Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2017

Πεντάρα στο κύπελλο με Πιερικό (1995)


Σαν σήμερα στις 4/10/1995, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην σχεδόν άδεια Τούμπα τον Πιερικό και τον κέρδισε πολύ εύκολα με το εντυπωσιακό 5-0, στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1995-1996 ...

"Εμπειρία απέναντι σε ... ινδάλματα!"

Η παραπάνω επική δήλωση ανήκει στον τεχνικό της ομάδας του Πιερικού, Μάκη Τερζόπουλο και έγινε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Πιερικό το 1995! 

Στην 54η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1995-96 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 7ο, μαζί με τα Χανιά, την Κόρινθο, τον Πιερικό και την Κοζάνη... Σαν σήμερα στις 4/10/1995 ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην σχεδόν άδεια Τούμπα (κόπηκαν μόλις 452 εισιτήρια!) τον Πιερικό και τον κέρδισε πολύ εύκολα με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας μάλιστα τα τέσσερα γκολ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού στο οποίο ή ομάδα του Άρι Χάαν ήταν εντυπωσιακή.

Πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και δύο καταπληκτικά πεντάλεπτα ήταν αρκετά για να φτάσει η ομάδα μας στη νίκη. 

Αφού στο 11' ο Μίκυ Κουίν έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς πλασάροντας άουτ από καλή θέση, πέντε λεπτά αργότερα ο Τουρσουνίδης άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ , ύστερα από καταπληκτική πάσα του Φαν Χαμ.

Αμέσως μετά τη σέντρα, ένας γρήγορος συνδυασμός Κουίν, Τουρσουνίδη, Ζουμπούλη έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Το τρίτο τέρμα σημειώθηκε πάλι από τον Τουρσουνίδη στο 40', προηγήθηκε μια εκπληκτική κεφαλιά πάσα του Κουίν στον σκόρερ και στο επόμενο λεπτό έξυπνη πάσα -και πάλι- του Κουίν στον Ζαγοράκη έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο με δυνατό σουτ να γράψει το 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρι Χάαν έκανε τρεις αλλαγές αντικαθιστώντας τον Φαν Χαμ με τον Χάβο και λίγο αργότερα τους Τσαλουχίδη, Ζαγοράκη με τους Αναστασιάδη και Αντώνα.

Οι αλλαγές και το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου έριξαν κατακόρυφα τον ρυθμό του Δικεφάλου και στην επανάληψη η εικόνα της ομάδας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτήν του πρώτου ημιχρόνου!

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις όμως η ετοιμότητα των Αλεξίου και Λαγωνίδη απεσόβησαν κάποιο γκολ. 

Στο 86' ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον χορό των γκολ όταν ο ... Ευθυμιάδης έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα πάνω από το πόδι του Κουίν που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι: Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης, Αλεξίου, Λαγωνίδης ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Γιόχανσεν, Τσαλουχίδης (61' Αντώνας), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης (61' Αναστασιάδης), Τουρσουνίδης, Κουίν, Βαν Χάαμ (46΄Χάβος), Ζουμπούλης. 

Πιερικός: Κωστόπουλος, Ευσταθιάδης, Ασλανίδης (20' Σπαθάκης), Ευθυμιάδης, Κουτρούλας, Ζαβαδίας (59' Πανίδης), Ραντούλοβιτς, Παπαβασιλείου, Στύλος (67' Χριστοφορίδης), Δεληγιάννης, Ζαρκανέλας. 

Δηλώσεις ...

Άρι Χάαν: "Μερικές φορές τα παιχνίδια αυτά είναι δύσκολα, ανεξάρτητα από την ισχύ του αντιπάλου! Ευτυχώς όμως σήμερα ήμασταν σοβαροί κυρίως στο α' μέρος, είχαμε μερικούς καλούς συνδυασμούς και πετύχαμε τα γκολ. 

Ήλπιζα ότι θα συνεχίζαμε έτσι και στην επανάληψη, αλλά δεν έγινε. Είχαμε αντίπαλο που είχε τη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο".

Μάκης Τερζόπουλος (τεχνικός Πιερικού): "Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμάς, απέναντι σε παίκτες που αρκετοί ποδοσφαιριστές μας τους έχουν σαν ινδάλματα, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν ξαναεπισκεφτεί την Τούμπα, ως φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην κερκίδα! 

Είχαμε άγχος και το πληρώσαμε στο α' μέρος με τα γκολ που δεχτήκαμε. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε, εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή συνέχεια στη διοργάνωση".

Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο τη σεζόν 1995-1996, μετά τη φάση των ομίλων!

Β' γύρος:

Φωκικός - ΠΑΟΚ: 0-1, 0-5

Γ' γύρος:

ΠΑΟΚ Ιωνικός: 4-1, 1-0

Προημιτελικός:

ΠΑΟΚ - Τρίκαλα: 3-0, 2-1

Ημιτελικοί: 

Απόλλων Αθηνών - ΠΑΟΚ: 1-1, 3-1 (ήττα στην Τούμπα και χαμένη ευκαιρία για συμμετοχή στον τελικό!)

Ο λόγος της μικρής προσέλευσης θεατών στο ματς με τον Πιερικό, βρίσκεται στην παρακάτω εικόνα ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4