Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Νοεμβρίου 2017

Ματς - ροντέο στο φινάλε στη Νέα Σμύρνη! (1961)

Σαν σήμερα στις 26/11/1961, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Φοβερά πράγματα έγιναν την τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στο πρωτάθλημα της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης σεζόν όταν κέρδισε με 1-2, όταν αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, πήραμε τη νίκη, με τέρματα του Βασιλειάδη στο 51' και του Σιδηρόπουλου στο 65'.
Ο τερματοφύλακάς μας Μιχαηλίδης, μπλοκάρει την μπάλα μετά την κεφαλιά του συμπαίκτη του Απαλλάκη, με τους Μπραουδάκη - Χρονόπουλο να παρακολουθούν τη φάση.

Το παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 26/11/1961, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, είχε συγκλονιστικό και δραματικό φινάλε! 

Ο ΠΑΟΚ με γκολ που σημείωσε ο Ραπτόπουλος στο 35', προηγείτο το σκορ και ήταν κοντά στην 3η εκτός έδρας νίκη του ως τότε στο πρωτάθλημα! 

Στο 89ο λεπτό, οι γηπεδούχοι σκόραραν με κεφαλιά του Χρονόπουλου, όμως ο διαιτητής Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, το ακύρωσε...

Από εκείνο το σημείο και μετά, όσα διεδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη θύμιζαν περισσότερο αγώνες πολεμικών τεχνών, παρά παιχνίδι ποδοσφαίρου. 

Οι παίκτες των γηπεδούχων, επιτέθηκαν στον διαιτητή, απαιτώντας να κατακυρωθεί -με το έτσι θέλω- το γκολ και όταν είδαν όταν αυτός ήταν ανένδοτος και κατηγορηματικός, επιδόθηκαν σε ... μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν πολύ σοβαρά! 

Ο αγώνας φυσικά διεκόπη αν και υπολειπόταν δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσή του και ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο της νίκης λίγες μέρες αργότερα, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβολίου της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία η ομάδα μας έπαιρνε το παιχνίδι στα χαρτιά, με τον Πανιώνιο να μηδενίζεται, σε μια σεζόν στην οποία το σύστημα της βαθμολογίας έδινε τρεις βαθμούς στη νίκη, 2 στην ισοπαλία και έναν στην ήττα! 
Οι πρωταίτιοι των επεισοδίων τιμωρήθηκαν με πολύ βαριές ποινές! Πιο συγκεκριμένα: Από έναν χρόνο εκτός γηπέδων ο Χρήστου και ο Χρονόπουλος, έξι μήνες ο Γάκης και δεκαπέντε μέρες ο Θανάσης Σαραβάκος!

Ο Γραμματικόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά εγκεφαλική διάσειση (!), λόγω των πολλών χτυπημάτων που δέχθηκε (και) στο κεφάλι... 

Όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί, αυτός ήταν λιπόθυμος, ενώ το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από μαινόμενους οπαδούς των γηπεδούχων! 

Ο πρωτεργάτης της επίθεσης (Χρονόπουλος), αναζητούνταν από την αστυνομία για να παραπεμφθεί σε δίκη! 
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Ερμείδης, Χρήστου, Καζαντζίδης, Μαυρίδης, Γιαννακόπουλος, Χάιτας, Δέδες, Γάκης, Σαραβάκος, Χρονόπουλος.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλλάκης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κατηκαρίδης, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κιουρτζής.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4