Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2017

Η ιστορία ενός ... σκίτσου!

Το σκίτσο της ομαδάρας του 1972 που μπορεί να βρει κάποιος κάνοντας τη σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία!

Τέτοιες μέρες του 1972, ο Μιχάλος Νικολινάκος, ηθοποιός - ζωγράφος και σκιτσογράφος, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, κάνοντας τα σκίτσα των ομάδων του ΠΑΟΚ, της αεκ, του γάβρου και του βάζελου.

Σχεδίαζε μάλιστα να επεκτείνει τη δουλειά του και σε άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, απεικονίζοντας με χιουμουριστικές συνθέσεις και αυτές!

Όπως είχε πει ο ίδιος: "Σκοπός μου με τα χιουμουριστικά αυτά σχέδια, τα οποία θα επεκταθούν και σε άλλες ομάδες Α' και Β΄ Εθνικής, είναι να χαρίσω ένα χαμόγελο χαράς και ψυχικής ευφορίας στον κόσμο των φιλάθλων που με πάθος και ενθουσιασμό υπηρετούν την αθλητική ιδέα

Για να δώσω το ευτυχισμένο αποτέλεσμα σε κάθε σχέδιο, που φιλοδοξώ να συμπεριληφθεί σε μια βιβλιοθήκη, σε ένα άλμπουμ των φιλάθλων, αφού μελέτησα τον χαρακτήρα, τη μορφή και τον δυναμισμό του κάθε παίκτη ξεχωριστά"

Τα σκίτσα εκείνη την εποχή, στις αρχές της δεκαετίας του '70 έγιναν ανάρπαστα και κυκλοφόρησαν σε εφημερίδες και περιοδικά, προσφέροντας γέλιο, κάτι που αποτελούσε βασικό στόχο του δημιουργού τους!

Ο Μιχάλης Νικολινάκος καταγόταν από τα Άλικα της Λακωνίας και ήταν ένας ζεν πρεμιέ της εποχής του! Έφυγε από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου του 1994, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4