Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2025

Αγχωτικό τρίποντο με Μαντί Καμαρά (2025)


Σαν σήμερα στις 26/1/2025, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ...

Για ένα ακόμη εντός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ για να φτάσει στη νίκη, κάτι που τελικά έγινε με γκολ του Μαντί Καμαρά στο 82
ο λεπτό  της αναμέτρησης. Ντεμπούτο στο ματς για τον Βιετέσκα (αγωνίστηκε βασικός), αλλά και για τον Πέλκα που μπήκε σαν αλλαγή στο 86'.

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ο Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Σάστρε, Βιετέσκα, Κεντζιόρα, Μπάμπα, αμυντικά χαφ οι Καμαρά, Πένια, μπροστά τους οι Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Σορετίρε και στην κορυφή της επίθεσης ο Τισουντάλι.

Για ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ δεν είχε στον πάγκο του λόγω τιμωρίας, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Πάολο Καστορίνα να εκτελεί χρέη προπονητή!

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 6' με τον Γιαννιώτα να βγαίνει στην κόντρα απέναντι στον Κοτάρσκι, αλλά ο τελευταίος να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 24' ο Τισουντάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο πρώτο ημίχρονο την κατοχή μπάλας, αλλά να πατάει στην περιοχή του Λεβαδειακού και να απαειλεί σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Στο 51' ο Τισουντάλι κατέβασε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως σούταρε απελπιστικά άουτ! Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ένα γκολ στο 60', αλλά μετά από έλεγχο 8 (!) λεπτών, το VAR υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ Κεντζιόρα και το γκολ τελικά δεν μέτρησε.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 82', όταν ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Καμαρά, που με κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη πετυχαίνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι στο οποίο κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεις, λόγω του 8λεπτου που χρειάστηκε το VAR μέχρι να ακυρώσει το γκολ του Κεντζιόρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Βιετέσκα, Μπάμπα, Πένια (Οζντόεφ 52’), Καμαρά, Σορετίρε (Τάισον 70’), Κωνσταντέλιας (Πέλκας 86’), Ντεσπόντοφ (Βιεϊρίνια 86’), Τισουντάλι (Τσάλοφ 70’).

Λεβαδειακός:
Γκαραβέλης, Βήχος, Μορέιρα, Εραμούσπε, Λιάγκας, Αμπού Χανά, Κωστή, Τσοκάι (Κάτρης 85’), Κάσσος (Όζμπολντ 85’), Γιαννιώτας (Λαμαράνα 55’), Ζίνι.

....................................

Τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πέλκας για την επιστροφή του στην Τούμπα μετά από 4,5 χρόνια, αλλά και για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό...

«Πολύ έντονα τα συναισθήματα τις τελευταίες ημέρες έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Είναι ευλογία να παίζεις για την ομάδα που αγαπάς, να γυρίζεις πίσω στο σπίτι σου. Ευχαριστώ τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη που έδωσαν το οκ να γυρίσω πίσω και φυσικά τον Ράζβαν Λουτσέσκου για την εμπιστοσύνη.

Εννοείται φυσικά και τον κόσμο. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Αυτά που έζησα τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτη φορά που το ζω. Είναι λίγο το ευχαριστώ προς τον κόσμο.

Έχω γυρίσει πιο ώριμος, στο εξωτερικό ζεις αλλιώς το ποδόσφαιρο. Γύρισα γιατί θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πάρει και άλλους τίτλους, να μπούμε επιτέλους στο Champions League. Έχω να δώσω ακόμη πολλά. Θα κάνω ότι μπορώ, θα δώσω ότι έχω και δεν έχω.

Οι παίκτες τραβάνε μεγάλο κουπί, δεν μπορούν να βγάζουν πάντα τα μέγιστα στο γήπεδο. Την Πέμπτη… σκύλιασαν, σήμερα φάνηκε η ομάδα λίγο κουρασμένη, ενώ παίξαμε και νέα πρόσωπα σήμερα. Ο Λουτσέσκου μας λέει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100%.

Μου λένε όλοι ότι λάμπει το πρόσωπο σου, ότι είσαι χαρούμενος ξανά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περνούσα καλά τους τελευταίους δύο μήνες στην Τουρκία, γιατί δεν έπαιζα.

Είχα περισσότερο άγχος και από τη μέρα που πήραμε το πρωτάθλημα. Το διαχειρίστηκα όμως καλά και είμαι διψασμένος για τη συνέχεια.

Ήξερα ότι ο Λουτσέσκου με θέλει στην ομάδα. Δεν είχαμε μιλήσει όμως μαζί, αλλά το γνώριζα και από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και από τους συνεργάτες του, είχα κρατήσει άλλωστε άριστες επαφές. Ξέρω ότι πίεσε πολύ για να με πάρει πίσω και τον ευχαριστώ.

Ήταν σημαντικό που κρατήσαμε σήμερα το προβάδισμα, γιατί υπήρχαν οι γκέλες στα προηγούμενα ματς στα τελευταία λεπτά. Θα το διαχειριζόμαστε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια.

Έφυγα την ίδια ηλικία όπως ο Βιεϊρίνια και επέστρεψα την ίδια που γύρισε και εκείνος. Νιώθω πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που με υποδέχτηκε, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου».

........................................
Ο Μαντί Καμαρά σημείωσε πως η νίκη επί του Λεβαδειακού δεν ήταν εύκολη, γιατί μεσολάβησε το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας την προηγούμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν με απασχολεί πως το έβαλα, γιατί το γκολ είναι πάντα γκολ. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα και στοχεύουμε πάντα στη νίκη. 
 
Ήταν δύσκολο, γιατί πιέσαμε πάρα πολύ τους εαυτούς μας, γιατί υπήρχε και το παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά αφού κερδίσαμε όλα είναι καλά. Τα παιδιά στην άμυνα έπαιξαν και βοήθησαν όλοι και το έκαναν πάρα πολύ καλά, αλλά αν δούμε το ρόστερ θα πρέπει να σκοράρουμε συνεχώς».

........................................

Οι δηλώσεις του Πάολο Καστορίνα μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού ...

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το περιμέναμε όμως και λόγω του ότι είχαμε ματς την Πέμπτη όπου εκεί οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα, αλλά και λόγω του ότι ο αντίπαλος θα πάλευε το σημερινό ματς, καθώς είναι μια καλή ομάδα.

Ελέγχαμε τον ρυθμό και κυριαρχήσαμε. Δεχτήκαμε κάποιες φάσεις στο τρανζίσιον, αλλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα και πήραμε τους τρεις βαθμούς σε μια δύσκολη περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια.

Χαιρόμαστε που δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που ήρθαν τώρα, ώστε και αυτοί να μπορέσουν να πάρουν κλίμα. Ήταν ένα καλό, αλλά δύσκολο βράδυ για εμάς.

Στο γήπεδο υπάρχει πάντα και ο αντίπαλος που είναι λογικό να δημιουργεί τις φάσεις του. Ξέραμε ότι αφού πήγε το παιχνίδι με 1-0 προς το φινάλε θα δεχόμασταν πίεση, αλλά οι αμυντικοί μας λειτούργησαν άψογα. Οι παίκτες κατέθεσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και η προσπάθειά τους ήταν απίστευτη».
Share:

Related Posts:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © 2025 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4