Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαΐου 2017

Διπλό στην Τρίπολη σε κομβικό ματς (2013)

Σαν σήμερα στις 22/5/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τρίπολη τον Αστέρα, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση εκείνης της σεζόν, ο Δικέφαλος κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-2 και βρέθηκε (και πάλι) στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των Play Offs, ξαναφέρνοντας τα χαμόγελα στον κόσμο του, ένα χαμόγελο που χάθηκε τρεις μέρες πριν μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ.

Ο Γεωργιάδης κατέβασε ένα σχήμα με τρεις νέους παίκτες σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στην αρχική 11άδα βρέθηκαν οι Ολίσε, Βούκιτς και Ρομπέρ. 

Και οι τρεις έκαναν πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και τελικά να πάρει το διπλό ...

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο είχε τον έλεγχο του ματς, έχοντας κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία της, ενώ δημιούργησε και 1-2 φάσεις στις οποίες είχε τις προϋποθέσεις να σκοράρει. Καλύτερη στιγμή το τετ α τετ του Βούκιτς στο 23' με τον Σέρβο να πλασάρει πάνω από την εστία του Φούλοπ.

Σε αυτό το διάστημα ο Αστέρας επιθετικά δεν υπήρχε, τα χαφ του ΠΑΟΚ έκλειναν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Γλύκου, που ήταν θεατής στο παιχνίδι. Οι Αρκάδες έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια, στοιχείο ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα.

Σίγουρα ήταν το καλύτερο ημίχρονο του Δικεφάλου στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε στην Αρκαδική πρωτεύουσα, καθώς η ομάδα ήταν διαβασμένη και καλοστημένη. 

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη με πίεση ψηλά και σοβαρότητα στο παιχνίδι του, ενώ ήταν από τις λίγες φορές εκείνη τη σεζόν που θυμόμαστε τους παίκτες μας να βγάζουν πάθος στο γήπεδο και όρεξη για τη νίκη.

Καλή στιγμή για τον Δικέφαλο στο 49' όταν η  μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη μετά από προσπάθεια του Κάτσε, με τον τελευταίο να κάνει κοντινή προβολή αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. 

Ο Αστέρας είχε την πρώτη του τελική στο 63' κάτι που από μόνο του δείχνει την εικόνα της αναμέτρησης...

Πολύ καλή στιγμή για τον Δικέφαλο στο 73' με τον Βούκιτς, που από καλή θέση αστόχησε. 

Στο 77', ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Αθανασιάδη, μετά από πλαγιοκόπηση και γύρισμα του Ρομπέρ από τα αριστερά (στην αρχική φωτογραφία, ο πανηγυρισμός του μετά το γκολ).

Στο 80' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο  Κώστας Κατσουράνης, διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ, με υπέροχη γυριστή κεφαλιά. 
Η νίκη φαινόταν τελειωμένη υπόθεση, αλλά στο 88' ο Σίλντεφελντ (εξαιρετικός μέχρι εκεί το σημείο), έκανε την ηλιθιότητα της ζωής του, χτυπώντας εκτός φάσης τον Σανκαρέ!  Αποβολή του Κροάτη και πέναλτι για τον Αστέρα. Το εκτέλεσε ο Περόνε και μείωσε σε 1-2...

Οι καθυστερήσεις απέκτησαν άγρια ομορφιά, με τον Δικέφαλο να κρατάει το πολύτιμο τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σέτι (64' Κάφα), Ουσέρο, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Καλαντζής (46' Ναβάρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (79' Λέντσε), Περόνε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ρομπέρ, Λάζαρ, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (65' Αθανασιάδης), Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Ολίσε (85' Λόρενς).

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Όσον αφορά τα play offs:
Ο 5ος στην κατάταξη ΠΑΣ Γιάννινα είχε 44 βαθμούς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα play-off με 4 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης με 2 βαθμούς, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 0 βαθμούς, και ο ΠΑΣ επίσης με 0. 

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
* Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ για να συμμετάσχει στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2013-2014 και έτσι τη θέση του έπρεπε να πάρει ο 6ος στην βαθμολογία, Παναθηναϊκός. Επειδή όμως ούτε αυτός πήρε αδειοδότηση, το "ευρωπαϊκό" εισιτήριο πήρε τελικά η 7η στη βαθμολογία Ξάνθη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4