Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2017

Δραματικός αποκλεισμός στο Βελιγράδι! (1974)

Σαν σήμερα στις 2/10/1974, ο Δικέφαλος, έχοντας το 1-0 υπέρ του από το πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 70.000 θεατές (!) και ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση εξαιτίας κάποιων συμπτώσεων. Μορφή του αγώνα ο Ελβετός τερματοφύλακάς μας Ρενέ Ντεκ που έπιανε τα άπιαστα, ήταν όμως και ο μοιραίος της ομάδας αφού από δικό του λάθος σε καθοριστικότατο σημείο της αναμέτρησης ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ!
 
Το ρολόι του γηπέδου σημάδευε το 58ο λεπτό, όταν από μεγάλο λάθος του Ντεκ ήρθε το 1-0, σε ένα χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα από το πείσμα των παικτών του Λες Σάνον, που ήταν απροσπέλαστοι κυρίως στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα!

Οι κυνηγοί των γηπεδούχων ήταν βραχυκυκλωμένοι, διάδρομοι προς την εστία μας δεν υπήρχαν ανοικτοί και το ματς πήγαινε όπως το είχε σχεδιάσει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Κούδας από πολύ καλή θέση μετά από λάθος αμυντικού σούταρε άουτ, ακολούθησε ένα διάστημα ανούσιας και φλύαρης κατοχής της μπάλας από τους Σέρβους, με τις επιθέσεις τους να σταματάνε ή στην καλά οργανωμένη άμυνα ή στον υψηλόσωμο (δίμετρος !) Ντεκ!

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο που είχε στη σύνθεσή του πλειάδα πολύ καλών παικτών. Και φτάσαμε στο 58'...

Ο Πέτροβιτς σέντραρε, ο Ντεκ μπορούσε εύκολα να μπλοκάρει ψηλά την μπάλα, όμως εντελώς ξαφνικά αυτή του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα.

Πολλά ειπώθηκαν για αυτό το γκολ, η φήμη που κυκλοφόρησε τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη έλεγε πως ο Ελβετός είχε πρόβλημα με το ένα δάχτυλο του χεριού του και εξαιτίας αυτού δέχτηκε το γκολ! Όλα τα παραπάνω πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ...

Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά βγήκε στην επίθεση, έχασε καλές ευκαιρίες με τους Κούδα στο 69', Κερμανίδη στο 75', ενώ στα μετόπισθεν ο Ντεκ συνέχισε να είναι και πάλι σταθερός.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 103' έγινε το 2-0 με τον Σάβιτς σε μια φάση στην οποία ο Πέλλιος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση, παρά την προσπάθειά του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός...

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι: Ντεκ, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Κούδας.

Το άδοξο γκολ...

Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, καθώς και το γκολ (στο 2:00) για το οποίο είχε γίνει τόσος λόγος τότε, όταν ο πολύ καλός σε εκείνο το ματς Ρενέ Ντεκ, δέχτηκε στο 58' ένα "χαζό" γκολ που στοίχισε στον Δικέφαλο μια ολόκληρη πρόκριση!
Οι συνθέσεις:

Ερυθρός Αστέρας:
Πέτροβιτς, Γιάνισιτς, Κέρι, Ράντοβιτς, Γέφτιτς, Μπάραλιτς, Πέτροβιτς, Αντόνιεβιτς (76' Σούσιτς), Ράκοβιτς (46' Παναγιότοβιτς), Σάβιτς, Τζάιτς.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Τσιλιγγιρίδης (79' Γούναρης), Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Αναστασιάδης (68' Κερμανίδης), Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης.









Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4