Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2017

Ανατροπή με το μυαλό στο ... "Γ. Καραϊσκάκης" (2014)

Σαν σήμερα στις 30/11/2014, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε τον Πανθρακικό στην Τούμπα , σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2014-2015 και τον νίκησε δύσκολα με 3-2, σημειώνοντας την πρώτη του ανατροπή εκείνη την σεζόν...

Μπροστά σε λίγους θεατές ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο – Βίτορ – Τζαβέλλα – Κίτσιου στην άμυνα, μπροστά τους στη μεσαία γραμμή ο Τσανδάρης, ο Κάτσε και ο Μάρτενς και Σαλπιγγίδης – Παπαδόπουλος – Γκολάσα στην επίθεση, σε ένα 4-3-3 με παραλλαγές.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προφύλαξε ενόψει γάβρου τους, Τζιόλη, Αθανασιάδη, Ρατς, Σκόνδρα - Περέιρα (για ένα ημίχρονο), ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μακ και Κατσικά ...
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και ήδη στο 5λεπτο είχε κλείσει τον Πανθρακικό στην περιοχή του σφυροκοπώντας τον κυριολεκτικά. 

Στο 2' ο Σαλπιγγίδης πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Μάρτενς, έπιασε το απευθείας σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 8', όταν ο Σαλπιγγίδης μετά από μπαλιά του Παπαδόπουλου έγραψε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με κοντινή προβολή.

Στο 13ο λεπτό ο Αθανασιάδης απέκρουσε κεφαλιά του Παπαδόπουλου, ενώ η μπάλα πήγαινε στο δεξί "Γ" και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εγκαταλείπουν το 100% αμυντικογενές παιχνίδι του και να προσπαθούν να βγουν από το καβούκι τους.

Στο 32' στην πρώτη τους τελική φάση στο ματς, ισοφάρισαν με τον Diguiny και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κατεβάσει ταχύτητα μετά το 15'... Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Πανθρακικός στην Τούμπα, από τη μέρα που αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία.

Το γκολ της ισοφάρισης ξύπνησε τον ΠΑΟΚ που βγήκε και πάλι στην επίθεση, πίεσε, αλλά στις 1-2 ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ και έτσι το σφύριγμα του Θάνου βρήκε τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλοι 1-1...
Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι ο Σκόνδρας στη θέση του Κίτσιου. Καμία σχέση δεν είχε το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με αυτό που είδαμε στο πρώτο. 

Η ομάδα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και δεν έλειψαν τα λάθη. Και σαν μην έφτανε αυτό στο 55ο λεπτό, ο Πανθρακικός έκανε το 1-2 με τον Τσουμάνη...

Η αντίδραση του Αναστασιάδη ήταν άμεση! Στο 61ο λεπτό ο Περέιρα μπήκε στη θέση του Σπυρόπουλου που αποδοκιμάστηκε έντονα αφήνοντας τον αγωνιστικό χώρο και στο 62ο λεπτό ήρθε το 2-2 με κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Τρία λεπτά αργότερα η Τούμπα πήρε φωτιά καθώς ο Φανούρης με άψογη εκτέλεση φάουλ στο "Γ" κάνει το 3-2 και ανατρέπει το 1-2 σε χρόνο μηδέν!

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ, έχοντας το μυαλό του στο επόμενο ματς, αρκέστηκε σε απλή διαχείριση του παιχνιδιού και έφτασε έτσι σε ένα ακόμη τρίποντο παραμένοντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (46' Σκόνδρας), Τζαβέλλας (67' Ποζατζίδης), Βίτορ, Σπυρόπουλος (61' Περέιρα), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος. 

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Μ' Bow, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73' Okachi), Ποτουρίδης, Ντε Σόουζα (49' Κάσες), Τσουμάνης, Diguiny (66' Ρομέου).

..............................................................................

Γνώστης της πραγματικότητας δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τη δύσκολη νίκη με τον Πανθρακικό, τονίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη...
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του...

Με βάση τους αριθμούς, ένα ματς με 14-2 φάσεις, έληξε 3-2. Τι νομίζετε; «Κοιτάξτε συμβαίνουν αυτά. Μας δοκιμάζει λίγο η Παναγιά για να δούμε λίγο τις αντοχές μας. Για μένα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που παίξαμε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Τους το είπα και πριν το ματς. Δυστυχώς επαληθεύτηκε. Όταν το τέλος είναι καλό όλα ξεχνιούνται».

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κι όμως βρέθηκε να χάνει. Τι έγινε; «Οι άλλοι έβαλαν δυο γκολ».

Ποιος φταίει; «Εμείς φταίμε. Μη ρωτάτε τι φταίει όταν τα ‘χουμε πει. Εμείς φταίμε, με πρώτο εμένα. Όταν χάνουμε φταίω εγώ. Μη τα ξαναρωτάτε».

Είπατε πως είναι το πιο δύσκολο. Γιατί; «Πολύ απλά, προπονητικά για να γνωρίζετε. Ήταν μερικοί παίκτες που δε μπορούσαν να παίξουν. Αν τους έβαζα όλους, θα χάναμε και το παιχνίδι αλλά και τους παίχτες. Αν το χάναμε θα με κάνατε κομμάτια. Επειδή το γνώριζα απ’ την αρχή, προτιμώ να με σκίσετε παρά να ρισκάρω παίχτες και ομάδα. Αν κοιτάζεις τον εαυτό σου και όχι την ομάδα…»

Σε τέτοιες περιπτώσεις κατά κανόνα οι ομάδες κερδίζουν απρόσμενα οφέλη, όπως παίκτες από το "πουθενά" κλπ. Είχε τέτοιο; «Είχε και θετικά ναι. Ακόμα κι αν κάποιος βγει και σου πει «Εγώ κόουτς δεν μπορώ», ακόμα κι αυτό θετικό είναι. Πρέπει να μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό Εγώ από παιδί σ αυτή την ομάδα κάνω πρωταθλητισμό και δεν είναι εύκολο πράγμα».

Είστε ευχαριστημένος απ’ όλους όσους έπαιξαν σήμερα; «Δεν θα πω τέτοια πράγματα. Αυτά τα λέμε μέσα στα αποδυτήρια. Όπως κάνω και στο σπίτι μου. Μερικά πράγματα είναι για τα αποδυτήρια».

Κάποιοι θα σκεφτούν γιατί δεν έπαιξαν Σκόνδρας και Περέιρα εξ αρχής; «Σας απάντησα. Ήταν κι άλλοι. Πήραμε ρίσκα. Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολασα. Δεν έχουν και εμπειρία κάποια παιδιά. Από το Μινσκ ξεκίνησε η προετοιμασία. Γι’ αυτό κράτησα το Σάλπι στο Μινσκ και σήμερα είχα έναν αρχηγό στο γήπεδο. Θα κρίνω τους παίκτες εκεί που πρέπει. Εκεί δεν γλιτώνει κανένας. Δεν ξεχωρίζουμε παίκτες».

Γι’ αυτό το ματς, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι οριακά έτοιμοι για το ματς με Ολυμπιακό; «Για το ματς εκείνο έχουμε περισσότερο χρόνο. Θα το δούμε, δε μπορώ να σας απαντήσω. Αυτά αποφασίζονται μερικές φορές στο τέλος».

Έχετε πει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ στα στόπερ είναι πλήρης. Έχετε κι άλλους τραυματισμούς τώρα… «Άρα, να κάνουμε πέντε έξι μεταγραφές; Και να φέρουμε νέους; Θα δούμε, ήρθε και το θέμα με Τζαβέλα τώρα, θα τα δούμε στην πορεία μέχρι τη Τετάρτη. Θα βρούμε λύσεις όμως. Δεν θα έχουμε δικαιολογία. Ενημερώνω».

Ο ΠΑΟΚ πάει πρωτοπόρος για το ντέρμπι. Αλλάζει την προσέγγιση του αγώνα; «Να μιλήσουμε για το ματς. Όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε, το σκεπτικό μας είναι πως είναι καλύτεροι από εμάς. Και προετοιμαζόμαστε έτσι, ώστε να τους αντιμετωπίσουμε με ταπεινότητα. Όσες φορές πετάξαμε στα σύννεφα φάγαμε κατραπακιές. 

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ εκτός έδρας, παρά μόνο εντός, κι έχουμε χάσει πόντους εδώ μέσα. Το γνωρίζετε. Εγώ να δείτε πόσο τα γνωρίζω. Κοστίζουν στην ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε ώστε να αλλάξουμε πράγματα για να διορθωθούμε. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, παίζει στην έδρα και στον κόσμο του κι εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε έτσι. 

Είναι ένα παιχνίδι κορυφής. θα πάμε, θα παίξουμε κι ό,τι πει η Παναγιά. Όπως παίξαμε μέχρι σήμερα κι όπως θα παίζουμε και στη συνέχεια. Θα δούμε αύριο σε τι κατάσταση είναι κάποια παιδιά. Πρέπει να περάσουνε και κάποιες ώρες για να κρίνουμε τραυματισμούς».

Ο ΠΑΟΚ πάει πρώτος, κι αν φύγει πάλι πρώτος, θα έχει πλέον άλλο αέρα για τη συνέχεια; «Μη με ρωτάτε εμένα γι’ αυτά. Σας το ‘χω πει ότι τα ‘χω αφήσει στην Παναγιά. Στο τέλος θα δούμε τι θα πάρω στο τέλος. Είναι σίγουρο ότι θα μας δώσει πολλά περισσότερα απ’ ότι αξίζουμε, όπως μέχρι τώρα. Άσχετα αν ο κόσμος αλλά κι εμείς, ζητάμε παραπάνω. Έτσι θέλει η Παναγιά και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Αλλά επειδή σας προλαβαίνω, θα αρχίσουν μερικοί τη γκρίνια για τη Παναγιά. Έχουμε να κοιμηθούμε κάνα πεντάμηνο και δε ξέρω τι θα γίνει μέχρι το Μάιο. Το τι θα κάνουμε δε το ξέρουμε. μπορεί να κοιμάσαι και να ‘ναι καλύτερα, ή να δουλεύεις και να κάνεις κακό. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και τη νίκη, αλλά έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σ αυτά τα παιδιά».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4