Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Νοεμβρίου 2017

Νίκησε τη Δόξα στην πισίνα της Τούμπας (1985)

Σαν σήμερα στις 24/11/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος, της περιόδου 1985-1986...

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, πρωταθλητής την προηγούμενη σεζόν, σε παιχνίδι που έγινε παρουσία μόλις 4.000 θεατών (3.155 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0 ...

H σεζόν 1985-1986 ήταν μια πολύ άσχημη σεζόν για την ομάδα καθώς πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα. 
Το γκολ που μας έδωσε τη νίκη, το σημείωσε ο Γιώργος Σκαρτάδος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 24ο λεπτό, πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο ... Γερμανάκος, όταν ο Παπαθεοδώρου έσπρωξε τον Αλαβάντα μέσα στη μεγάλη περιοχή!

Η Τούμπα εκείνη την Κυριακή, θύμιζε περισσότερο πισίνα, παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου είχαν ανοίξει οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη και έριχνε ... καρέκλες!

Απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Τούμπα για το "Χ", ο ΠΑΟΚ έχοντας ένα πολύ καλό κέντρο (Βασιλάκο, Σκαρτάδο, Πίττα, Αλεξανδρίδη), ήταν εξαιρετικά μαχητικός, κάτι που αναγνώρισε ο κόσμος, χειροκροτώντας την ομάδα μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη μετά από 5 (!) αγωνιστικές, καθώς η τελευταία φορά που είχε κερδίσει για το πρωτάθλημα ήταν την 5η αγωνιστική, όταν επικράτησε με το ίδιο σκορ (1-0), επί του Ηρακλή στην Τούμπα.

Ευκαιρίες για γκολ είχαν και οι δύο ομάδες, με τον Δικέφαλο να έχει πάντως τη μερίδα του λέοντος σε αυτές, όμως ο τραγικός αγωνιστικός χώρος (είναι άξιο απορίας το γιατί έγινε το ματς!), αλλά και η ετοιμότητα του Δάφκου, του στέρησαν τη δυνατότητα να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μπανιώτης, Καρασαββίδης (86' Ψαρράς), Αλεξανδρίδης, Πάπριτσα, Πίττας, Βασιλάκος (81' Μαυρομάτης).

Δόξα Δράμας: Δάφκος, Μαργαριτίδης, Παχατουρίδης (37' Μάλλιος), Παπαθεοδώρου, Σταύρου, Πανίδης, Υφαντίδης, Βασιλακάκης, Μήτογλου, Λιούμοβιτς, Τσελεπής.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χάρης Μπανιώτης σε μια προσπάθειά του στο παιχνίδι της Ριζούπολης εκείνης της σεζόν (2/2/1986).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4