολουθούν οι Χάιτας και Χατζηαντωνίου
 
Μοναδική παραφωνία στο παιχνίδι ο επόπτης Δίλζας, από τον οποίον οι δύο ομάδες είχαν πολλά παράπονα… 
 
Ο Πανιώνιος γιατί σε μια σέντρα του Χάιτα υπέδειξε πως η μπάλα πέρασε άουτ και στη συνέχεια δεν μέτρησε το γκολ που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι και ο ΠΑΟΚ γιατί στο 62’ δεν κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Σαράφης από πλάγια θέση μετά από σέντρα του Παρίδη, θεωρώντας πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή! 

Οι διαμαρτυρίες των παικτών μας ήταν εντονότατες, καθώς όσοι ήταν κοντά στη φάση υποστήριξαν ότι η μπάλα πέρασε μισό μέτρο μέσα πριν τη διώξει αμυντικός του Πανιωνίου…
Η αθηναϊκή ομάδα είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο. Τον ΠΑΟΚ έσωσε ουκ ολίγες φορές ο Στέφας που βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, την ώρα που οι αμυντικοί μας έκαναν πολλά λάθη, ενώ και ο Κούδας δεν είχε καλή απόδοση με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να πονάει μεσοεπιθετικά.

Ο Τερζανίδης παίζοντας με προσωπικό φρουρό τον Μωραϊτέλη κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και η ομάδα κομμένη στη μέση, προβλημάτισε ιδιαίτερα.
Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Σαράφης με πλασέ από πλάγια θέση μετά από μπαλιά του Αποστολίδη, ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 39’ με τον Λαγό, ενώ στην επανάληψη ευκαιρίες χάθηκαν από τους παίκτες του Λες Σάνον για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Η ομάδα με αισθητά ανεβασμένο τον Κούδα και τον Τερζανίδη απελευθερωμένο από το μαν του μαν του Μωραϊτέλη, έπαιξε το πολύ καλό ποδόσφαιρο που ήξερε να παίζει κλείνοντας τον Πανιώνιο στα καρέ του.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής Καρβέλης, όταν ο Χ. Ιντζόγλου απέκρουσε με το χέρι σέντρα του Κούδα και ο Ασλανίδης με κρύο αίμα έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο, με τον ρέφερι να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού πριν γίνει η σέντρα από τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας…
Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 42 βαθμούς και παρέμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πετύχει 31 τέρματα, ενώ δέχτηκε 10.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Τσιλιγκιρίδης (46’ Παρίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Πανιώνιος: Φίλης , Σκρέκης, Χριστοδούλου, Τσιρογιάννης, Ιντζόγλου Χ., Μωραϊτέλης, Χ¨αιτας, Ιντζόγλου Α., Λαγός, Δέδες, Μαύρος.

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

- Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

- Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

- Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

- Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

- Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24.

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4