Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2016

Κόλλησε στο "Χ" στη λασπομαχία της Καβάλας! (1969)

Σαν σήμερα στις 28/12/1969, ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην Καβάλα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ ακολούθησαν την ομάδα που είχε ως τότε μια μετριότατη παρουσία στο πρωτάθλημα, ευρισκόμενη στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Σε ένα απίστευτα σκληρό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι (είχαν στην υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο) προηγήθηκαν στο 44' με τον Χαραλαμπίδη, για να ισοφαρίσει στο 75΄ο Κούδας με κεφαλιά (!) μετά από σέντρα του Παπαχρστούδη. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Σαράφης έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε άουτ, ενώ ο ίδιος στο 30' είδε τον Μπλέκο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σαράφη!

Μετά το 1-1 η Καβάλα κλείστηκε στην άμυνά της, για να κρατήσει την πολύτιμη για αυτήν ισοπαλία, κάτι που τελικά κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα ήταν πολύ καλός από τη μέση και μπροστά, δημιούργησε καλές ευκαιρίες, αλλά η άμυνά μας είχε πολλά προβλήματα στις λίγες περιπτώσεις που η Καβάλα έβγαινε στην επίθεση...

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Καραμπετάκης, Μπλέκος, Μπουγατσάς, Τάτσης, Πάτσας, Μαχαιρίδης, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Γκαρανάτσιςο, Μπαρμπαλέξης.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παπαχριστούδης, Γιακουμής, Μήτρακας, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του το Γιέννε Τσάκναντι, έχοντας σε 34 ματς, 12 νίκες, 17 ισοπαλίες, 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Συγκέντρωσε 75 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), τερματίζοντας στην 5η θέση...

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4