Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2017

Σαν σήμερα "πέταξε" για τη Λυών (1973)

Σαν σήμερα στις 22/10/1973, ο Δικέφαλος έχοντας αποκλείσει στον α' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης την πολωνική Λέγκια, πέταξε για τη Γαλλία ... 

Εκεί όπου δύο μέρες αργότερα (24/10) θα έδινε το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την ισχυρή Ολυμπίκ Λυών και θα έγραφε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του! 

Τα μόνα προβλήματα που απασχολούσαν τον Λες Σάνον ήταν οι ενοχλήσεις που ένιωθαν ο Σαράφης (λίγο κάτω από το γόνατο) και ο Αποστολίδης (κτύπημα), παράσημα που κληρονόμησαν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Για τον τραυματισμό του Σταύρου Σαράφη, ο γιατρός της ομάδας (Παναγιώτης Γιγής) είχε δηλώσει: "Το μόνο ανησυχητικό, είναι ότι ο Σαράφης δεν αποκαλύπτει εύκολα τα τραύματά του", μια δήλωση που φανερώνει την τεράστια επιθυμία του παίκτη να αγωνίζεται!!! 

Η αποστολή φτάνοντας στη Λυών, κατέλυσε σε σαλέ που βρίσκεται στο Σαρμπονιέρ, ενώ η πρόθεση του Σάνον ήταν να ξεκινήσει με τους ίδιους ένδεκα που απέκλεισαν την Λέγκια Βαρσοβίας. 

Μοναδικός απών από το παιχνίδι θα ήταν ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος θα εξέτιε την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας στο παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν με την Ραπίντ Βιέννης (είχε τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές!)... Στη θέση του ο Άγγλος τεχνικός μας, σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τον Λάζο, όπως και τελικά έγινε. 
Μάλιστα οι Γάλλοι δημοσιογράφοι γνώριζαν την αξία του και με εκτενή κείμενα αναφερόταν στην απουσία του κορυφαίου παίκτη εκείνης τη χρυσής ομάδας! Φυσικά την ομάδα ακολούθησαν χιλιάδες οπαδοί της, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης που βρέθηκαν στη Λυών με κάθε μέσο! 

Λεπτομέρειες από το παιχνίδι που έδωσε ο Δικέφαλος στο στάδιο Ζερλάν ... στις (24/10)! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4