Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Μαΐου 2017

Διπλό με ανατροπή στη Ριζούπολη (2000)

Σαν σήμερα στις 13/5/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000...

O ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, κατέβηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών τότε), μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκόλευε και τον κέρδισε με 3-4! 

Μέχρι εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μετρούσε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο εκτός έδρας: 20 ήττες, 9 ισοπαλίες και 7 νίκες... Ένας απολογισμός καθόλου τιμητικός για το μέγεθος ΠΑΟΚ!

Στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Βουρεξάκη που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαμοτούλσκι και από κοντά άνοιξε το σκορ! 

Ο ΠΑΟΚ που εκείνη τη σεζόν είχε εξαιρετική επίθεση αλλά άμυνα για κλάματα, ισοφάρισε στο 21' με τον Φρούσο για να κάνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+) με τον Καφέ. 

Στο 60' ο Λαμπριάκος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και στο 71' ο Παπαδημητρίου έβαλε μπροστά εκ νέου τον Απόλλωνα με 3-2, μετά από λάθος του Μπράτιτς.

Την μπουγάδα ανέλαβε να καθαρίσει ο Δημήτρης Ναλιτζής! Με δύο δικά του γκολ στο 83' και στο 94' (!), χάρισε στον Δικέφαλο τη νίκη. 

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ο Λιβεριανός μέσος Τζο Νάγκμπε, που είδε δύο φορές την μπάλα μετά από δικά του σουτ να σταματάει στα δοκάρια του Απόλλωνα! Ειδικά το δεύτερο, ήταν μια φωτοβολίδα από τα 40 μέτρα! 

Λίγο νωρίτερα, στο πρώτο σουτ του Νάγκμπε που χτύπησε επίσης στο δοκάρι του Βούλγαρου τερματοφύλακα των γηπεδούχων Τοντόροφ, ο Φρούσος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, χωρίς κανείς να καταλάβει τι είδε ο βοηθός και το ακύρωσε! 

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Σμύρνης (Μιχαλόπουλος): Τοντόροφ, Λάιος, Πάγκουρας, Χατζής (58' Δεδάκης), Γκατζούδης, Καρανικόλας (53' Σφακιανάκης), Πέτκοβιτς, Βουρεξάκης, Λαμπριάκος, Παπαδημητρίου, Σκαρμούτσος (86' Φορτούζι).

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Μπράτιτς, Τετράτζε, Βενετίδης, Καφές (81' Βοσκαρίδης), Κωνσταντινίδης, Μαραγκός (74' Καραδήμος), Νάγκμπε, Φρούσος (66' Βρύζας), Ναλιτζής.

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)... 

Η τελική βαθμολογία:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4