Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Αυγούστου 2017

Λευκή ισοπαλία στην κατάμεστη Τούμπα (1997)

Σαν σήμερα στις 31/8/1997 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα την ΑΕΚ ...
Η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας για 2η συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-0), σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που είχε να επιδείξει ελάχιστες καλές φάσεις.
Ο ΠΑΟΚ, με τη συμπαράσταση του κόσμου (30.347 εισιτήρια κόπηκαν στην Τούμπα), μπήκε δυναμικά στο ματς και είχε δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ στο 2' και στο 4' από τον συνήθη ύποπτο (Κώστας Φρατζέσκος).
Το πρώτο το απέκρουσε ο Ατματσίδης, ο Μαραγκός πήρε το ριμπάουντ αλλά το σουτ του το απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ενώ και το δεύτερο φάουλ του Φρατζέσκου, είχε την ίδια τύχη!
Στο 32' ο Μιχόπουλος νίκησε στο τετ α τετ τον Κωστή, για να ακολουθήσει έξι λεπτά αργότερα η πολύ καλή ευκαιρία με τον Βρύζα να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε ένα μοναδικό τετ α τετ!
Στην επανάληψη, στο 67' ο Μιχόπουλος και πάλι νίκησε στο τετ α τετ (αυτή τη φορά) τον Μπατίστα, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται από το 23΄χωρίς τον Νικολαΐδη (θλάση στον δικέφαλο).
Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τουρσουνίδης οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ...
Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος (67' Ζαφειρίου), Κολομπούρδας, Φρατζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης (59' Βελής), Μαραγκός, Νάγκμπε, Ζουμπούλης (71' Κομίνχες).

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλιτζάκης, Μαχαιρίδης (89' Βλάχος), Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Σαβέβσκι, Κωστής, Νικολαΐδης (23' Μπατίστα), Κοπιτσής, Κατσαβός.
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Έγιναν λάθη από τη δική μου πλευρά κυρίως. Το μεγάλο μου λάθος δεν έγινε μέσα στο παιχνίδια αλλά την προηγούμενη εβδομάδα! Ήταν πειθαρχικό λάθος. Οι παίκτες μου μιλούσαν όλες τις τελευταίες μέρες μόνο για την Άρσεναλ και ξέχασαν την ΑΕΚ.

Εγώ δεν έκανα τίποτε για να το αλλάξω. Ζητώ συγγνώμη από τους παίκτες και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε και με τα λάθη που κάναμε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το 0-0".

Νίκος Μιχόπουλος: "Είχαμε από ένα ημίχρονο. Αν σε αυτό που είχαμε την υπεροχή σκοράραμε, θα κερδίζαμε. Δεν τα καταφέραμε, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα".

Πέρσι Ολιβάρες: "Μοχθήσαμε πολύ για τη νίκη αλλά δεν μας ήθελε η τύχη! Ήταν ένα δύσκολο ματς και είναι όμορφο να παίζεις μπροστά σε μια τέτοια φανταστική ατμόσφαιρα".

Πάρις Ζουμπούλης: "Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα. Εμείς μπορούσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχαμε χώρο και πιέζαμε την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο".

* Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ (Τροχανάς), έδωσε πριμ νίκης στην αθηναϊκή ομάδα!

* Το παρόν στην Τούμπα έδωσε και ο κατάσκοπος της Άρσεναλ, συνεργάτης του Βενγκέρ, Πάτρικ Ράις: "Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλός και μπορεί να πάρει ακόμη και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα! Διαθέτει 4-5 πολύ καλούς παίκτες και θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια που μας περιμένουν. Δεν μπορώ όμως να κάνω προβλέψεις για αυτά".

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4