Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά το καρδιοχτύπι, έπαιξε μπαλάρα (2000)


Σαν σήμερα στις 14/9/2000, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 στην Τούμπα, την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στο 2ο παιχνίδι του α' γύρου του Κυπέλλου UEFA, της περιόδου 2000-2001...


Αυτή ήταν η μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας εκείνο το διήμερο (13-14/9), σε έξι ματς στα Κύπελλα Ευρώπης! Το παιχνίδι της Τούμπας έγινε μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές (17.584 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος είχε δύο πρόσωπα! 
 
Ένα μετριότατο πρώτο 45λεπτο και ένα καταιγιστικό δεύτερο! Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν την Τούμπα στο 39' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αμπούκσιτς, ο Χάμαρ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή μας και νίκησε τον Τοχούρογλου, ανοίγοντας το σκορ!

Λίγο νωρίτερα ο Μπράτιτς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της Μπεϊτάρ, για να φτάσουμε στο 45' όταν ο Καμπς είδε πως το σουτ του Σπάσιτς έξω από την περιοχή πήγαινε άουτ και με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με αυτόν που είδαμε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού!

Έκλεισε την Μπεϊτάρ στο μισό γήπεδο και την σφυροκοπούσε ανελέητα! Στο 49' σε σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Κοέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να έρθει στο 55' ο Ναλιτζής με ασύλληπτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, να γράψει το 3-1, μέσα σε αποθέωση!

Μεγάλες ευκαιρίες είχαν στη συνέχεια οι παίκτες μας για περισσότερα γκολ, καθώς ο Καμπς στο 61' και στο 67', ο Ναλιτζής στο 71', ο Οκκάς στο 79' και ο Καφές στο 83' δεν μπόρεσαν να γράψουν το 4-1...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τετράτζε, Οκκάς, Καμπς.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:
 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (65' Κατσιαμπής), Αμπονσά, Τετράτζε, Εγκωμίτης (34' Σπάσιτς), Ουμτέζε, Οκκάς (81' Καφές), Κάμπς, Ναλιτζής.

Μπεϊτάρ: Ο. Κοέν, Χάλφον, Στογιαννόφσκι, Σάβιτς, Ι. Κοέν (81' Σιζίλια), Αμπούκσιτς, Ταλέσνικοφ, Χάμαρ (64' Γκανόν), Σάντορ, Ρόσα, Μισράχι.

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς:
"Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε γρήγορα να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά ο αντίπαλος μάς έπαιξε πολύ κλειστά και έπρεπε να ρισκάρουμε. Δεχθήκαμε το γκολ και αυτό μας επηρέασε και μάς δημιούργησε άγχος. Έπρεπε να το είχαμε αποφύγει αυτό το γκολ αλλά ευτυχώς προτού τελειώσει το ημίχρονο κάναμε το 1-1. 


Στο δεύτερο μέρος είχαμε περιθώρια να αλλάξουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι και ήμασταν αποφασιστικοί και πιο γρήγοροι, αφού οι παίκτες μου μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο γήπεδο. Μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερο σκορ διότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. 

Η πρόκριση είναι ανοικτή, θα συγχαρώ τους φιλάθλου μας για τη βοήθεια στην ομάδα, αλλά και τους παίκτες για τη νίκη και την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. 

Μπορούσαμε και στο πρώτο ημίχρονο να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά μπροστά στο αντίπαλο τέρμα μάς έλειψε η συγκέντρωση. Το σκορ δεν είναι ασφαλείας, η Μπεϊτάρ είναι μια καλή ομάδα, το απέδειξε στο πρώτο ημίχρονο".

Ομάρι Τετράτζε: "Αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA, πρέπει να είμαστε το ίδιο καλοί, όπως στο β' ημίχρονο. Μόνο έτσι θα έχουμε τύχη να προκριθούμε. Νομίζω ότι ακόμη οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, 50-50 για τις δύο ομάδες. 


Βέβαια σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα! Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε από τους αντιπάλους γκολ που δεν το περιμέναμε και γι' αυτό στη συνέχεια πιέσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή άλλωστε".

Τάσος Κατσιαμπής: "Μπορεί να κερδίσαμε με 3-1, όμως αυτό δεν είναι σκορ ασφαλείας. Για να φτάσουμε στην πρόκριση πρέπει να παίξουμε και στην Ιερουσαλήμ, όπως παίξαμε σήμερα στο β΄ημίχρονο. 


Δεν περιμέναμε την Μπεϊτάρ τόσο δυνατή. Μας αιφνιδίασαν με το γκολ που πέτυχαν. Δεν το περιμέναμε, στην επανάληψη ήμασταν πιο δυνατοί, ίσως επειδή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πάντως μπορούμε να φτάσουμε στην πρόκριση".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4