Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2017

Το 100ό γκολ του Γιώργου Κούδα! (1976)

Σαν σήμερα στις 31/10/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην Τούμπα, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.901 τα εισιτήρια) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σημειώσει την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του για την Α' Εθνική με 6-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Κούδας είχε βρει δίχτυα δύο φορές κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου και ήταν πλέον στα 99 γκολ. 

Οι "στατιστικές ακολουθίες" εκείνη την εποχή δεν είχαν ιδιαίτερη θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κανείς δεν γνώριζε πως ο μέσος του Δικεφάλου χρειαζόταν ένα ακόμη τέρμα για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό. 

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο και ενώ το σκορ ήταν ακόμη 0-0 ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαράφη από τον Τσιρογιάννη και στα έντεκα βήματα για την εκτέλεση πήγε ο Άγγελος Αναστασιάδης. 

Ο Κάκαρης, όμως, έπεσε στη σωστή γωνία και έσωσε την εστία των "κυανέρυθρων". Ο Κερμανίδης στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου.

Ο Σταύρος Σαράφης κέρδισε δεύτερο πέναλτι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (51′) σε σουτ που έκανε μέσα από την μεγάλη περιοχή και χτύπησε στο χέρι του Καλιφούλη.
 
Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, νίκησε τον Κάκαρη και πανηγύρισε το 100ό του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Στο 55ο λεπτό ο Γιώργος Κούδας σημείωσε ακόμη ένα τέρμα μετά από συνδυασμό με τον Δαμανάκη και σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Μπορεί να μην έμεινε ούτε για τέσσερα λεπτά σε στρογγυλό αριθμό γκολ και να έφτασε άμεσα τα 101, αλλά μετά από αυτό χρειάστηκε αρκετός καιρός για να σκοράρει, αφού μεσολάβησαν 15 συμμετοχές του μέχρι τις 27 Μαρτίου 1977 και την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα.
 
Τελείωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 1976-77 με 6 γκολ σε 26 ματς, ενώ την προηγούμενη ήταν ο πρώτος σκόρερ (14 γκολ σε 26 παιχνίδια) της ομάδας που κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. 

Ο Γιώργος Κούδας σημείωσε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ την Πρωταπριλιά του 1964 στο 1-0 του ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου με σουτ στο 83ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φουρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης (58' Καπουσούζης), Πέλλιος, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης (24' Δαμανάκης), Κούδας, Αναστασιάδης.

Πανιώνιος: Κάκαρης, Μπαλάφας, Καλογερόπουλος, Καλιφούλης, Τσιρογιάννης (66' Σπαθάρος), Μωραϊτέλης, Αναστόπουλος, Εμβολιάδης, Λιόλιος, Χάιτας (46' Λαγός), Σεμπέκος.

Δηλώσεις παικτών του ΠΑΟΚ:

Γιώργος Κούδας: "Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Αν δεν ήμασταν άτυχοι, το σκορ θα ήταν ανάλογο με την εμφάνισή μας".

Παναγιώτης Κερμανίδης: "Κερδίσαμε άνετα δύο πολύτιμους βαθμούς. Τώρα σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τη Ντιναμό και θα τα δώσουμε όλα".

Φιλώτας Πέλλιος: "Αρχίσαμε πάλι να σκοράρουμε με ευχέρεια και να βλέπουμε την εστία. Είναι φανερό ότι η ομάδα αρχίζει να ανεβαίνει και θα πάει καλύτερα στη συνέχεια. Την Τετάρτη ελπίζουμε σε κάτι καλό και όλα είναι πιθανά".

Γιάννης Γούναρης: "Επικρατήσαμε άνετα με 3-0 αλλά το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο".

Θέμης Καπουσούζης: "Δεν ήταν δύσκολη η νίκη μας, προσωπικά πιστεύω να πάω καλύτερα".

Χρήστος Τερζανίδης: "Κερδίσαμε ακόμη δύο βαθμούς αλλά το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο".

Σταύρος Σαράφης: "Παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε δίκαια".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Ήταν πολύ καλό παιχνίδι. Τώρα η προσοχή μας είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης όπου θα προσπαθήσουμε και ότι καταφέρουμε".

Δηλώσεις από πλευράς Πανιωνίου: 

Τσολακάκης (πρόεδρος): "Ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός".

Εμβολιάδης: "Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Στο πρώτο πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής στο 21', βρήκα την μπάλα με το χέρι, αλλά προηγουμένως ο Σαράφης μου έκανε φράγμα. Προς στιγμή νόμιζα ότι ο διαιτητής σφύριξε φάουλ υπέρ ημών, αλλά ο διαιτητής είδε μόνο το χέρι".

Καλογερόπουλος: "Δίκαια η νίκη του ΠΑΟΚ, του εύχομαι καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα".

Μωραϊτέλης: "Το 3-0 είναι για μας ένα βαρύ σκορ, αλλά δεν θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι και δίκαιο. Βέβαια τα δύο πρώτα γκολ που δεχτήκαμε μπορούσαμε να τα αποφύγουμε, αλλά μπορούσαμε να δεχτούμε και περισσότερα τέρματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ομολογουμένως πολύ καλός αλλά το δεύτερο πέναλτι που παραχωρήσαμε ήταν αυστηρό".

Μπαλάφας: "Ήταν πολύ καλύτερος ο ΠΑΟΚ και δίκαια χάσαμε. Το μόνο παράπονο που έχουμε ε'ιναι ότι δεχτήκαμε τέρματα που δεν έπρεπε να δεχτούμε".

Καλλιφούλης: "Είμαι στενοχωρημένος για το αδικαιολόγητο πέναλτι που παραχώρησα. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα".

Χάιτας: "Ο αγώνας ήταν άνισος γιατί υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Το είπα και το ξαναλέω. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα. Τέρμα..."

Μπραουδάκης (βοηθός προπονητή): "Οπωσδήποτε η νίκη του ΠΑΟΚ είναι δικαιότατη. Στα δύο πρώτα γκολ που δεχτήκαμε, προηγήθηκαν βασικά αμυντικά σφάλματα, τα οποία με λίγη προσοχή μπορούσαμε να αποφύγουμε. Με αυτό που σας είπα δε θέλω να μειώσω τη νίκη του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος. 

Αντίθετα θα σας πω ότι έπρεπε να δεχτούμε και άλλα τέρματα στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στον ΠΑΟΚ. Έτσι το σκορ θα μπορούσε να ήταν και πολύ μεγαλύτερο ή και διαφορετικό. Εμείς πάντως σαν Πανιώνιος, σαν ένας ιστορικός σύλλογος, δεχτήκαμε το αποτέλεσμα με κάποια δυσαρέσκεια, γιατί το 3-0 είναι ένα βαρύ σκορ".



Πηγή: paokfc.gr, ενημερωμένο από Ασπρόμαυρες Ιστορίες.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4