Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Νοεμβρίου 2017

Νίκη με πρωταγωνιστή τον Πέρσι Ολιβάρες! (1998)

Σαν σήμερα στις 7/11/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην μισογεμάτη Τούμπα (13.535 εισιτήρια) την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 40' (Νικολαΐδης), αλλά στην επανάληψη ακολούθησε την ... πεπατημένη, σημειώνοντας μια από τις πολλές ανατροπές του επί της αθηναϊκής ομάδας και πήρε τελικά τη νίκη επικρατώντας με 2-1.
Το γκολ της ανατροπής, ήρθαν στην επανάληψη, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να περνάει στο ματς τον Τουρσουνίδη στο 58', αντί του Τάκολα, μια κίνηση που αποδείχτηκε ματ, καθώς 4 λεπτά αργότερα ο Μάρκος ανέτρεψε τον Τουρσουνίδη, είδε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε, με τον Μπίκα να δίνει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ολιβάρες. 

Σημειώνουμε πως στη συνέχεια της φάσης η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Ατματσίδη από προβολή του Σαβέβσκι, αλλά ο Μπίκας γύρισε τη φάση πίσω...
Ο Πέρσι Ολιβάρες πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ που σημείωσε. 
Στο 74ο λεπτό η Τούμπα πήρε φωτιά! Το εκπληκτικό τακουνάκι του Φραντζέσκου, βγάζει τον Ολιβάρες τετ α τετ με τον Ατματσίδη και ο Περουβιανός με πλασέ δίνει προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε στο 83' ένα γυριστό σουτ του Νικολαΐδη να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Αργυρίου και να περνάει άουτ...
Πριν ξεκινήσει το ματς ο Μπίκας μάζεψε στη φυσούνα του γηπέδου τους παίκτες ζητώντας να τον βοηθήσουν καθώς εκείνη την εποχή η διαιτησία βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα, λόγω των όσων είχε κάνει ο υπάλληλος του συστήματος (Παπαπέτρου) στο ματς με τον Ολυμπιακό! 
Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, ένα μεγάλο πανό μήκους 80 μέτρων είχε απλωθεί στα κάγκελα της Τούμπας και έγραφε: "ΣΗΜΙΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Υπήρχαν και δύο μικρότερα: "ΠΑΟΚ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" και "ΓΑΥΡΟΣ ΕΣΤΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ" 

Ακούστε την άχρωμη περιγραφή του σπίκερ (λες και περιγράφει Άνω Ραχούλα - Κάτω Ραχούλα!!!) και συγκρίνετέ την με τον τρόπο που περιγράφονται τα γκολ που δεχόμαστε στα αθηναϊκά γήπεδα ... 

Στις κερκίδες εκτός από κάποιες εκατοντάδες οπαδών της ΑΕΚ (θύρα 8), βρισκόταν (στα επίσημα) και ο τότε  πρόεδρός της, Δημήτρης Μελισσανίδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Ολιβάρες, Τάκολα (58' Τουρσουνίδης), Σαμαράς (46' Μπάντοβιτς), Νάγκμπε, Βελής (84' Ζαφειρίου), Κατσιαμπής, Καπετανόπουλος, Καφές, Φραντζέσκος, Βρύζας.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μάρκος, Κωστένογλου, Μαλαδένης (72' Λάκης), Σαβέβσκι (88' Ζουμπούλης), Νικολαΐδης, Κοπιτσής, Δώνης (46' Γκρέταρσον), Κασάπης, Καλιτζάκης.







* Τη σεζόν 1998-1999, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 62 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες και τέρματα 52-31.
 
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ουκρανό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (2 ματς - 2 ήττες απομακρύνθηκε κακήν κακώς!), ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης για 16 αγώνες (11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και τελείωσε με τον Άρι Χάαν, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο μας ως το τέλος της σεζόν, για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4