Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2025

Σπατάλησε τις ευκαιρίες, έμεινε στο "Χ" (2025)


Σαν σήμερα στις 20/9/2025, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε σε μια αναμέτρηση που θύμιζε ... μονότερμα, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έμεινε στη λευκή ισοπαλία!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Παβλένκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Λόβρεν Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Τάισον, Πέλκα, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Γιακουμάκη.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του μια ομάδα που κατέβηκε στο γήπεδο με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς, μια ομάδα που έπαιξε κυριολεκτικά "ταμπούρι" και κατάφερε να πάρει το "Χ".

Ο Σάστρε στο 10' απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Τσάβες, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αντίπαλο και η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 16' Πέλκας έγινε αναγκαστική αλλαγή, και στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντέλιας που πέρασε στη θέση του, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το γύρισμά του στον Γιακουμάκη το σταμάτησε ο Τσάβες.

Στο 38' ο Παβλένκα έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό δυνατό σουτ του Γκαρθία, ενώ στο 43', νέο δυνατό σουτ του Σάστρε το απέκρουσε ο Τσάβες πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Στο 49' το φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς από καλή θέση το σταμάτησε ο Τσάβες και στο 51' ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Ζίβκοβιτς που από εξαιρετική θέση πλάσαρε άουτ!

Στο 54' ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε εξ επαφής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Μεϊτέ. Δύο λεπτά αργότερα ο Οζντόεφ βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αντί να εκτελέσει, προσπάθησε να πασάρει στον Γιακουμάκη που δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 75' ο Παναιττωλικός σκόραρε με τον Άλεξιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR, καθώς στην αρχή της φάσης υπήρχε πάτημα του Σιέλη στον Γιακουμάκη!

Στο 81' ο Γκαρθία και πάλι με υπόδειξη του VAR είδε την κόκκινη κάρτα για πάτημα στη φτέρνα του Γιακουμάκη, ενώ στο 83' ο Τσάβες απέκρουσε πολύ δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Καμαρά!

Στο 90' το δυνατό συυτ του Κεντζιόρα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού, στην τελευταία καλή μας φάση στην αναμέτρηση.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, σε ένα παιχνίδι το οποίο ολοκληρώθηκε με τελικές 19-3, κόρνερ 12-1 και κατοχή της μπάλας 79%-21%...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Παβλένκα, Σάστρε, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Πέλκας (16’ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (86’ Τσάλοφ).

Παναιτωλικός: Τσάβες, Γαλιάτσος (80’ Στάγιτς), Γκαρθία, Σιέλης, Μανρίκε, Κόγιτς (57’ Μπουχαλάκης), Κοντούρης (80’ Νικολάου), Μίχαλακ, Μπελεβώνης (57’ Ενκολολό), Εστέμπαν, Αγκίρε (72’ Άλεξιτς).

............................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό...

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον λόγο που δεν έβαλε δύο φορ στο τέλος του αγώνα:
«Επειδή είναι δύσκολο να βγάλω τον Τάισον ή τον Κωνσταντέλια, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν το μομέντουμ του αγώνα και να δημιουργήσουν συνθήκες επίθεσης. Ο στόχος μας ήταν να πάει στην επίθεση ο Καμαρά. Είχε εντολές να έρχεται σαν δεύτερο φορ. Για αυτό το λόγο άλλαξα τον Γιακουμάκη, στο τέλος έπεσε η απόδοσή του. Ο Τσάλοφ ερχόμενος έχει αυτή τη τεχνική κατάρτιση, ίσως αποδεικνυόταν κρίσιμος μέσα στην περιοχή. Οι πλάγιοι αμυντικοί μας έπαιζαν πολύ καλά, ήταν σαν εξτρέμ. Έχοντας στο μυαλό μας, ότι στο παιχνίδι μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε.

Ο Τάισον και ο Γιάννης είναι παίκτες που μπορούν να βρουν διαθέσιμο χώρο, οπότε δίνοντας τη δυνατότητα στους πλάγιους μπακ να βοηθήσουν. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν πρέπει να είμαστε σε… κατάθλιψη, για ένα τέτοιο παιχνίδι, με βάση τις τελικές και τον τρόπο παιχνιδιού μας».


Για το αν βλέπει άγχος στους παίκτες του: «Είναι διαφορετικοί παράγοντες. Ήταν δύσκολη εβδομάδα στο θέμα οργάνωσης μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Κάποιοι παίκτες έπρεπε να μείνουν εκτός του προηγούμενου αγώνα. Ήταν σκληρό το αποτέλεσμα της Τετάρτης, αλλά το ξέραμε ότι υπάρχουν παιχνίδια στα προσεχώς, για τα οποία έπρεπε να προετοιμαστούμε. Μία διοργάνωση που θέλουμε να περάσουμε (σ.σ. Κύπελλο).

Σήμερα ήταν τελείως διαφορετικό ματς. Μπήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με θέληση. Είναι… καθαρό ότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είδα ότι δεν είχαμε αυτή την… τύχη να σκοράρουμε για να κάνουμε πιο εύκολο το ματς. Υπήρχε η πίεση των 9 αμυντικών της αντίπαλης ομάδας μέσα στην περιοχή, συνέβησαν πράγματα διάφορα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, είτε από κοντά είτε με κεφαλιές».

Για την επιθετική δυσλειτουργία του ΠΑΟΚ: «Επειδή οι εξτρέμ είναι στις πλευρές. Υπάρχουν ευκαιρίες που έρχονται και από αυτούς, συμμετέχουν στη διαδικασία της ανάπτυξης. Ίσως επειδή οι εξτρέμ «δημιουργούν» χώρο για τους μπακ, αλλά το κενό στο τελευταίο «κομμάτι» του γηπέδου ήταν ελάχιστο. Υπάρχουν καταστάσεις που είχαμε μία αλλαγές παιχνιδιού, δημιουργούσαμε χώρους δεξιά. Είχαμε 8 κλασσικές ευκαιρίες δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν έκαναν ευκαιρίες οι επιθετικοί».

Για το αν επηρεάζεται η αυτοπεποίθηση της ομάδας: «Σαν εικόνα μόνο. Την Τετάρτη άλλο παιχνίδι συγκριτικά με σήμερα, άλλη διοργάνωση. Το Κύπελλο είναι ανοιχτό. Σαν εικόνα δεν είναι ωραίο να χάνεις 4-1. Θα το κουβαλάμε μαζί μας. Σήμερα είχαμε διαφορετική εικόνα. Παλέψαμε, είχαμε αυτοπεποίθηση, δημιουργήσαμε, τρέξαμε, είχαμε διάθεση αλλά δεν σκοράραμε».

Στο κλείσιμο της Συνέντευξης Τύπου πήρε τον λόγο μόνος του και τόνισε τα εξής: «Θέλω να κάνω ένα σχόλιο γιατί ενημερώθηκα ότι κάποια ΜΜΕ της Αθήνας σχολίασαν τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Είναι υποκριτικά αυτά τα σχόλια για την αποβολή του Παναιτωλικού και το γκολ που ακυρώθηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος. Στο γκολ είναι καθαρό πάτημα στον Γιακουμάκη και ήταν φάουλ και στην αποβολή υπάρχει αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Γιακουμάκη. Αυτά τα σχόλια δημιουργούν βία στο τέλος».

...............................................

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, σχολίασε πως από την ομάδα έλειπε μόνο το γκολ, επισημαίνοντας πως υπάρχει πίεση στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι έλειπε από τον ΠΑΟΚ: «Μόνο το γκολ. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Μας έλειψε η τελική πάσα. Το παιχνίδι θα μπορούσε να ξεφύγει, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Για το αν η ήττα από τον Λεβαδειακό πρόσθεσε πίεση στην ομάδα:
«Σίγουρα υπάρχει πίεση στην ατμόσφαιρα. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας και μας υποστηρίζει».

Για το αν άλλαξε κάτι αναφορικά με το σκοράρισμα την φετινή σεζόν:
«Δεν άλλαξε κάτι. Πιστεύω θα βρούμε αργά η γρήγορα γιατί δημιουργούμε πάρα πολλές φάσεις».

Για το τι συνέβη με την Στουτγκάρδη:
«Νομίζω δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι στον ΠΑΟΚ και θέλω να δίνω τα πάντα για την ομάδα».

Για την μεταγραφή Ζαφείρη και αν τον «έψησε» να πει το μεγάλο «ναι»:
«Ψήθηκε μόνος του, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι εγώ. Ανυπομονώ να παίξουμε ως συμπαίκτες. Έχει μεγάλη ποιότητα και θα προσφέρει πολλά στην ομάδα».

...............................................

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ τόνισε μεταξύ των άλλων πως αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, τέτοιου τύπου παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσεις ...

Διαβάστε τα όσα δήλωσε...

Για την κατάσταση του: «Είμαι καλά, είμαι χαρούμενος που επέστρεψα νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση. Ένιωσα καλά με το σώμα μου».

Για το παιχνίδι: «Αντιδράσαμε από το προηγούμενο παιχνίδι, το παιχνίδι παίχτηκε ως επί το πλείστον σε μία εστία, αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε το γκολ που θα ξεκλείδωνε ο αγώνας».

Για το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από την άλλη, ήταν δύσκολο για εμάς να παίξουμε κάθετα γιατί ο Παναιτωλικός δεν μας άφησε χώρους, οπότε οδηγηθήκαμε από τα άκρα. Ωστόσο, δημιουργήσαμε και σπαταλήσαμε πολλές ευκαιρίες».

Για το αν η ήττα από τον Λεβαδειακό επηρέασε την ομάδα:
«Δεν νομίζω. Συζητήσαμε για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και συμφωνήσαμε ότι ήταν ντροπιαστικό που δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Σήμερα η ομάδα αντέδρασε. Μπορεί να μην σκοράραμε αλλά δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες».

Για τα παιχνίδια στην Τούμπα: «Αν θέλεις να είσαι πρωταθλητής, τέτοιου τύπου παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσεις».

Για την ευκαιρία που έχασε ο Καμαρά:
«Το πίστευα και του το είπα πριν το παιχνίδι. Τον βρήκα τρεις φορές με το κεφάλι, κάτι πήγε στραβά αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Καμαρά. Η ευθύνη αγγίζει όλους μας».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4