Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2017

Ισοπαλία στο φινάλε του πρωταθλήματος (1964)

Σαν σήμερα στις 31/5/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 θεατές, σε μια κακή γενικά χρονιά, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο και έμεινε στο ισόπαλο 1-1.

Οι παίκτες του Γκεόργκι Μπαμπολτσάι προηγήθηκαν στο σκορ στο 38' με κεφαλιά του Απόστολου Λιτόπουλου, για να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους στο 54' ο Θανάσης Σαραβάκος (πατέρας του γνωστού στις νεότερες γενιές, Δημήτρη Σαραβάκου).

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο παιχνίδι και θα μπορούσε στο 41' να διπλασιάσει τα τέρματά του αν ο Λέανδρος ευστοχούσε από τα 11 μέτρα στην εκτέλεση πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας Κουρκουβέλας και το υπέδειξε ο Ιταλός ρέφερι Βιττόριο.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ραπτόπουλος, Κούδας, Αποστολίδης, Λέανδρος και από τον Πανιώνιο οι Σαραβάκος, Κουρκουβέλας, Μαυρίδης, Χάιτας.
 
Οι συνθέσεις:
 
Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Παγώνης, Ντουνιάς, Καζαντζίδης, Καραγιαννόπουλος, Μαυρίδης, Χάιτας, Σαραβάκος, Αθανασούλας, Δέδες, Ιντζόγλου.
 
ΠΑΟΚ: Μπίζας, Ασίκης, Λιτόπουλος, Μαμόπουλος, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.
 
* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον γάβρο, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ!
* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! 

Η τελική βαθμολογία της σεζόν 1963-1964

* Λίγα λόγια για την αρχική photo... 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνικό που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάστηκε να πάρει μαζί του τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων επειδή υπήρχαν πολλές απουσίες. Ανάμεσα τους ήταν ο άγνωστος τότε Γιώργος Κούδας που στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ήταν 17 ετών. 

Το ταλέντο του φάνηκε από το ντεμπούτο του, αφού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4