Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Αυγούστου 2017

Φιλική ήττα με καλή εμφάνιση (1975)

Σαν σήμερα στις 31/8/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, μπροστά σε 16.000 θεατές (14.991 τα εισιτήρια) προετοιμαζόμενος για τη σεζόν 1975-1976...

Σε μια αγωνιστική σεζόν της οποίας το τέλος έφερε στον Σύλλογο το πρώτο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ, παρά την πολύ καλή της εμφάνιση έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 2-3.

Η ήττα δεν ήρθε εξαιτίας κακής απόδοσης, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εξαιτίας άτυχων στιγμών στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο παιχνίδι δυνατός, με ωραίες επινοήσεις στην ανάπτυξή του και γενικά ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα αγνοώντας τον καλοκαιρινό καύσωνα!
Σε ένα γρήγορο παιχνίδι, με πολύ καλό ρυθμό, καθώς οι ομάδες βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες κυρίως από την πλευρά των κυνηγών μας και έτσι ήρθε η φιλική αυτή ήττα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε γκολ του Λιβαθηνού (5' και 13'), για να ισοφαρίσει ο Σταύρος Σαράφης (22' και 35'). Το γκολ που έκρινε τον νικητή σημειώθηκε πάλι από τον Λιβαθηνό (!) στο 69'.
Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Παρίδης, Κούδας, Αποστολίδης και Σαράφης, ενώ στην πρώτη σειρά των διακριθέντων του Παναθηναϊκού ήταν ο τερματοφύλακάς του, Τάκης Οικονομόπουλος.

Η αθηναϊκή ομάδα ερχόταν από βαριά (έστω και σε φιλικό επίπεδο), εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (0-4 στη Λεωφόρο) και αυτή η νίκη άμβλυνε το κακό κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις των οπαδών της.

Με λάθη η διαιτησία του Σαπατακίδη, βοηθοί του ήταν οι Σαμαρινόπουλος, Κανάρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γκουερίνο (70' Γούναρης), Φουντουκίδης (46' Κερμανίδης), Νταβασίλης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καραμανλής, Βλάχος (46' Στεφανάκης), Βακάλης (69' Πανόπουλος), Γονιός, Δημητρίου, Γραμμός, Λιβαθηνός (74' Οικονόμου), Τζώρτζεβιτς, Παπαδημητρίου (46' Μούικιτς).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Αχιλλέας Ασλανίδης να ετοιμάζεται να εκδηλώσει επίθεση, ανάμεσα σε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4