Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαΐου 2017

Εκκωφαντικό διπλό στον Βύρωνα (1991)

Σαν σήμερα στις 19/5/1991, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 0-5 τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991...
Η έκπληξη του πρωταθλήματος της σεζόν 1990-1991, άκουγε στο όνομα Αθηναϊκός... Η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Βύρωνα, τερμάτισε στην 5η θέση (ισόβαθμος με τον Ηρακλή) και έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου.
Λόγω μάλιστα της συμμετοχής της στον τελικό, εξασφάλισε μάλιστα και ευρωπαϊκό εισιτήριο (τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
Σαν σήμερα λοιπόν στις 19/5/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την αθηναϊκή ομάδα σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής ...

Ο Δικέφαλος μετά την απομάκρυνση του Ρομπ Γιάκομπς (12 αγώνες), είχε στον πάγκο του το δίδυμο Τερζανίδη - Μιχαηλίδη και κυνηγούσε την έξοδο στην Ευρώπη, δίνοντας μάχη με ΑΕΚ, Ηρακλή και Αθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ στο τέλος εκείνης της σεζόν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς (σαν 4ος) και ασφαλώς σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το μεγάλο διπλό που πήρε στον Βύρωνα, όταν επικράτησε με 0-5 του Αθηναϊκού!

Τα γκολ της ασπρόμαυρης νίκης σημείωσαν: Σκαρτάδος στο 6' & 16', Καραγεωργίου με πέναλτι στο 72', Μπορμπόκης 76' & 87'.

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός (Πρόκοπ): Σαργκάνης (13' Κάντας), Μπούτζουκας (54' Μπογκ), Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης, Θεοδωράκος, Ζώταλης, Αναστασίου, Χατζηράπτης, Δημόπουλος, Τσαβαλιάς, Τζαλακώστας.

ΠΑΟΚ (Τερζανίδης): Γκιτσιούδης (74' Τερζής), Αλεξίου, Ιμπραήμ Χασάν, Καρεγεωργίου, Λεοντιάδης, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Σκαρτάδος (59' Μαλιούφας), Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης.
Δείτε τα γκολ στο παρακάτω video.
Το τέλος εκείνου του πρωταθλήματος βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει μαζέψει 38 βαθμούς (του είχαν αφαιρεθεί 3 λόγω της αποχώρησης από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκός), έχοντας 16 νίκες, 9 ισοπαλίες, 9 ήττες με τέρματα 56-39.
 
Η τελική βαθμολογία της σεζόν 1990-1991

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4