Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2017

Η κατάρα των πέναλτι ΚΑΙ στο Ντα Λουζ (1999)

Σαν σήμερα στις 4/11/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενφίκα στην Λισαβόνα, στον επαναληπτικό αγώνα του 1-2 της Τούμπας, για τον 2ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1999-2000...

Η Μπενφίκα προηγήθηκε στο 25' με τον Κανταούροφ, δείχνοντας πως δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στην ομάδα του Άρι Χάαν. Ακολούθησε η ισοφάριση με τον Σπύρο Μαραγκό στο 30' και η ανατροπή με τον Αμπντελσατάρ Σάμπρι στο 44'. 

Αμφότεροι σκόραραν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (άπιαστα), απογειώνοντας στα ουράνια τους 200 ηρωικούς ΠΑΟΚτσήδες που πούλησαν μεγάλη τρέλα εκείνο το βράδυ στους 30.000 αγχωμένους Πορτογάλους! 

Μπροστά στον Ολλανδό ρέφερι Ρέλο Λούντζε οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για να αλλάξει το σκορ, κάτι που τελικά δεν έγινε ... 
Μοιραία οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί ο Γερμανός τερματοφύλακας Ρόμπερτ Ένκε (συγχωρεμένος πια από τις 10/11/2009), αναδείχτηκε σε ήρωα των Πορτογάλων, χαρίζοντάς τους την πρόκριση... 

Αυτός ήταν ο 4ος αποκλεισμός του Δικεφάλου στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς προηγήθηκαν αυτοί με Άιντραχτ, Μπάγερν και Σεβίλλη!

Η σειρά των πέναλτι:

Ρονάλντο Γκιάρο 1-0
Φρούσος, απέκρουσε ο Ένκε
Μανίς 2-0
Μαχαιρίδης, απέκρουσε ο Ένκε
Τσάνο 3-0
Μπάντοβιτς 3-1
Μαντέιρα 4-1
Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα: (Γιουπ Χάινκες): Ένκε, Αντράντε (85' Αντράντε), Μαντέιρα, Ρονάλντο, Ρόχους, Καλάντο, Πομπόρσκι (72' Τσάνο), Κανταούροφ, Μπρούνο Μπάστο (60' Μανίς), Ζοάο Πίντο, Γκόμες.

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Κόβιτς, Μπάντοβιτς, Βενετίδης, Ντόλμπεργκ, Μαχαιρίδης, Νάγκμπε, Καφές, Βρύζας (75' Καραδήμος), Βαλέντσια (91' Φρούσος), Σάμπρι, (80' Κωνσταντινίδης)...
O τεχνικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας για το παιχνίδι επεσήμανε:

"Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν στέφθηκε από επιτυχία! Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου γιατί πραγματικά προσπάθησαν για το καλύτερο και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν. 

Πήραμε τη νίκη κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, δεν κατορθώσαμε όμως να πάρουμε και την πρόκριση αφού για άλλη μια φορά δεν μας ήθελε η τύχη. 

Αν και φάνηκε να αλλάζουν τα πράγματα για μας κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν πήγαν έτσι καλά μέχρι το τέλος. Όλοι είδαν τον τρόπο που αποκλειστήκαμε. Δεν ξέρει τι να πει κανείς όταν φτάνει με αυτόν τον τρόπο στον αποκλεισμό".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4