Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2024

Κατέφερε και έχασε από τη Στεάουα! (2024)


Σαν σήμερα στις 3/10/2024, για την 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League 2024-25, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Στεάουα Βουκουρεστίου ...

Ο Δικλεφαλος μετά τις ήττες από τη Γαλατασαράι (εκτός), Άρη (εντός), γνώρισε την 3η διαδοχική του ήττα, χάνοντας από τη ρουμάνικη ομάδα με 0-1.

Ένα αποτέλεσμα που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των ομάδων, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δεν του άξιζε μια τέτοια ήττα από αυτόν τον αντίπαλο!

Μπροστά σε 17.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα. Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Καμαρά, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσάλοφ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να παράγει ευκαιρίες από νωρίς στο ματς, όμως ούτε η κεφαλιά του Μπάμπα, ούτε το καλό σουτ του Τάισον βρήκαν στόχο. Τη ... σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήρε ο Καμαρά στο 20' (κεφαλιά άουτ), ο Ντεσπόντοφ στο 29' (σουτ στο δοκάρι), ο Τάισον στο 39' (τον νίκησε στο τετ α τετ ο Ταρνοβάνου) και ο Καμαρά στο 42'(κεφαλιά άουτ).

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ολάρου απέφυγε τον Μιχαηλίδη, πάσαρε στον Μπιρλιτσέα και αυτός από κοντά πέτυχε το 0-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 52' η βολίδα του Ντεσπόντοφ πέρασε άουτ και στο 56' η Στεάουα έμεινε με "10", καθώς ο Ολάρου έπιασε τη μπάλα με τα χέρια κι είδε την δεύτερη κίτρινη του Γερμανού διαιτητή Στέγκεμαν.

Ο Σάστρε στο 60' σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 62' ο τερματοφύλακας της Στεάουα σταμάτησε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Οζντόεφ. Ο ΠΑΟΚ πίεζε για να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού στις καθυστερήσεις η προσπάθεια του Μιχαηλίδη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (Α.Ζίβκοβιτς 70’), Καμαρά (Μπακαγιόκο 70’), Οζντόεφ (Σβαμπ 73’), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ (Σορετίρε 83’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 70’).

Στεάουα Βουκουρεστίου: Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάβα, Τανάσε (Οκτ. Ποπέσκου 64’), Τσουτ, Μπιρλιγκέα, Λιξάντρου (Ετζούμα 45+5’), Μ. Ποπέσκου, Μπαλούτα (Μικουλέσκου 46’), Ολάρου, Ραντούνοβιτς.

......................................
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την FCSB με 0-1 και στάθηκε στις εκ νέου αρκετές χαμένες ευκαιρίες του Δικεφάλου να σκοράρει...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του είπε: «Δεν σκοράραμε και δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είδα και το ματς της Σίτι με την Άρσεναλ και ήταν μία παρόμοια κατάσταση. Έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να έχουμε ενέργεια. Είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Από την άλλη πλευρά, δεχθήκαμε γκολ από ένα λάθος που έγινε.

Πρέπει όμως να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να επανέλθουμε. Δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Δεν είμαστε τόσο επιθετικοί, δεν ασκούμε μεγάλη πίεση προς τον αντίπαλο, είτε με την μπάλα, είτε και χωρίς την μπάλα. Υπάρχει στο γήπεδο ο Μπακαγιόκο, αλλά και ο Σβαμπ. Όταν έχεις 10 παίκτες να αμύνονται δεν μπορείς να τους προσπεράσεις όλους. Μου προκάλεσε αναστάτωση, μία μεγάλη μπαλιά που πέρασε ο Μιχαηλίδης και ο Κεντζιόρα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια, είδα στην γρήγορη ανάλυση το ματς. Είδα τα λάθη που μας κόστισαν. Όταν δεν μπορείς να κάνεις τα εύκολα, τότε το θέμα δυσκολεύει. Δεν με κάνει χαρούμενο η συμπεριφορά των επιθετικών μας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσουν οι νέοι επιθετικοί τον βαθμό της ομάδας. Αν δεν καταφέρεις να σκοράρεις, τότε τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όπως θέλεις».

Και πρόσθεσε:

«Είναι μία νίκη αυτοθυσίας για τον αντίπαλό μας και μία ήττα για εμάς που ήρθε σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Το πρέσινγκ που άσκησε η FCSB δεν μας προξένησε κάποια έκπληξη. Το περιμέναμε. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο καθώς εμείς κάναμε επιθέσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Η νίκη της FCSB ήταν νίκη θυσίας. Σε εμάς προσδίδεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο συμβαίνει. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να περάσει η ομάδα για να προχωρήσει.

Η ήττα είναι πάντα μία ήττα. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι ήττες. Πρέπει να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να παλέψουμε. Περίοδοι τέτοιοι υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να προχωρήσουμε. Γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αυτή η ήττα ήταν διαφορετική από την προτελευταία που είχαμε. Ή ακόμη και από αυτήν που είχαμε δεχθεί πριν από δύο χρόνια. Αυτή δεν είναι μία καλή περίοδος για εμάς.

Πριν από μία εβδομάδα ήμασταν ήρωες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε και να δουλέψουμε πολύ για να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δημιουργούνται αντιπαλότητες. Πάντα προσπαθώ να μιλάω με καλά λόγια για όλες τις ομάδες. Να μην σπέρνουμε διχόνοια. Όσο για το νέο format του Europa League και την απώλεια των δύο αγώνων, είναι περίπλοκο για εμάς.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να πάρουμε πόντους που είναι απαραίτητοι στα επόμενα παιχνίδια. Οι ήττες περιπλέκουν την κατάσταση».

....................................
Οι δηλώσεις του Κιρίλ Ντεσπόντοφ μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την FCSB με 0-1.
 
«Κάνουμε συνεχόμενες ήττες και φυσικά μας ανησυχεί. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Δεν αξίζαμε όμως σήμερα να ηττηθούμε. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δε τα καταφέραμε παρά το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε. Πιέσαμε από την αρχή, είχαμε τελικές, σε μια άτυχη στιγμή δεχτήκαμε το γκολ, κυνηγούσαμε δύο γκολ πλέον για να πάρουμε τη νίκη.

Στα τελευταία 30 λεπτά δε βρήκαμε τις ευκαιρίες που θα θέλαμε, αλλά παίξαμε παθιασμένα, το παλέψαμε, είχαμε ευκαιρίες στο υπόλοιπο παιχνίδι. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω να δουλέψουμε πιο σκληρά. Δεν είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Θα έρθουν τα αποτελέσματα γιατί παίζουμε καλά. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και να παίρνουμε τα αποτελέσματα στα ματς που ακολουθούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

.......................................
Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να «καθαρίζει» πιο γρήγορα τα παιχνίδια στάθηκε ο Γιάννης Μιχαηλίδης που σημείωσε ότι οι «ασπρόμαυροι» παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα δεν έρχεται τη δεδομένη στιγμή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Χάσαμε και είναι κάτι που μας στεναχωρεί. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, κυριαρχήσαμε, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος δικό μου. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Έπρεπε να είχαμε σκοράρει. Πάμε παρακάτω. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Δεν είναι θέμα ψυχολογίας το σκοράρισμα. Μπορεί και να μη μας θέλει κάποιες φορές. Είμαστε μια νεανική ομάδα. Δεν υπάρχει θέμα κούρασης. Ακόμα και παίκτες όπως ο Τάισον δεν κουράζονται. Πρέπει να τελειώνουμε τα ματς νωρίς. Παίζουμε καλή μπάλα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4