Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2017

Φεύγοντας, έκανε την ομάδα άνω κάτω! (1989)

Σαν σήμερα στις 19/4/1989, ο τότε αρχηγός του ΠΑΟΚ Κυριάκος Αλεξανδρίδης, μίλησε για το μεγάλο θέμα που έκανε άνω κάτω την ομάδα εκείνο το διάστημα με τον Αλέφαντο, ο οποίος έφυγε από την Τούμπα ρίχνοντας χολή κατά των πάντων... 

Ένας από τους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1988-1989, ήταν και ο ... Αλέφαντος!

Ο Αλέφαντος ήρθε στην ομάδα στις 29/1/1989, επί διοίκησης Γιάννη Δεδέογλου, κάνοντας ντεμπούτο στο εντός έδρας μας με τον Απόλλωνα Αθηνών (3-2) και είχε διαδεχτεί τον Ρίνους Ίσραελ! Ήταν τεχνικός του Δικεφάλου για 11 παιχνίδια (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Δράμα από την Δόξα με 1-0 στις 9/4/1989, ήταν το κερασάκι στην τούρτα που έφερε την τότε διοίκηση να αποφασίζει την αποπομπή του εν λόγω ... προπονητή, ο οποίος έφυγε από την Τούμπα ρίχνοντας χολή κατά των πάντων! 

Ο τότε αρχηγός της ομάδας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, μίλησε σαν σήμερα στις 19/4/1989 για το μεγάλο θέμα που έκανε άνω κάτω την ομάδα εκείνο το διάστημα!

Διαβάστε τα όσα είπε...

"Είμαι 10 ολόκληρα χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ. Και ασυζητητί βέβαια τη φανέλα που φοράω την αγαπάω και την τιμώ περισσότερο από τον κ. Αλέφαντο, που κατά τη συνήθειά του την προσφιλή στάθηκε μόλις δύο μήνες στην ομάδα. Και πολλοί ήταν ... 

Όπου και να πήγε αυτός ο κύριος δημιούργησε προβλήματα και έφυγε κακήν κακώς. Και μη μου πείτε όι όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν εναντίον του είχαν άδικο και αυτός είχε δίκιο, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι για γέλια. 

Η συνήθειά του είναι να ρίχνει τόνους λάσπη. Αυτή είναι η δουλειά του, να ρίχνει λάσπη! Όμως κάποτε αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει. Και σε εμάς στον ΠΑΟΚ αυτού του είδους τα καμώματα δεν περνάνε. 

Θα το αποδείξουμε και στο δικαστήριο που θα τον στείλουμε με τη μήνυση που θα του υποβάλλουμε τις επόμενες μέρες"

Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της μήνυσης και ποιοι θα την υπογράψουν: "Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Αλέφαντος, μάς κατηγόρησε ότι οκτώ παίκτες μέσα στην ομάδα έχουμε κάνει κλίκα με σκοπό να τον διώξουμε! 

Και κατά δεύτερον ότι κόντρα στον Εθνικό, την 25η αγωνιστική, όταν χάσαμε με 2-1 είχαμε επίτηδες μειωμένη απόδοση, γιατί θέλαμε να τον αναγκάσουμε να παραιτηθεί. Αυτά για μας είναι πρωτόγνωρα και φυσικά όλοι μας, όλη η ομάδα, θα του υποβάλλουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!"
Στο παρελθόν αντιμετωπίσατε παρόμοια προβλήματα με άλλους τεχνικούς; "Ουδέποτε! Όσοι προπονητές ήρθαν και δούλεψαν στον ΠΑΟΚ, όταν φύγανε λέγανε τα καλύτερα λόγια για μας τους παίκτες! Και να ήταν μόνο αυτό ... Ο κ. Αλέφαντος, φορτώνει και όλα τα ατυχή αποτελέσματα σε εμάς. 

Αυτός ποτέ δεν έχει μερίδιο στην ήττα. Λες και τόσο εγώ όσο και τα άλλα παιδιά της ομάδας, δε θέλαμε να πάρουμε το πριμ των τεσσάρων εκατομμυρίων δραχμών που θα εισπράτταμε αν βγαίναμε στην Ευρώπη. Σοβαροί να είμαστε τώρα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές αγαπάμε αποδεδειγμένα την ομάδα."

Και όμως ο Αλέφαντος έχει μαζί του τους φιλάθλους της ομάδας ... "Λάθος μεγάλο αυτό! Δεν έχει μαζί του τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που έγινε η πρόσληψή του. 

Αυτός όμως έχει μαζί του 200 περίπου σκληροπυρηνικούς που κάνουν όλη τη ζημιά και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε εμάς. Έχουν όμως τελείως άδικο. Θα προσπαθήσουμε με τη συζήτηση να τους αλλάξουμε γνώμη. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα το διαπιστώσουν όλοι σύντομα"

Πώς κατάφερε και έμεινε δύο μήνες στην ομάδα; "Στηριζόταν στις πλάτες του κ. Πανελούδη! Ο άνθρωπος είχε πάρει το μέρος του και τον υποστήριζε παντού! Και επειδή δεν άντεξε άλλο, ο Αλέφαντος στράφηκε αρχικά εναντίον του και άρχισε να τον κατηγορεί δεξιά και αριστερά"

Όσο για την καθίζηση που υπέστη η ομάδα στον β' γύρο, σχολίασε: "Κατά πρώτον ας σκεφτεί ο κόσμος με ποιες και πόσες απουσίες αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ, όλον αυτόν τον καιρό. Έλειπαν οι Τσουρέλας, Σκαρτάδος κι εγώ. 

Αυτά όμως ο Αλέφαντος δεν τα λέει στον κόσμο, τα κρύβει. Εξάλλου το πάντρεμα ΠΑΟΚ - Αλέφαντου που επιχειρήθηκε δεν έπιασε και αυτό που μας στοίχισε πιο πολύ ήταν ο αποκλεισμός μας στο Κύπελλο. 

Ο ΠΑΟΚ για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, πολύ καλούς παίκτες αλλά όχι τη μεγάλη φυσιογνωμία. Και επίσης, τόσο οι τιμωρίες όσο και οι τραυματισμοί μας αποδεκάτισαν" 

* Να σημειωθεί πως μετά την απόλυση Αλέφαντου, ο Τάκης Πανελούδης είχε δηλώσει: "Έσβησε ο μύθος του προπονηταρά και του μεγάλου δασκάλου!"

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο μας για 16 ματς (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), ακολούθησε ο Αλέφαντος (!!!) για 11 παιχνίδια (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και έκλεισε η σεζόν με τον Σταύρο Σαράφη, ο οποίος κάθισε στον πάγκο σε τρεις αγώνες (2 ισοπαλίες - 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4