Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2017

Ισοπαλία στην Τούμπα με τη Μέταλουργκ (2005)


Σαν σήμερα στις 15/9/2005 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ουκρανική Μέταλουργκ, στο 1ο παιχνίδι του α' προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA, της περιόδου 2005-2006...

Στα μέσα Σεπτέμβρη του 2005, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA μια ομάδα από την Ουκρανία -τη Μέταλουργκ- την οποία μετά από μια συγκλονιστική μάχη στη ρεβάνς του Ντόνετσκ, την απέκλεισε...

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Το ημερολόγιο έδειχνε 15/9/2005 και ο Δικέφαλος αντιμετώπιζε την ουκρανική Μέταλουργκ του Ντόνετσκ στο γήπεδο της Τούμπας. Η ψυχολογία της ομάδας δεν ήταν κι ότι καλύτερο, μιας και προερχόταν από ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τη Skoda Ξάνθη στην ακριτική πόλη και ισοπαλία στην Τούμπα (2-2) με τον Ατρόμητο.

Η ομάδα με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο της, μετά από ένα αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο, κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄όταν ο Μίετσελ από τα αριστερά κυνήγησε μία φαινομενικά χαμένη φάση, κέρδισε την μπάλα, την "έκοψε" προς τη μεγάλη περιοχή και ο Σαλπιγγίδης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Βιρτ.


Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 30' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ρίστιτς έκανε τη σέντρα και ο Σισένκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Ότι δεν πέτυχε ο Σισένκο στο 30΄ το πέτυχε ο ίδιος παίκτης στο 67' και έφερε το ματς στα ίσα. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Κοσίριν έκανε την κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο, ο Σισένκο εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τοχούρογλου.


Ο ΠΑΟΚ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και κυνήγησε να πάρει τη νίκη στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά στην καλύτερη φάση που δημιούργησε στο 76', ο Σικαμπάλα πάσαρε όμορφα στον Σαλπιγγίδη που βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μέταλουργκ, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Έλληνα επιθετικού δεν βρήκε στόχο.


Οι 15.000 περίπου θεατές έφυγαν από την Τούμπα με βαριά καρδιά, καθώς έβλεπαν πως μόνο εύκολο δε θα ήταν το έργο της ομάδας 14 βράδια αργότερα στο Ντόνετσκ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Τοχούρογλου, Ακιέλ (75' Σικαμπάλα), Ουντέζε, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ, Εγκωμίτης (53' Φουτσίνι), Ζαγοράκης, Χαραλάμπους, Βαγγελής (56' Μαλαδένης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ: Βιρτ, Φλορέα, Ζότοφ, Ρίστιτς (84' Αλεξιένκο), Τκατσένκο, Ζακαρλιούκα, Κοσίριν (90' Πριομόνοφ), Σισένκο, Νε, Αλιούτα (90'+ Μελικιάν), Γκιουζέλοφ.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4