Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο ματς της μετά Λόραντ εποχής! (1976)

Σαν σήμερα στις 3/10/1976, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Καβάλα την τοπική ομάδα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς πια στον πάγκο του μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον μεγάλο Γκιούλα Λόραντ, δεν μπόρεσε να μπει με το δεξί στο καινούριο πρωτάθλημα, μένοντας στη λευκή ισοπαλία, σε μια αναμέτρηση που παρακολούθησαν κοντά στις 20.000 θεατές (17.069 τα εισιτήρια!) 

Ανάμεσά τους και χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες που ταξίδεψαν στη μακεδονική πόλη για να δουν το ξεκίνημα της προσπάθειας του ΠΑΟΚ, να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του λίγους μήνες νωρίτερα! 
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως η επιθετική μας γραμμή ήταν .. άσφαιρη και δεν μπόρεσαν οι παίκτες μας να παραβιάσουν την εστία του Μασμανίδη, που είχε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι μπροστά του ένα ... τείχος αμυντικών το οποίο οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να διασπάσουν! 

Δεν ήταν άμοιρος ευθυνών για τη λευκή ισοπαλία και ο τεχνικός του Δικεφάλου, ο οποίος στο 53' έβγαλε από τον παιχνίδι τον πολύ μαχητικό Κερμανίδη για να περάσει στη θέση του τον Γκουερίνο, ενώ έκπληξη προκάλεσε και η τοποθέτηση του Αναστασιάδη στο άκρο της επίθεσης, μια θέση που δεν πιστεύουμε πως έπαιξε άλλη φορά στην καριέρα του ο μέσος του ΠΑΟΚ! 
 
Να σημειωθεί πως στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς, με τον Αναστασιάδη να σημαδεύει το δοκάρι του Μασμανίδη! 
 
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 35' για πέναλτι που έγινε στον Χρυσαφίδη Σ., από τον Αποστολίδη, με τον διαιτητή Παναγόπουλο να μην ενδίδει στις πολλές και έντονες διαμαρτυρίες τους! 
Διακρίθηκαν από τον Δικέφαλο οι Σαράφης, Τερζανίδης, Γούναρης, Κερμανίδης 

Οι συνθέσεις: 

Καβάλα: Μασμανίδης, Μπουγατσάς, Ρήγας, Χαραλαμπίδης, Παστερνάκης, Μαχαιρίδης (Σανταρίδης), Μιχαηλίδης, Χρυσαφίδης Σ., Χρυσαφίδης Ε. (52' Εφραιμίδης), Φιλιππίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (53' Γκουερίνο), Αναστασιάδης (53' Παρίδης). 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας Μασμανίδης, να ετοιμάζεται να αποκρούσει προ του Σαράφη, σε μία από τις επικίνδυνες επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο! 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια) 

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Νέα Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4