Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2017

Φιέστα με νίκη επί της ΑΕΚ (2010)

Σαν σήμερα στις 16/5/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για τα Play Offs της Super League της περιόδου 2009-2010...

Με σκόρερ τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 51' ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 1-0, στο μεγάλο πάρτι που στήθηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα...

Σε ένα ματς που δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ και το μόνο που ήθελαν οι παίκτες της ομάδα μας ήταν να κερδίσουν την ΑΕΚ στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που γέμισε ξανά την Τούμπα, ο Κουκουλάκης κόντεψε να το τινάξει στον αέρα με τα απαράδεκτα σφυρίγματά του!
Όργια από τον Κουκουλάκη που έπνιξε πέναλτι υπέρ της ομάδας μας ενώ οι επόπτες 3 φορές έκοψαν με ανύπαρκτα οφ σάιντ, τετ-α-τετ των παικτών μας. 

Αυστηρότατο και το πέναλτυ που έδωσε στην ΑΕΚ ο "ρέφερι". Στα Play Offs όμως εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε και τους διαιτητές...
Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Ναό με τους φίλους του "Δικεφάλου του Βορρά" να γιορτάζουν τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. 

Αποθεώθηκε ο Φερνάντο Σάντος από τους 30.000 φιλάθλους μας και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το αν θα παραμείνει η όχι στην ομάδα. MVP της χρονιάς ψηφίστηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιερίνια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με σκοπό να ψάξουν το γρήγορο γκολ, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Κάτι που φάνηκε όχι τόσο από τις λιγοστές κλασικές φάσεις που δημιουργήθηκαν, αλλά από τη βιασύνη των παικτών να εκτελέσουν επίθεση, σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις πάντως και έληξε χωρίς τέρματα, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές, με τους Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ και Σκόκο, Γιάχιτς για την ΑΕΚ.

Στο 50', η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε πολύ αυστηρό πέναλτι σε "ανατροπή" του Σκόκο από τον Σνάουτσνερ, αλλά ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρέσιτς από τα 11 βήματα, με τον Κροάτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Η απόφαση του Κουκουλάκη να υποδείξει την εσχάτη των ποινών, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Τούμπα, που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και την αποχώρηση -προς στιγμήν- του Φερνάντο Σάντος! 

Ο συγκεκριμένος ρέφερι, απέδειξε και πάλι πόσο λίγος είναι σαν διαιτητής και πόσο επικίνδυνος μπορεί να φανεί σε ένα σημαντικό ματς που παίζονται πολλά.

Δύο λεπτά αργότερα (52') , ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και έπειτα από σέντρα του Φωτάκη, άνοιξε το σκορ μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού... 

Το γκολ του ΠΑΟΚ ανάγκασε την ΑΕΚ να ανοίξει το παιχνίδι της, αφήνοντας χώρους στην ομάδα μας και θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε τη νίκη στο 65' και πάλι με τον Μουσλίμοβιτς. Ήταν η καταπληκτική μπαλιά τρύπα του Πάμπλο Γκαρσία που έβγαλε μόνο του τον Βόσνιο απέναντι στον Σάχα, με τον Αργεντινό όμως να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ.

Στο 72', ο Φερνάντο Σάντος αντικατέστησε τον Μουσλίμοβιτς που αντιμετώπιζε και ενοχλήσεις, με τον Θανάση Παπάζογλου και έδωσε την ευκαιρία στην Τούμπα να αποθεώσει τον σκόρερ του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

Ενα λεπτό αργότερα, ήρθε η ώρα του Βλάνταν Ιβιτς να κερδίσει το standing ovation, δίνοντας τη θέση του στον Εντίνιο. Ο Σάντος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 84', με τον Κουτσιανικούλη αντί του Βιεϊρίνια
Οι κινήσεις των δύο προπονητών δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι, που βρήκε δίκαια νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη νίκη του και την εμφάνιση αυτή απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η φετινή του πορεία.

Κίτρινες: Τσιρίλο, Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς - Γεωργέας, Λαγός, Νέμεθ

Κόκκινη: Φωτάκης (+90΄με δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (84΄ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (73΄ Εντίνιο), Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς (72΄ Παπάζογλου).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (59΄ Μαντούκα), Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (69΄ Μπλάνκο), Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ (77΄ Γκερέιρο), Γεωργέας, Σκόκο.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4