Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2017

Έχασε ευκαιρίες και έμεινε στο "Χ" (1969)

Σαν σήμερα στις 22/10/1969, μπροστά σε περισσότερους από 3.000 οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την Κατερίνη, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με τον Πιερικό...

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος και το τελικό σκορ δεν απεικονίζει σε καμία περίπτωση την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης, καθώς ο Δικέφαλος κατάφερε και έχασε ευκαιρίες με το ... τσουβάλι!

Ανάμεσα στις ευκαιρίες περιλαμβάνεται και ένα χαμένο πέναλτι στο 78', το οποίο χτύπησε ο Αφεντουλίδης, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. 

Ο ΠΑΟΚ με τον Ούγγρο τεχνικό Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο του, έπαιξε man to man τον αντίπαλο και εξουδετέρωσε τα ατού της ομάδας της Κατερίνης, κάποια από τα οποία κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μιλάμε κυρίως για τον Πόλυ Φουλίδη, έναν πολύ μεγάλο παίκτη εκείνης της φουρνιάς, που για πολλούς θεωρούνταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής της εποχής του!

Ο ΠΑΟΚ είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, έβγαινε οργανωμένα και γρήγορα στην επίθεση, αλλά το γκολ δεν ήρθε, καθώς οι επιθετικοί μας δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. 

Οι γηπεδούχοι στην επανάληψη έδειξαν μια επιθετική δραστηριότητα, όμως η καλά στημένη άμυνα του ΠΑΟΚ, δεν τους επέτρεψε να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο διάστημα αυτό, ο Πιερικός είχε όλο κι όλο ένα καλό σουτ, το οποίο σταμάτησε ο Πίρτσος.

Όσο περνούσε η ώρα και μπροστά στο φάσμα της βαθμολογικής απώλειας, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 78' κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καμπάς απέκρουσε με το χέρι δυνατό σουτ του Αφεντουλίδη, με τον διαιτητή Δικόπουλο να υποδεικνύει την παράβαση. 

Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Αφεντουλίδης, με αρκετή καθυστέρηση λόγω του ότι ο αμυντικός του Πιερικού, Σιδηρόπουλος, παρά τις παρατηρήσεις του διαιτητή, ενοχλούσε τον Αφεντουλίδη, τραβώντας τη φανέλα μόλις πήγαινε να σουτάρει!

Τελικά ο Αφεντουλίδης έχοντας την εντύπωση ότι και πάλι θα ενοχληθεί, σούταρε βεβιασμένα και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να πάρει το ματς!

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Δοκός, Σιδηρόπουλος, Τραγανός, Καμπάς, Κυζίρογλου, Παπαδάκης, Λιάπης, Χρυσαργύρης, Πανταζής, Φουλίδης, Φελεκίδης.

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Μήτρακας, Μακρής, Μουρατίδης, Γιακουμής, Σαράφης, Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης.

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του το Γιέννε Τσάκναντι, έχοντας σε 34 ματς, 12 νίκες, 17 ισοπαλίες, 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Συγκέντρωσε βαθμούς 75 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), τερματίζοντας στην 5η θέση...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4