Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2024

Διπλό στη Λεβαδειά και ... κορυφή! (2024)


Σαν σήμερα στις 6/10/2024, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Super League...

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ικανοποιήσει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έφτασε στη νίκη με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Μαντί Καμαρά και ο Στέφαν Σβαμπ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα υους Όττο, Κόλεϊ, Λόβρεν, Γκόμεζ, αμυντικά χαφ τους Μπακαγιόκο, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σορετίρε και στην κορυφή της επίθεσης τον Τισουντάλι.

Ένα σχήμα με πάρα πολλές αλλαγές (10 τον αριθμό!), σε σχέση με το παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη με αντίπαλο την Στεάουα, με παίκτες που έχουν παίξει μαζί μόνο στην προπόνηση.

Ελάχιστες οι καλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, με την καλύτερη πάντως να την έχουν οι φιλοξενούμενοι στο 40', όταν μετά από λάθος του Μπακαγιόκο, ο Ζίνι βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά αστόχησε.

Στην επανάληψη η κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου διορθώθηκε κάπως, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τους Τισουντάλι, Γκόμεζ, αλλά ο Γκαραβέλης σταμάτησε τις προσπάθειες των παικτών μας.

Στο 72', ο διαιτητής Βεργέτης με τη βοήθεια του VAR (Ευαγγέλου) υπέδειξε πέναλτι σε ανόητη ενέργεια του Γκόμεζ, το πέναλτι το εκτέλεσε ο Μπάλτσι με την μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι μας και να περνάει άουτ!

Στο στο 86′ ο Βιεϊρίνια έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Καμαρά κεφάλια έκανε το 0-1 (παραπάνω εικόνα). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λιάγκα μετά από προσπάθεια του Κωνσταντέλια κι ο Σβαμπ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για να κάνει το 0-2. Το πέναλτι υποδείχτηκε με τη βοήθεια του VAR,

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (Πλέγας 64’), Παπαδόπουλος, Τσόκαϊ (Κάσος 89’), Μορέιρα, Ρόμο (Όζμπολντ 89’), Ζίνι (Γιαννιώτας 53’), Πεντρόζο (Κωστής 64’), Μπάλτσι, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο (Βιεϊρίνια 46’), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (Καμαρά 60’), Σβαμπ, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 71’), Α.Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 71’), Σορετίρε (Τάισον 60’), Τισουντάλι.

.....................................
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα χτίζεται τώρα και θέλει δουλειά και πίστη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορεί να αποδειχθεί μία από τις πιο κομβικές νίκες: «Εσείς, όπως και ο ιδιοκτήτης όταν κάνεις τόσες αλλαγές ουσιαστικά ξεκινάς από το μηδέν ίσως και πιο πίσω και όταν το κάνεις αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν γίνονται σε μένα βράδυ, αυτοματισμοί μεταξύ των παικτών, σχέσεις που πρέπει ξανά να γίνουν. Αφού το Το σπάσαμε αυτό, με τις ανανεώσεις σε πρόσωπα, ας αρχίσουμε να δουλεύουμε, να κάνουμε το ριμπιλντ.

Από όλα τα χρόνια που δουλεύω τον Νοέμβριο αποκτάμε χημεία. Ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών, έχουμε παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, άλλος από Ανατολική άλλος από Βορειοδυτική Ευρώπη, εύκολο να χαλάς πιο δύσκολο να φτιάχνεις. Ήμασταν τυχεροί να μπούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, τυχεροί να έχουμε βάση από πέρυσι και έχουμε τρόπο παιχνιδιού.

Είχαμε δύο ευρωπαϊκά ματς με πολλές ευκαιρίες και κάναμε λάθη που πληρώσαμε επειδή αυτό συμβαίνει όταν χτίζεται μία ομάδα. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Είμαι εδώ αυτή τη νύχτα, δεν έχω πρόβλημα να πάω Θεσσαλονίκη και να πάρω βαλίτσες για Βουκουρέστι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαδικασία Είμαι με μυαλό και ψυχή ήρεμος και έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος μπορώ να φύγω
».

Για το ότι μιλάει σαν να μην αναγνωρίζεται η δουλειά του: «Είμαι εδώ, είμαι αυτός, δεν λέω μπορώ να πάρουμε τίτλο ή Europa, λέω ότι θα κάνουμε δουλειά. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα με την δουλειά που γίνεται στην ομάδα να της βάζουμε τεράστια πίεση γιατί έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστές σχέσεις, γιατί δίνεις χώρο σε πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα και επηρεάζουν την ομάδα. Ποιοι είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, ποιοι όχι. Δεν μιλάω για εμάς μόνο, γενικά, στην Ελλάδα συμβαίνει. Το πιο δυνατό σημείο μας ήταν η ισορροπία».

.....................................
Ντεμπούτο για τον Ντέγιαν Λόβρεν στο διπλό του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά με 0-2, αποτέλεσμα που έφερε τον Δικέφαλο μόνο πρώτο στη βαθμολογία.

Ο Κροάτης αμυντικός δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν ωραίο ντεμπούτο γιατί συνδυάστηκε με νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό που μετράει είναι η νίκη που πήραμε. Έπρεπε να πάρουμε τη νίκη σήμερα.

Κατάλαβα ότι κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, χωρίς τον κόσμο στο πλευρό μας.

Θα πρέπει να είμαστε δυναμικοί στο παιχνίδι για να παίρνουμε τις νίκες και τους τρεις βαθμούς.

Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες, είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να προσαρμοστείς άμεσα στα νέα δεδομένα. Εμείς θα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και θα βρούμε όλο και καλύτερα τον εαυτό μας».


Σχετικά με το βαθμό ετοιμότητας του:
«Αισθάνομαι καλά. Ήμουν έτοιμος να παίξω. Το πιο σημαντικό είναι όμως που κέρδισε η ομάδα. Εγώ θα δίνω πάντα το καλύτερο μου για την ομάδα. Θα παίρνω χρόνο συμμετοχής, θα βρω τα πατήματά μου. Όμως βάζω την ομάδα πάνω από όλα και μετά εμένα».

Για τις πρώτες του στιγμές στη Θεσσαλονίκη είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πίνουν φρέντο εσπρέσσο. Γιατί πίνουν όλοι κρύο καφέ; Μου αρέσει, αλλά είναι κρύος, δεν είναι ζεστός (σ.σ γέλια)»...

Όσον αφορά τη μάχη με την ΑΕΚ που ακολουθεί και τη συνάντηση με τον Βίντα: «Ανυπομονώ για μια σκληρή μάχη, θα είναι ενδιαφέρον που θα παίξουμε αυτή τη φορά ως αντίπαλοι».
...............................
Ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ξεκλείδωσε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με το Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν δύσκολο και σκληρό και σκληρό παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτούς τους τρεις βαθμούς, ήταν καλό που πήραμε αυτούς τους βαθμούς, γιατί βρισκόμαστε στην κορυφή».

Για το αν είναι τόσο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά:
«Δεν ξέρω να πω την αλήθεια, αλλά σημασία έχουν μόνο οι τρεις βαθμοί».

Για την ηρεμία που φέρνει το τρίποντο: «Νομίζω πως μας προσφέρει πολλά αυτό. Έχουμε μια ηρεμία. Τώρα στη διακοπή θα παίξουμε στις εθνικές ομάδες και όταν γυρίσουμε θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να εμφανιστούμε καλύτεροι».

Για τη σχέση τους συμπαίκτες του και το… καρπούζι: «Είναι το παρατσούκλι μου! Με φωνάζουν καρπούζι, για κάποιο λόγο».

Αν του ταιριάζει ο πιο επιθετικός ρόλος:
«Μου αρέσει να επιτίθεμαι, να κυνηγάω το γκολ, αλλά αν χρειάζεται η ομάδα να παίξω αμυντικά, είμαι εδώ για να βοηθήσω και σε αυτόν τον τομέα».

Για το αν πλέον είναι έτοιμος στο 100%: «Νιώθω καλύτερα, είμαστε ένα νέο γκρουπ και συνήθως αγωνίζομαι με διαφορετικό παρτενέρ. Αγωνιζόμουν σε μια άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια, αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως είμαι πλέον σε ένα νέο περιβάλλον, χρειάζομαι χρόνο για να καταλάβω όλους μου τους συμπαίκτες για να γίνουμε ένα πιο έτοιμο σύνολο στη συνέχεια».


 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4